Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

malgorzata_s... 20:29, 23 mar 2017

Ja bym zostawiła bo Kasia go fajnie formuje i Twoja argumentacja do mnie trafia z tym zasłonięciem tarasu
Kindzia 06:46, 24 mar 2017

olga80 napisał(a)
o jakie zmiany się szykują w ogrodzie świerka bym przesadziła bo będzie Cię denerwował

A miała być tylko kosmetyczna robota...
Kindzia 06:50, 24 mar 2017

Luki napisał(a)
Słuchaj się Ani bo dokładnie tak samo myślę, w tym miejscu jak troszkę wysuniesz to tylko zrobi dobrze ogrodowi, a co posadzić to się nie martw, będziemy kombinować, a nawadnianie będzie się dalo od któregoś drzewka pociągnąć by nie obciążać tej dużej rabaty. W sumie to ja mam jeszcze jeden pomysł, ale tyle miejsca do sadzenia raczej nie będziesz chciała mieć, chociaż najmniej do kopania by było, żeby 3 sekcje dołożyć, ale z tym chyba przemilczę

Przecież wiem, że Ania ma łeb

Aż się boję... Nie chcę więcej...i tak się kolos zrobi. Trzy sekcje czy trzecią sekcję???? I tak nie śpię od 5,20...
Kindzia 06:53, 24 mar 2017

mirkaka napisał(a)
Włączę się do dyskusji. Ja bym tego świerka przesunęła do tyłu albo kupiła nowego jak tego nie da się przesadzić. Za kilka lat świerk w tym miejscu wszystko co jest za nim przesłoni, będzie tam takie martwe miejsce dla oka.
Kasiu, jak u Ciebie tniesz już róże, ja mam już wszystkie przycięte, forsycje u nas już prawie kwitną

Właśnie teraz mnie ten świerk męczy...matko i córko...Rysia urabiam

Jeszcze nie tnę róż, zobaczę jak w przyszły weekend. Jeszcze nie wszystkie ruszyły...czekam...
Kindzia 06:54, 24 mar 2017

jolanka napisał(a)
Kasiu, podoba mi się to, co narysowana Ania ale zamienilabym świerka z tym narysowany drzewem Świerk do tylu drzewo do przodu

Wiem, że by lepiej było...
Kindzia 06:56, 24 mar 2017

Agania napisał(a)
Jak tam eM po ciężkim dniu....o matko, ale się dzieje, wiesz mi każdego drzewa szkoda, jak zostanie i będziesz go co roku przycinała, to zatrzymasz jego wzrost, a jaka to odmiana może compaktowa

Nie Agatko, to najnormalniejszy świerk srebrny. Mimo cięcia nie będzie malutki...
Mimo ciężkiego dnia Rysiu nie najgorzej. Już jest gotowy do roboty. Tylko, że jakaś mżawka jest...oby się nie rozwinęło w coś poważniejszego...
Kindzia 06:59, 24 mar 2017

Basilikum napisał(a)
ale z sie dzieja ale ja nic nie kumata dzis, padam na nosek wiec tylko zagladam i macham

Nie jestem skora do rewolucji, najgorzej zacząć Miała być zmiana, bo likwidacji śmietnika nie da się nie zauważyć, a powolutku się rozwija...ciekawe jak się skończy
Kindzia 07:03, 24 mar 2017

Mala_Mi napisał(a)
Można przesadzić świerka, ale on jest wielki i nie takie to łatwe by się przyjął. Wiec nie próbujmy szarpać wszystkiego bez zastanowienie się czy przeżyje.
Tyle co ja już przesadzałam i to wielkich krzewów czy drzew..to wiem jak to jest. Łatwo się pisze przesadź, ale gorzej to zrobić.. Szkoda go bo już jest ładnie uformowany. Musi być coś na tej rabacie zielonego cały rok, bo inaczej na pewno rabata będzie wkurzać.

Ania...urobiłam go...przesadzi i świerka, i jarząbka, i azalię. Mam nadzieję, że się przyjmie. Będziemy go targać dzisiaj. Zobacz tylko czy dobry mam zamiar, pod tą teraz nieczynną furtkę go przeniosę...dobrze będzie? Tam gdzie teraz R.kopie na zdjęciu, może trochę bardziej w lewo jeszcze.

Kindzia 07:33, 24 mar 2017

różowe to azalia, tam?

Kindzia 08:10, 24 mar 2017

I dla Was w podzięce sikoreczka