Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Enya73 17:34, 09 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)

Już tam rosną, tylko maluchy jeszcze i nie widać. Ale może warto dosadzić jeszcze kilka nieco bliżej schodów, bo zawciąg pod grujecznikiem padł.
Proszę o więcej takich porad i dziękuję

No nie widać ich w dalszej perspektywie.
Muszę kiedyś Cię odwiedzić , żeby zweryfikować moje wyobrażenie o Twoim ogrodzie. Wiadomo, że zdjęcia nieco zniekształcają rzeczywistość, z reguły w naturze jest znacznie ładniej

Myślę, że dobrze byłoby je dosadzić bliżej schodów, bo tam coś fachowcom nie wyszły poziomy i można to trochę zamaskować.

Sorki, że wśród tylu pochwał rzucam cień krytyki, pewnie niektórzy znów mi dowalą , że się wymądrzam

Pozdrawiam serdecznie
Enya73 17:38, 09 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
Jesli moge moze przy krawedzi schodow posadz jakies fonntannowe trawy np rozplenice by zakrywaly czesciowo ich linie

Dokładnie tak jak piszesz. Bardzo dobry pomysł dla Kasi.
Ja mam podobne ukształtowanie terenu. Skarpa ze schodami. U mnie masywne schody złagodziły częściowo zachodzące na stopnie jałowce procumbens nana i rosnące wzdłuż tawuły 'Goldflame'.
lojalna_ 17:41, 09 kwi 2016

Teraz byłam u Anki tu bedzie ogrod i tez ma masywne murki zaproponowałam nane albo golden carpet mam obydwa i bardzo je lubie
Kacha123 17:43, 09 kwi 2016

Enya73 napisał(a)

No nie widać ich w dalszej perspektywie.
Muszę kiedyś Cię odwiedzić , żeby zweryfikować moje wyobrażenie o Twoim ogrodzie. Wiadomo, że zdjęcia nieco zniekształcają rzeczywistość, z reguły w naturze jest znacznie ładniej

Myślę, że dobrze byłoby je dosadzić bliżej schodów, bo tam coś fachowcom nie wyszły poziomy i można to trochę zamaskować.

Sorki, że wśród tylu pochwał rzucam cień krytyki, pewnie niektórzy znów mi dowalą , że się wymądrzam

Pozdrawiam serdecznie

Zdjęcia zniekształcają to raz. Dwa, że nie wszystko na zdjęciach pokazuję, bo są miejsca które nie bardzo mi leżą. Trzy, że część roślin to jeszcze maluchy i na zdjęciach nawet trudno ocenić, co tam rośnie.
Po wypadnięciu zawciągu jest tam miejsce na dosadzenie, więc tak zrobię
"Wymądrzaj" się u mnie ile wlezie, ja chętnie posłucham konstruktywnej krytyki I mam nadzieję, że się wreszcie spotkamy jak zakończę te demolki domowe
Kacha123 17:48, 09 kwi 2016

Enya73 napisał(a)

Dokładnie tak jak piszesz. Bardzo dobry pomysł dla Kasi.
Ja mam podobne ukształtowanie terenu. Skarpa ze schodami. U mnie masywne schody złagodziły częściowo zachodzące na stopnie jałowce procumbens nana i rosnące wzdłuż tawuły 'Goldflame'.

Zaraz tu wstawię foty moich utrapień i róbcie konsultacje - hihihi!

Zapisuję:
-dosadzić jałowiec G.C
-dosadzić trawy przy stopniach
Kacha123 17:49, 09 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Teraz byłam u Anki tu bedzie ogrod i tez ma masywne murki zaproponowałam nane albo golden carpet mam obydwa i bardzo je lubie

No widzisz, masz dobre pomysły, to też wejdziesz do grona konsultantów
Juzia 17:50, 09 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)

No kto jak nie Ty! Przecież w sezonie był całkiem OK.

No w sumie.... miejscami był ok
Kacha123 17:55, 09 kwi 2016

Ale patrzcie jaka ja "mądra", tu po lewej od schodów też mam Golden Carpet posadzony. Czyli coś tam z zasłanianiem murków mi przeszło przez głowę
Kacha123 17:56, 09 kwi 2016

Juzia napisał(a)

No w sumie.... miejscami był ok

Juzia, Twój szalony optymizm mnie kiedyś zabije!!!
Juzia 17:56, 09 kwi 2016

A ja myślę, że trzeba dać czas roślinom żeby podrosły i wtedy ewentualnie zmieniać
W końcu projekt nie od byle kogo