Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

boguslawa_ma... 20:18, 03 mar 2017

Kindzia napisał(a)

Będę ciąć jutro Bogusiu. Jak róże zaczną puszczać trzeba rozgrzebać im kopczyki.
Starczy mi jeszcze nawozu do hortek na ten rok. Ale na pewno będę zamawiać do reszty ogrodu.

Zrób fotkę zobaczę jak wysoko cięłaś?
Cynie będę siała ,mam swoje nasiona
Urszulla 23:26, 03 mar 2017

No to wesołe teksty się wnusi zaczynają. 2-latki są słodkie. Nie za wcześnie na cięcie. Ja bym się wstrzymała bo mają być zmiany pogody.
mirkaka 13:54, 05 mar 2017

Też się zastanawiam czy już ciąć horti, pewnie na dniach to zrobię.
U mnie dzisiaj rano był przymrozek, ale to może być przecież i w maju, więc nie powinno przeszkadzać w cięciu hortensji
lojalna_ 16:37, 05 mar 2017

Wnusia i dziadziuś. Moj dziadek to był dla ideał faceta wszystko potrafił gotować, szyć, naprawiać samochody, łowić ryby znał sie na wszystkim bo był górnikiem hihihi pozdrów dziadka idola )))
Kindzia 08:54, 06 mar 2017

boguslawa_madejska napisał(a)

Zrób fotkę zobaczę jak wysoko cięłaś?
Cynie będę siała ,mam swoje nasiona

Mam fotkę, pokażę.

Zbierałaś nasionka ze swoich cynii? Bo mam z takich najładniejszych zebrane, może jednak przywieźć?
Kindzia 08:57, 06 mar 2017

Urszulla napisał(a)
No to wesołe teksty się wnusi zaczynają. 2-latki są słodkie. Nie za wcześnie na cięcie. Ja bym się wstrzymała bo mają być zmiany pogody.

Ona jest jednorazowe wydanie

Moje hortki już nabrzmiałe pąki mają. Przymrozki jeszcze w maju bywają przecież. I nic hortkom się złego nie dzieje. Zobaczymy.
Kindzia 08:59, 06 mar 2017

mirkaka napisał(a)
Też się zastanawiam czy już ciąć horti, pewnie na dniach to zrobię.
U mnie dzisiaj rano był przymrozek, ale to może być przecież i w maju, więc nie powinno przeszkadzać w cięciu hortensji

Jestem zadowolona, że ta robota już za mną. Nawet pierwszego pęcherza od sekatora się dorobiłam
Patrz, dopiero Uli pisałam o tym samym
Kindzia 09:00, 06 mar 2017

lojalna_ napisał(a)
Wnusia i dziadziuś. Moj dziadek to był dla ideał faceta wszystko potrafił gotować, szyć, naprawiać samochody, łowić ryby znał sie na wszystkim bo był górnikiem hihihi pozdrów dziadka idola )))

Nasz ryb nie łowi Ale poza tym człowiek-orkiestra I zakochany w Cysi

Przekażę Dziękuję
Kindzia 09:04, 06 mar 2017

W sobotę działaliśmy od rana ogrodowo. Ja się za hortki wzięłam, M za cięcie berberysów. Potem spojrzałam na żurawki...już wyrosły brzydko...i wywaliłam stare, zrobiłam nowe. Ryś sadził...ale czy coś z tego będzie...wcześnie bardzo...ciekawe czy dadzą radę.
I zdjęcia mam, ale dzieci nas zaskoczyły, przyjechały późnym popołudniem w sobotę. Nie było czasu na zgranie zdjęć. Dzisiaj to zrobię i pokażę oporządzone hortki.
Miłego poniedziałku
Mirka 09:16, 06 mar 2017

Ja też wczoraj hortensje przycięłam i nawet kilka sadzonek z limek zrobiłam.Tulipany u mnie jeszcze śpią Miłego tygodnia bez deszczy(u mnie pada)