Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Luki 19:23, 01 maj 2015

Musze powiedzieć, że te mazy dośc artystycznie wyglądają, takie równiutkie

U mnie niestety też grasuje nornica i już zjadła 2 opakowania trutki i dalej sobie podjada, a miejsca gdzie sypie zakopuje. Szukałem jakiś nowych innowacyjnych sposobów i znalazłem jeden... absurdalnie głupi Stwierdziłem co mi tam byle sąsiedzi nie widzieli. Wytargałem butle z gazem i zagazowałem nornicy tunele Na razie się nie cieszę bo robiłem to dzisiaj rano, ale w norach do których nasypałem trutki nic nie tknięte i nic nie przekopane do teraz, a do tej pory po godzinie nory były na nowo zasypane. Poczekam na rozwój sytuacji dwa dni
Mimo wszystko nadal się z tego śmieje, jeszcze nornica okazałaby się paląca i żywopłot z liliowcami poszedłby w powietrze
ewsyg 12:50, 02 maj 2015

Widzę Kasiu, że jesteś podglądana. Kupiłaś Lariski ? Chyba bedę potrzebowała pare róż okrywowych. Nie moge się zdecydować czy białe, czy różowe.
malgorzata_s... 12:54, 02 maj 2015

Kasiu sąsiadka w oknie na stanowisku mnie rozbawiła do łez
Wiesz co pomachaj jej następnym razem
Urszulla 13:16, 02 maj 2015

Kasiu, mazy bym nazwała esy-floresy, taka męska fantazja
A poza tym czekamy na słoneczko
Madzenka 23:10, 02 maj 2015

Mam nadzieję, że słoneczko wyszło?
Kindzia 09:52, 04 maj 2015

Luki napisał(a)
Musze powiedzieć, że te mazy dośc artystycznie wyglądają, takie równiutkie

U mnie niestety też grasuje nornica i już zjadła 2 opakowania trutki i dalej sobie podjada, a miejsca gdzie sypie zakopuje. Szukałem jakiś nowych innowacyjnych sposobów i znalazłem jeden... absurdalnie głupi Stwierdziłem co mi tam byle sąsiedzi nie widzieli. Wytargałem butle z gazem i zagazowałem nornicy tunele Na razie się nie cieszę bo robiłem to dzisiaj rano, ale w norach do których nasypałem trutki nic nie tknięte i nic nie przekopane do teraz, a do tej pory po godzinie nory były na nowo zasypane. Poczekam na rozwój sytuacji dwa dni
Mimo wszystko nadal się z tego śmieje, jeszcze nornica okazałaby się paląca i żywopłot z liliowcami poszedłby w powietrze

Ja podobnym środkiem z nornicami walczę...tylko, że ten gaz z "cukiereczków" się uwalnia. Co z tego, jak po czasie znowu wojsko wygłodniałych nornic z pola przychodzi...i żre! Jeszcze jakiś czas tak będzie, latem jakoś tak często do mnie nie trafiają. Potem znowu jesienią bardziej intensywnie łażą. I żrą!!!
Tak że Twój sposób, jak dla mnie, ma sens i powinien być skuteczny.
Trutkę kiedyś też próbowałam, zachodu z tym było...bałam się o ptaki, bo to kolorowe jest. Zakrywałam deskami...Teraz te cukiereczki do dziury i dziurę zakopuję. Figo nie biega między różami, to się o psa nie boję.
Co roku to samo, powinnam się przyzwyczaić, a ciągle mnie wkurzają!!!
Kindzia 09:58, 04 maj 2015

ewsyg napisał(a)
Widzę Kasiu, że jesteś podglądana. Kupiłaś Lariski ? Chyba bedę potrzebowała pare róż okrywowych. Nie moge się zdecydować czy białe, czy różowe.

Drzewka sadzę...

Kupiłam, 4 sztuki. Będę je miała w połowie miesiąca. Larissa to taka i różowa, i biała. Bo z różowego na białą płowieje. Mnie pasuje każdy z tych kolorów, bo z tyłu hortensje vanilla fraise rosną. A między nimi (między różami o hortkami) mam świecznice o ciemnopurpurowych liściach i białych, długich kwiatostanach. Czyli kolorystycznie pasują.
Kindzia 09:59, 04 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu sąsiadka w oknie na stanowisku mnie rozbawiła do łez
Wiesz co pomachaj jej następnym razem

Ręka by mi odpadła od ciągłego machania

Umberki urosną, to spokój będzie
Kindzia 10:00, 04 maj 2015

Urszulla napisał(a)
Kasiu, mazy bym nazwała esy-floresy, taka męska fantazja
A poza tym czekamy na słoneczko

To nie męska fantazja, tylko ograniczona ilość kupionego nawozu

Było słoneczko, deszczu nie było.
Kindzia 10:01, 04 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Mam nadzieję, że słoneczko wyszło?

Wyszło Wczoraj do południa nowe leżaki próbowaliśmy, mordkę mam zaczerwienioną, dekolt też