Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 09:36, 02 kwi 2017

To tylko na szybciora wczorajsze fotki (mam równiutkie tujki i żonkile pierwsze są), bo śniadanko wzywa...

09:41, 02 kwi 2017
Kindzia napisał(a)

Mój M ostrzył za bardzo na ostro...
Mamy kosiarę Alko 5 lat...nawet mnie nie strasz!

nie straszę napisałam u siebie ...bo M mnie zganił za przemilczenie pewnych faktów

nasz wertykulator robił tez za marnej klasy glebogryzałkę ...w zeszłym roku walczył na frontowej różance ...miał prawo paść i nie będziemy płakać
Luki 10:54, 02 kwi 2017

No pokaż tą nową rabatę chyba, że ja coś przegapiłem i z kostką już była pokazywana.
Melduję, że nie tylko część żywopłociku padła, kule w połowie na bylinowej, też mi padły
adewzuol 20:56, 02 kwi 2017

Kasiu, jak długo masz te trzmielinki na pniu?
BasiaLT 21:52, 02 kwi 2017

Wcale się nie dziwię że sadzenie róż tak ci szybciorem idzie jak masz taką profesjonalną maszynkę do kopania dołków .. cudna psinka
Kindzia 08:42, 03 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

nie straszę napisałam u siebie ...bo M mnie zganił za przemilczenie pewnych faktów

nasz wertykulator robił tez za marnej klasy glebogryzałkę ...w zeszłym roku walczył na frontowej różance ...miał prawo paść i nie będziemy płakać

Czyli mieliście maszynę wieloczynnościową...Na razie nasza kosiara ma się dobrze, przeszła posezonową konserwację i musi się odwdzięczyć przecież
Kindzia 08:49, 03 kwi 2017

Luki napisał(a)
No pokaż tą nową rabatę chyba, że ja coś przegapiłem i z kostką już była pokazywana.
Melduję, że nie tylko część żywopłociku padła, kule w połowie na bylinowej, też mi padły

Łukasz na tej rabacie się nic nie dzieje, na razie nie ma co pokazywać. Dzisiaj mi róże wysyłają, pewnie jutro przyjdą i jeszcze przed wyjazdem na szkolenie zdążę posadzić. Taki plan mam
Chyba dopiero po świętach będziemy tam wykopki robić, bo, oprócz tych dwóch róż, muszę tam wszystko wykopać, podzielić, obskubać i posadzić na nowo...jeszcze tam dwie hortki z magnoliowej pójdą (limki i miśki razem z żółtą magnolią tak się rozpychają, że tamte dwie ażurkowe hortki miejsca nie mają). Jeszcze kupa roboty tam. Ale to, co do tej pory było tam przesadzane żyje, świerk jeszcze niewiadomy, bo się nie rusza jeszcze.

U mnie tylko część buksów zdrowa, większość w fatalnym stanie...
Kindzia 08:49, 03 kwi 2017

adewzuol napisał(a)

Kasiu, jak długo masz te trzmielinki na pniu?

Ja wiem...ze 4 lata.
Kindzia 08:52, 03 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
Wcale się nie dziwię że sadzenie róż tak ci szybciorem idzie jak masz taką profesjonalną maszynkę do kopania dołków .. cudna psinka

Nie wolno mu kopać w ogrodzie. Ale bardzo chodził w tym miejscu koło róży...musiała ta gadzina mała tam grasować. Rano w niedzielę była tam dziura po nornicy, nie przestraszyła się Figusiowego kopania w sobotę, dostała "cukiereczka", mam nadzieję, że mi nie zdążyła korzeni róż zeżreć...
Basilikum 11:39, 03 kwi 2017

mam nadzieje, ze cukiereczek nornicy smakowal i juz sobie polazla. Nomi nie narobila szkod