Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Rench 16:52, 26 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Renia - ja przesadzałam świerki latem, wiosną i jesienią. Grunt to duża bryła i pilnować by nie miał za sucho. Jak przesadzałam z młodymi przyrostami, to niestety ale one więdły i odpadały. Wiec jak przesadzić to lepiej przed ruszeniem wegetacji.
Też mam zapalenie oskrzeli.. tylko nie mogę iść na zwolnienie..

Kurcze,szkoda mi tych białych odrostów,muszę się śpieszyć.
Ja już walczę z oskrzelami od połowy stycznia,mam już serdecznie dosyć tego zaglądania przez okno
Moja rodzinka też się nie może doczekać, Lucjan miał powciskać wywalone na wierzch cebulki krokusów (co za upokorzenie ) Anitę wysłałam po bratki i dolomit.
A Boguś systematycznie ma nawijany tekst o moich podporach do róż
Chcą mnie sprzedac i wymyślili,że na wage im to się najlepiej opłaci.....
Rench 16:58, 26 lut 2015

Ala106 napisał(a)
Czytam o tych listków obrywaniu, czytam o pryskaniu.... ale czym?
Jakoś nie załapałam tego "środkacośtamcośtam" i nawet skopiowałam do pana google, żeby mi nazwę tajemniczego oprysku wyszukał .
Taka zaaferowana byłam .

Miedzianem to ten tajemniczy środek

http://poradnikogrodniczy.pl/miedzian-50-wp-jak-i-kiedy-stosowac-terminy-opryskow.php

Lub jakimś innym,dostępnym środkiem grzybobójczym do zwalczania chorób grzybowych roślin.
Kasiek 20:04, 26 lut 2015

Ala106 napisał(a)
Czytam o tych listków obrywaniu, czytam o pryskaniu.... ale czym?
Jakoś nie załapałam tego "środkacośtamcośtam" i nawet skopiowałam do pana google, żeby mi nazwę tajemniczego oprysku wyszukał .
Taka zaaferowana byłam .

Zakrztusilam sie herbata Jak sie za chwile nie odezwie, to znaczy ze zrobilam to na amen
Rench 20:35, 26 lut 2015

Kasiek napisał(a)

Zakrztusilam sie herbata Jak sie za chwile nie odezwie, to znaczy ze zrobilam to na amen

Halo,tu baza,żyjesz ?
Milka 21:02, 26 lut 2015

Reniu, no dlugo cie meczy chorobsko, moze badania zrob, czy to nie chlamydia pneumonie, straszne swinstwo
Co do przesadzania, nie ma się co bac, Danusia jak robi ogrody, to takie duze przesadza, z duza bryla, podlewanie i żyją, nie pytam o ciecie róz i werbeny, bos uziemiona, zatem zdrowka kochana
Ewa777 21:09, 26 lut 2015

Renatko, najważniejsze, że Ci humor dopisuje Uśmiałam się przy tej opowieści o sprzedaży Ciebie. Wiesz, lepiej niech nie ryzykują, bo chętnych na różaną ogrodniczkę będzie dużo
Kasiek 21:18, 26 lut 2015

Rench napisał(a)

Halo,tu baza,żyjesz ?

Jeszcze zdychooom, ale zaroz wroca
Rench 21:30, 26 lut 2015

Milka napisał(a)
Reniu, no dlugo cie meczy chorobsko, moze badania zrob, czy to nie chlamydia pneumonie, straszne swinstwo
Co do przesadzania, nie ma się co bac, Danusia jak robi ogrody, to takie duze przesadza, z duza bryla, podlewanie i żyją, nie pytam o ciecie róz i werbeny, bos uziemiona, zatem zdrowka kochana

Będzie dobrze,od kilku dni biorę domięśniowo lek i nareszcie mój organizm zaczął reagować .
Na zewnątrz siąpi,to siedzę w domu bez żalu
Sprawdzałam długoterminową,do połowy marca u nas nocą mrozik,wiosenna aura czeka na mnie
Madzenka 21:32, 26 lut 2015

Dalej bidulo chorujesz? A ja śpię... Jakaś osłabiona jestem, ale w wekend na Gardeni a w niedziele na nartach doładuje akumulatorki
Rench 21:34, 26 lut 2015

Ewa777 napisał(a)
Renatko, najważniejsze, że Ci humor dopisuje Uśmiałam się przy tej opowieści o sprzedaży Ciebie. Wiesz, lepiej niech nie ryzykują, bo chętnych na różaną ogrodniczkę będzie dużo

Też im to uświadamiam