Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 10:12, 04 maj 2015

Wczoraj po południu się zachmurzyło, dość długo czekaliśmy, że może to się rozwinie w deszczowe chmury, ale jednak nie. Znowu. I podlewanie było. Wreszcie ten posypany nawóz trochę się rozpuszczać zaczął.
Ciągle mam nadzieję, że jednak popada, plewienie by się przydało.

Żywopłocik buksikowy, ratowany w zeszłym roku od grzyba, zbiera się ładnie. Wprawdzie parę sadzonek wypadło, ale reszta dobrze rokuje. Czyli jesienią reorganizacja salonowej będzie. Może się uda nie ruszać róż i piwonii...w końcu ile razy mogą być przesadzane???

Tydzień się u nas słonecznie zaczął. Życzę wszystkim sprzyjającej pogody w tym tygodniu
danuta_szwajcer 11:26, 04 maj 2015

Wszystko u Ciebie takie dopieszczone Kasiu i takie zdrowe, ładny ten rh on taki kremowy? Znasz nazwe może? U mnie też taka susza, postraszyło tylko chmurami, pare kropel i nic....Pozdrawiam
Kindzia 11:48, 04 maj 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
Wszystko u Ciebie takie dopieszczone Kasiu i takie zdrowe, ładny ten rh on taki kremowy? Znasz nazwe może? U mnie też taka susza, postraszyło tylko chmurami, pare kropel i nic....Pozdrawiam

Zdrowe...różnie z tym bywa
Znam nazwę, to Gold Bucket. Bogdzia mi go od fyto uratowała. Przesadzony w inne miejsce pozbierał się i powolutku rośnie Szybko kwitnie, szybciej od CW.

A ja myślałam, że deszcz tylko mnie omija...byle nie przywaliło potem z grubej rury, przecież w zeszłym roku powodzi u nas nie było...

Ja też macham Danusiu
Gocha 13:56, 04 maj 2015

Kasiu zachwycam się Twoim trawnikiem nawet z tym szerokim gestem Twojego M. Pozdrawiam
Bogdzia 14:03, 04 maj 2015

Mój M tak samo trawnik nawozi miomo że ma do tego specjalny rozsiewacz to woli z ręki i trawnik w łatki. Widziałam rodki , ślicznie wygladaja zdrowe i piękne. Tulipanki też zachwycaja. Buziaki.
malgorzata_s... 21:36, 04 maj 2015

Kasiu opalałaś się? My na przejażdżce byliśmy na Kocierzu Buziaczki, deszcz padał w nocy może w Pszczynie też
wiewiora 22:53, 04 maj 2015

Trawnik cudo soczysta zieleń ,tulipanki mają cudne kolory.Pozdrawiam
anna_g 10:12, 05 maj 2015

Ładne mazy... wygląda jakby "tak to miało być" Popatrz niby niedaleko a u nas jednak trochę popadało... w piątek i z piątku na sobotę... mój Gold Bucket się pomalu rozwija - i nawet "odpukać" dobrze se wygląda
Pozdrówki
Pola 22:06, 05 maj 2015

Ale sobie trafiłam .....fotki obejrzałam bosko .....uśmiałam się setnie...czytając komentarze ......buziaki zostawiam
gierczusia 12:14, 06 maj 2015

U mnie lałam dopiero dziś..susza była taka ,że połowę zbiornika wytrzaskaliśmy a to naprawdę sporo piękne zdjęcia , jak zwykle

Czy rodek była ratowany przed fyto tylko poprzez przesadzanie czy jeszcze coś ??

Buziole Kasiu