Moje dalie już rosną jak dzikie w garażu...i jak co roku się martwię, że już rosną
Nigdy ich nie podpędzam, prosto do ziemi sadzę koniec kwietnia/maj w zależności od pogody. Mam wielkie bulwy, jakich donic musiałabym użyć...
Bez problemu kwitną początkiem lipca. I zadowala mnie to
to jest Palibin ? ...zaobserwowałam że to jakiś kolejny forumowy hit
PS. co do wody ...to myślałam ze dużo więcej pójdzie ...bo my tez z węża ze 30m3 na ogród w sezonie złużywamy ....ale ja duzo do skrzyń leje ...na rabaty to tylko jak juz masakra jest
T obiecał zając sie nawadnianiem skrzyń w tym roku ...nawet już przeglądał wezyki i te akcesoria......dla mnie to będzie duże ułatwienie bo zwykle ja z węzem stoje a to jest pierońsko nudne zajęcie i delikatnie mówiąc szkoda mi na nie czasu
Pewnie podpędzenie da szybsze kwitnienie Irciu...ale nie chce mi się z tym bawić, pomijając to, że nie mam takich wielkich donic.
Mam jedne z ciemnymi liśćmi, kiedyś mi sadzonkę Kasia kupiła
Nawet nie wiem, że hit...u mnie bez ze względu na sentyment, natomiast tylko ten jest mały, do ujarzmienia. To na niego padło
Mnie lato w 2015 roku przekonało do nawadniania. Po 3 godziny podlewałam od piątku do soboty, a niejednokrotnie trzeba było jechać w tygodniu. A i tak rośliny balansowały na granicy...teraz spokój mam.
Jasne, jak tylko nawet skrzynie będziesz podlewane miała, to już Ci ułatwi.