Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

ElzbietaFranka 14:03, 21 lut 2017

U nas snieg praktycznie stopnial, ale sa jeziora bo ziemia jeszcze zmarznieta. Teraz 10 na plusie bez slonca.

Kasiu dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. Odpisalam na wp.
Madzenka 20:27, 21 lut 2017

Wróciłaś mam nadzieję, że na dłużej?

Cięłaś w sniegu i robiłaś oprysk Promanalem? Szalona!
Kindzia 08:23, 22 lut 2017

dominika_ napisał(a)
To pomroziło w tą zimę u Was, u mnie najniższa odnotowana -25, ale tylko dwie nocki. Po śniegu ani widu, ani słychu, deszcz zmył praktycznie wszystko. Teraz tylko martwię się, by strumyczek nie wylał. Pozdrawiam

-25 to przecież też nieźle

W Zabrzu, po wczorajszych opadach, śniegu właściwie też już nie widać, ale jak na wsi pszczyńskiej? Zobaczę w piątek
Ziemia coraz bardziej rozmarza, lepiej wsiąka, może Ci nie przebierze...
Kindzia 08:24, 22 lut 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
U nas snieg praktycznie stopnial, ale sa jeziora bo ziemia jeszcze zmarznieta. Teraz 10 na plusie bez slonca.

Kasiu dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. Odpisalam na wp.

Te jeziorka to chyba teraz często spotkać można...

Zaraz zobaczę
Kindzia 08:26, 22 lut 2017

Madzenka napisał(a)
Wróciłaś mam nadzieję, że na dłużej?

Cięłaś w sniegu i robiłaś oprysk Promanalem? Szalona!

Pewno, na stałe znowu

Cięcie w głębokim śniegu, to prawda, ale oprysk już nieco w lepszych warunkach był Rano w niedzielę, potem dwa dni bez deszczu. Mam nadzieję, że jeżeli coś miało się udusić...zdążyło
Kindzia 08:30, 22 lut 2017

Wczoraj wprawdzie lało, chwilami intensywnie, ale dziś słoneczko zabrzańskie mnie przywitało Po brudnym, miejskim śniegu zostało już tylko wspomnienie. Mam tylko nadzieję, że w Pszczynie też roztopy postępują. Pozostaje teraz czekać aż obeschnie, bo likwidacja zatoki śmietnikowej czeka w kolejce. Potem trochę trawnika wchłonie nowy kształt rabaty i troszkę miejsca przybędzie na nowe nasadzenia. Trochę mnie martwi rozprawianie się z bluszczem, który się tam zagościł...

Miłego dnia
kamila66 10:28, 22 lut 2017

Kindzia napisał(a)
Wczoraj wprawdzie lało, chwilami intensywnie, ale dziś słoneczko zabrzańskie mnie przywitało Po brudnym, miejskim śniegu zostało już tylko wspomnienie. Mam tylko nadzieję, że w Pszczynie też roztopy postępują. Pozostaje teraz czekać aż obeschnie, bo likwidacja zatoki śmietnikowej czeka w kolejce. Potem trochę trawnika wchłonie nowy kształt rabaty i troszkę miejsca przybędzie na nowe nasadzenia. Trochę mnie martwi rozprawianie się z bluszczem, który się tam zagościł...

Miłego dnia

U nas leje ale jest ciepło. Ja na to mówię, że zima sprząta bałagan po sobie. Najpierw deszcz później wiatr osuszy i będzie ładniej.
Kindzia 11:22, 23 lut 2017

kamila66 napisał(a)

U nas leje ale jest ciepło. Ja na to mówię, że zima sprząta bałagan po sobie. Najpierw deszcz później wiatr osuszy i będzie ładniej.

U nas sprząta bardzo intensywnie... Wystarczy tego sprzątania
Luki 11:01, 25 lut 2017

Macham prawie wiosennie i jak już o tym wspomniałaś to pamiętaj o gałązkach z korzonkami... bluszczu oczywiście.
Śniegu podobnie jak u mnie, ale na szczęście to już tylko wspomnienie chociaż dzisiaj znów miejscami biało
malgorzata_s... 12:28, 25 lut 2017

Masz śnieg? U mnie biało