Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Milka 10:16, 01 mar 2017

I polazłam za tobą do Małgosi i wiem, że na dzień matki nam zakwitnie, ciekawe czy u mnie
Milka 11:14, 01 mar 2017

Kasiula, kiedy zaczynasz dalie wyciągać i podpędzać??
Kindzia 11:41, 01 mar 2017

Milka napisał(a)
I polazłam za tobą do Małgosi i wiem, że na dzień matki nam zakwitnie, ciekawe czy u mnie

Jak to się opłaci pogmerać, zawsze coś nowego się dowiedzieć można
Kindzia 11:43, 01 mar 2017

Milka napisał(a)
Kasiula, kiedy zaczynasz dalie wyciągać i podpędzać??

Moje dalie już rosną jak dzikie w garażu...i jak co roku się martwię, że już rosną
Nigdy ich nie podpędzam, prosto do ziemi sadzę koniec kwietnia/maj w zależności od pogody. Mam wielkie bulwy, jakich donic musiałabym użyć...
Bez problemu kwitną początkiem lipca. I zadowala mnie to
Milka 11:56, 01 mar 2017

Ano tak robisz ja kiedyś też tak, a ja mam te z ciemnymi, bordowymi liścmi i tak myślałam, żeby na słońcu w domu potrzymac, ale pomyślę jeszcze
13:01, 01 mar 2017
Kindzia napisał(a)
Tak wyglądał mój sadzony 26.maja zeszłego roku.

I jeszcze przy okazji szukania zdjęcia znalazłam dyskusję o kosztach wody przy automatycznym nawadnianiu.
To przypomniało mi się, że obiecałam porównanie kosztów. Przed nawadnianiem zużycie za całe lato 38 m3, w zeszłym roku za ten sam okres 56 m3. Zupełnie nieźle. Podlewanie ustawione było na godzinę co drugi dzień. A jaki komfort...jeżeli ktoś się waha w związku z kosztami wody...chyba warto

to jest Palibin ? ...zaobserwowałam że to jakiś kolejny forumowy hit

PS. co do wody ...to myślałam ze dużo więcej pójdzie ...bo my tez z węża ze 30m3 na ogród w sezonie złużywamy ....ale ja duzo do skrzyń leje ...na rabaty to tylko jak juz masakra jest
T obiecał zając sie nawadnianiem skrzyń w tym roku ...nawet już przeglądał wezyki i te akcesoria......dla mnie to będzie duże ułatwienie bo zwykle ja z węzem stoje a to jest pierońsko nudne zajęcie i delikatnie mówiąc szkoda mi na nie czasu
malgorzata_s... 16:25, 01 mar 2017

Tu już bzowa dyskusja? Jeszcze troszkę czasu do kwiatów
lojalna_ 20:52, 01 mar 2017

Buxiole wnuczki jak kwiatuszek śliczny ściskam
Kindzia 08:27, 02 mar 2017

Milka napisał(a)
Ano tak robisz ja kiedyś też tak, a ja mam te z ciemnymi, bordowymi liścmi i tak myślałam, żeby na słońcu w domu potrzymac, ale pomyślę jeszcze

Pewnie podpędzenie da szybsze kwitnienie Irciu...ale nie chce mi się z tym bawić, pomijając to, że nie mam takich wielkich donic.
Mam jedne z ciemnymi liśćmi, kiedyś mi sadzonkę Kasia kupiła
Kindzia 08:31, 02 mar 2017

eee_taam napisał(a)

to jest Palibin ? ...zaobserwowałam że to jakiś kolejny forumowy hit

PS. co do wody ...to myślałam ze dużo więcej pójdzie ...bo my tez z węża ze 30m3 na ogród w sezonie złużywamy ....ale ja duzo do skrzyń leje ...na rabaty to tylko jak juz masakra jest
T obiecał zając sie nawadnianiem skrzyń w tym roku ...nawet już przeglądał wezyki i te akcesoria......dla mnie to będzie duże ułatwienie bo zwykle ja z węzem stoje a to jest pierońsko nudne zajęcie i delikatnie mówiąc szkoda mi na nie czasu

Nawet nie wiem, że hit...u mnie bez ze względu na sentyment, natomiast tylko ten jest mały, do ujarzmienia. To na niego padło

Mnie lato w 2015 roku przekonało do nawadniania. Po 3 godziny podlewałam od piątku do soboty, a niejednokrotnie trzeba było jechać w tygodniu. A i tak rośliny balansowały na granicy...teraz spokój mam.
Jasne, jak tylko nawet skrzynie będziesz podlewane miała, to już Ci ułatwi.