Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Basilikum 16:31, 05 lis 2017

fiu fiu ale pieknie
widac ile pracy wlozyliscie

fajnie, ze pomocniy sie znalezli

nie wiedzialam, ze lilioksztaltne tuipany dluzej sie trzymaja. nie am ani jednego. W tym roku posadzilam tylko 30 dzikich, ciekawa jestem ile ubieglorocznych zakwitnie.
tulucy 17:15, 05 lis 2017

No nie... ZA porządnie jak na moje nerwy
malgorzata_s... 18:33, 05 lis 2017

Kasiula no nie wiem jak można tak wysprzątać? Też sprzątałam ale dzisiaj liściorów znowu nawiało. Basia ma dobry wpływ na synusia
Anetka 18:37, 05 lis 2017

Czy to na trawy już czas? Mi mojego miskanta jeszcze żal wiązać.
Margarete 18:40, 05 lis 2017

Bogdzią ma rację - jak w pudełeczku
I trawy powiązane tak śmiesznie na łezce wyglądają. U mnie też praca ogrodowa w sobotę troszkę i dziś trochę więcej - ale do takiego przygotowania do zimy to jeszcze daleko.

Popodcinałas te róże swoje - ok to widzę ale oberwałam im też ręcznie wszystkie liście Kasiu ? U mnie niektóre tylko pogubiły trochę liści. A większość róż jeszcze ma zieloniutkie liście.
yolka 18:47, 05 lis 2017

Ale ślicznie, czysto i przejrzyście. Jak nazywa się trawa czy miskant związany w trzech miejscach, po prostu zauroczyły mnie te snopki.
Mam też pytanie, na zdjęciu przy ogrodzeniu widzę jakiś patent, który ma za zadanie nie puszczać chwastów z sąsiedztwa, czy to blacha czy jakieś tworzywo i gdzie nabyłaś
Annak 19:14, 05 lis 2017

Ale wysprzątane, pięknie, jakby drzew liściastych nie było wcale... Ja dziś grabiłam, ale zanim wyjechałam z działki to już następne leżały
20:18, 05 lis 2017
Bogdzia napisał(a)
Patrze na ogród przygotowany do zimy i mam wrazenie jakbys do pudełeczek wszystko pochowała , tak jak pakuje sie bombki. Strasznie z Ciebie porzadnicka dziewczyna.

Bogdziu to samo pomyślałam )))))...normalnie jakby jaki stryszek miała i tam lato spakowała ))

moje róże jeszcze w bałaganie ...ogólnie wydawało mi się że i ja mam już jako tako ogarnięte na zimę ...ale do tych standardów to mi bardzo daleko ))

Kindziu a Elegant Lady ...tyle razy już u mnie pokazywałam ...kocham je )))

dobrze że jest wyszukiwarka forumowa to łatwo mi poszło https://www.ogrodowisko.pl/watek/5730-kolorowa-piaskownica?page=697#post_2

Luki 21:04, 05 lis 2017

O kurka.... tak wymuskanego ogrodu na zimę to chyba nigdy mieć nie będę ale postanowienie mam by oberwać w tym roku róże, bo tej wiosny z ich liśćmi miałem dostać do głowy.
Nigdy nie wycinałem wszystkich bylin na zimę... może się jeszcze zdecyduje.
Niebiosa pogoda i czas zadecydują
Gocha 12:25, 06 lis 2017

Kasiu jesteś po prostu niesamowita. Taki porządeczek - to ja nawet nie umiem sobie tego zwizualizować u mnie w ogrodzie. Ja bylin nie obcinam na zimę ale gdybym miała siły to może bym się skusiła. Ale oczywiście nie ma kiedy tego robić. Ja jestem zadowolona że wsadziłam wszystkie cebulki a i tak teraz ledwo chodzę przez ten mój zrypany kręgosłup. Aż boję się wiosny bo kto to wszystko ogarnie jak nie ja. Buziaki