Pogoda do bani, zimno już. Nie chcą się rozwijać jak należy o tej porze roku jeszcze.
Będę się trzymać tego, że moja to Kyushu Zresztą przecież to nie jest aż tak ważne. Ważne, że przeprowadzkę przeżyły i rosną. Przecież już 4-letnie przesadzane były...
Witaj Kasiu
w szkółce koło Eli Franka cisy Dawida (te piękne jasnozielone) są po ok. 16-18 zł wys. ok. 50 cm. Myślę, że to dobra cena. Przyrosty roczne nie są duże w zależności od gleby 10-20 cm. Ja z nich w tym roku zrobiłam żywopłot wbrew panującej tu opinii, że na żywopłot się nie nadają. Kalkulacja była prosta - mniej strzyżenia, bo tylko z wysokości, a więc i mniej pracy.
Jutro zrobię zdjęcia i wstawię u siebie.
Mnie się Davidy bardzo podobają, widziałam takie duże na żywo u Małej Mi i bardzo chętnie bym je posadziła. Tylko cena tych większych jest powalająca...u mnie takich 50-cio centymetrowych nie było by widać zza bramy, bo tam podmurówka jest. Muszę większe kupić od razu niż 50-tki
Bardzo Ci dziękuję za opinię, ale muszę z nich zrezygnować. Szukam tych tańszych : albo zwykły pospolity, albo pośredni Hicksii.
Idę do Ciebie zobaczyć.