Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 13:03, 07 maj 2015

Gocha napisał(a)
Kasiu zachwycam się Twoim trawnikiem nawet z tym szerokim gestem Twojego M. Pozdrawiam

Lepiej rośnie po tej wertykulacji i nawiezieniu. Nawet łysawe placki przy huśtawce zarastają. Ale tempo wzrastania zabójcze ma. M kosił w zeszły czwartek a potem w sobotę drugi raz.

Macham
Kindzia 13:07, 07 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Mój M tak samo trawnik nawozi miomo że ma do tego specjalny rozsiewacz to woli z ręki i trawnik w łatki. Widziałam rodki , ślicznie wygladaja zdrowe i piękne. Tulipanki też zachwycaja. Buziaki.

To, że zdrowe, to wiesz czyja to zasługa?

Jesienią będę musiała miłorząbka od rodków zabrać, CW się rozpycha już...

Mam nadzieję, że teraz już zakwitły tulipany China Town, nowe są i czekam na nie z niecierpliwością

Ściskam Bogdziu
Kindzia 13:08, 07 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu opalałaś się? My na przejażdżce byliśmy na Kocierzu Buziaczki, deszcz padał w nocy może w Pszczynie też

Deszcz dopiero wczoraj padał. Lepiej późno niż wcale
To wycieczkę sobie zrobiliście, ma leniuchowaliśmy w niedzielę, chociaż nie, rano prasowanie odwaliłam, potem leżałam
Kindzia 13:09, 07 maj 2015

agnieszka_podpora napisał(a)
Trawnik cudo soczysta zieleń ,tulipanki mają cudne kolory.Pozdrawiam

Wiosna cieszy nas wszystkich. Te kolory...a dopiero się zaczyna
Kindzia 13:12, 07 maj 2015

anna_g napisał(a)
Ładne mazy... wygląda jakby "tak to miało być" Popatrz niby niedaleko a u nas jednak trochę popadało... w piątek i z piątku na sobotę... mój Gold Bucket się pomalu rozwija - i nawet "odpukać" dobrze se wygląda
Pozdrówki

Jednak wolałabym żeby ich nie było. Teraz deszcz popadał, to może są mniej widoczne.

Ładny ma kolorek ten roduś. Teraz chyba kolej na Haagę będzie, ostatnio już zaczynała delikatnie się otwierać. Też jestem jej ciekawa, kupiłam ją w zeszłym roku już po kwitnieniu.
Muszę do Bogdzi na spektakl lecieć, tam na pewno cuda są
Kindzia 13:14, 07 maj 2015

Pola napisał(a)
Ale sobie trafiłam .....fotki obejrzałam bosko .....uśmiałam się setnie...czytając komentarze ......buziaki zostawiam

Ach Polu...by my takimi wiejskimi dziwadłami jesteśmy...dom wybudowany i nie mieszkamy ciągle...to atrakcję mają
Kindzia 13:15, 07 maj 2015

gierczusia napisał(a)
U mnie lałam dopiero dziś..susza była taka ,że połowę zbiornika wytrzaskaliśmy a to naprawdę sporo piękne zdjęcia , jak zwykle

Czy rodek była ratowany przed fyto tylko poprzez przesadzanie czy jeszcze coś ??

Buziole Kasiu

Wczorajszy deszczyk na trochę starczy

Nie, lałam jeszcze Previcurem. I wylizał się. W zeszłym roku jeszcze mało kwiatów miał, ale teraz nadrabiać zaczyna

Buziole Gierczuś
Kindzia 13:23, 07 maj 2015

W weekend będziemy sadzić z córcią werbenki (dostałam od Bogusi), astry i lewkonie. Lewkonie pierwszy raz, ciekawa jestem co z nich będzie. Wysieję też dalie od Mariolki, już czas.
Nooo...i na róże czekam, ale to dopiero za tydzień Dziura po wyżartej róży zniknie i Larisski będą Chyba mi przy Larissach zostanie jeszcze ociupinek miejsca z jednej strony, to można będzie jeżówek dosadzić

U nas słoneczko świeci dzisiaj, wprawdzie letniej temperatury nie ma, ale samo słonko nastraja optymistycznie

Miłego weekendu

Milka 16:32, 07 maj 2015

To tegoroczne lilie? szok, cudo!
Milka 16:34, 07 maj 2015

Kindzia napisał(a)

Jeden jedyny patyk hortensjowy ( z czterech wetkniętych) daje oznaki życia, może się uchowa.

I trawnik w mazy...widać jaki gest miał eMuś z nawożeniem

Same piękności tu widzę, mazy żadne, mój trawnik, to polana, a tu pole golfowe