Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Monia81 11:43, 13 wrz 2017

Kasiu czytałam u Jolci, że nam platanami się zastanawiasz no ja tyż je mam w planach na wiosnę, już ze swoją ogrodniczką na ich temat rozmawiałam, może się uda załatwić w miarę przystępnych cenach, bo kcę trzy sztuki
Kindzia 12:25, 13 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja nie wiem , ale jest obłędna

Ja już chyba wiem, że to Kyushu. Ja jednak wolę te z pełnymi kwiatami...
Kindzia 12:36, 13 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu odnosnie cisow nie wiem jaka nazwa. Sa posadzone dosyc gesto. Przechodze obok nich prawie kazdy dzien i obserwuje, ze takie zdrowe i ciemnozielone. Bo moje nie wszystkie co chwile cos lapia szczegolnie czerwce. W tym roku na wiosne nie pryskalam ich promanalem wiec robactwo zaczelo hasac.

U nas na osiedlu posadzili tez cisy pod plotem ale wyzsze i jakies takie rahityczne. Najlepiej sadzic takie ok 60 cm wtedy mozna formowac po swojemu.

Szkoda, że nie wiesz...gęsto, tz. co ile? Bo planuję posadzić co 30 cm. Właśnie, bardzo ładne są te co pokazywałaś, tłuściutkie i zdrowe.
Ja bym chciała znaleźć w dobrej cenie wyższe niż 60 cm Takie, żeby min.80 cm miały, a najlepiej koło metra...marzenie I tłuściutkie jak te z Twojego zdjęcia
Kindzia 12:39, 13 wrz 2017

Monia81 napisał(a)
Kasiu czytałam u Jolci, że nam platanami się zastanawiasz no ja tyż je mam w planach na wiosnę, już ze swoją ogrodniczką na ich temat rozmawiałam, może się uda załatwić w miarę przystępnych cenach, bo kcę trzy sztuki

Potrzebuję jedno drzewo. I nie wiem czy czerwone, czy zielone jeszcze. Rozglądam się Tyle, że ja potrzebuję wysoko szczepione, minimum na 2 metry...
Cena też jest dla mnie istotna...to na pewno nie w tym roku, nie przypuszczam. Te Twoje w dobrej cenie będą?
Aż 3 potrzebujesz? To chyba nie po 3 stówy???
Monia81 12:43, 13 wrz 2017

Kindzia napisał(a)

Potrzebuję jedno drzewo. I nie wiem czy czerwone, czy zielone jeszcze. Rozglądam się Tyle, że ja potrzebuję wysoko szczepione, minimum na 2 metry...
Cena też jest dla mnie istotna...to na pewno nie w tym roku, nie przypuszczam. Te Twoje w dobrej cenie będą?
Aż 3 potrzebujesz? To chyba nie po 3 stówy???

No Kasiu ja też już jej mówiłam, że minimum szczepienie na 2 metry, no myślę, że w dobrym prajsie mi to załatwi, fajną mam tą ogrodniczkę i dużo roślin u niej kupuję, dlatego wierzę, że trzech stów za jedno drzewko nie będę musiała zapłacić, bo mnie mój zabije
lojalna_ 13:06, 13 wrz 2017

Kindzia napisał(a)

Dziękuję. Sporo jest miejsc, z których zadowolona jestem

to fajnie brzmi tez bym chciaa tak powiedziec ze sporo mam takich miejsc ale za jakis czas ))))

Kaska )))) swietnie w kooperacji wymysliłyscie to lustro ))
Kindzia 13:19, 13 wrz 2017

Monia81 napisał(a)

No Kasiu ja też już jej mówiłam, że minimum szczepienie na 2 metry, no myślę, że w dobrym prajsie mi to załatwi, fajną mam tą ogrodniczkę i dużo roślin u niej kupuję, dlatego wierzę, że trzech stów za jedno drzewko nie będę musiała zapłacić, bo mnie mój zabije

To może się podłączę do Ciebie Moniś...dam znać, jak mi się skrystalizuje
Kindzia 13:21, 13 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)

to fajnie brzmi tez bym chciaa tak powiedziec ze sporo mam takich miejsc ale za jakis czas ))))

Kaska )))) swietnie w kooperacji wymysliłyscie to lustro ))

Ty byś się Boga bała Jolcia! Nie możesz narzekać, Ty na pewno!!! Masz piękny, elegancki ogród i nie grzesz!!!

Tak mnie naszło, jak tam u Gosi stałam...Kasia przyklasnęła i już wisi Szybka Gosia, szybki Krzyś
ElzbietaFranka 15:03, 13 wrz 2017

Kindzia napisał(a)

Szkoda, że nie wiesz...gęsto, tz. co ile? Bo planuję posadzić co 30 cm. Właśnie, bardzo ładne są te co pokazywałaś, tłuściutkie i zdrowe.
Ja bym chciała znaleźć w dobrej cenie wyższe niż 60 cm Takie, żeby min.80 cm miały, a najlepiej koło metra...marzenie I tłuściutkie jak te z Twojego zdjęcia

Kasiu zaraz wychodze i zrobie fote aparatem z bliska, pokaze ogrodnikowi.
Na moje oko tez sa posadzone co 30 cm, zmierze wezme miarke.
Margarete 16:40, 13 wrz 2017

A może ta hortensja NN to Pinky Winky ?
Jest śliczna - to fakt, i wszystkie pozostałe też sliczne

Zimno i mokro w tym roku - zawsze wrzesien to było od lat takie "przedłużenie lata", niby już po urlopie, niby dzień krótszy ale ciepełko, słonko i miło spędzało sie czas w ogrodzie na pracy albo po prostu na odpoczynku - a w tym roku licho z pogodą, albo ja sie starzeję i mi zimno i mokro przeszkadza..
Buziaki!
Pokaz jakies fotki twojego psiula w ogrodzie. Zawsze go u ciebie wypatruje, czasem sie na jakąs fotke załapie ...