Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

ewsyg 21:12, 12 wrz 2015

iwonadm napisał(a)
wow ja w tym roku kupiłam ok 15 szt. resztę będę wsadzać z cebulek z zeszłego roku, może kupię parę na wyprzedaży tak jak w tamtym roku
ładne odmiany, z resztą kocham te kwiaty więc każdy mi się podoba. Niestety jeszcze nie przejrzałam ich, ale obawiam się, że większość się podzieliła na 2 i
zastanawiam się czy zakwitną. Super parrot jest piękny miałam 1 paczkę z ice cream, wyglądały zjawiskowo

Iwonko, ja też je bardzo lubię. W tym roku mogę kupić więcej bo w tamtym mnie mogłam. Ta ilość i tak zginie na rabatach. Mam jeszcze kilka luzem kupionych. Teraz ostro plewię i wycinam zieleninę, żeby odsłonić miejsce gdzie mogę posadzić cebule. Córka przyszła i mówi, że się pusto robi.

Kupuje głównie w marketach bo są tanie i maja ładne odmiany. W sklepach ogrodniczych dużo drożej
ewsyg 21:41, 12 wrz 2015

eee_taam napisał(a)
widziałam, że standard się zwiekszył dzięki

czytam ale mało piszę ...bom leń

widziałam też ze podpisałaś rapsodię właśnie najbardziej chciałam wiedzieć co ona za jedna

kupiłam rhapsody in blu...z 1 przekwitłym kwiatkiem przyszła ...czekam niecierpliwie na kokejny ...bo kolor mnie rozczarował ...płatki były mocno zbliżone do YL. ...dla mnie różowe z delikatnym odcieniem fioletu.

ciekawa tego koloru bardzo jestem.. teraz zakwitnie bo ma pąk ..ale dopiero pewnie przyszły sezon bedzie bardziej miarodajny.

jakbyś ty opisała ten kolor ...bo aparat to zwykle kłamie

Wydaje mi się, że to zdjęcie w miarę dobrze oddaje jej kolor

Inne jej zdjęcie

lilia 22:29, 12 wrz 2015

ewsyg napisał(a)

Ja się odrobię to zrobię zestawienie moich jeżówek i napiszę moje spostrzeżenia na ich temat
Może komuś takie coś się przyda

Bardzo dobry pomysł Chętnie skorzystam z Twojej wiedzy na temat jeżówek.
Tesska 22:36, 12 wrz 2015

prepraszam ,że tu wklejam ale mam raphsody in blue kolor fiolet jest , zdjęcie oddaje rzeczywisty kolor

barbara_kraj... 23:40, 12 wrz 2015

Moje zakupy skromniejsze. Na razie posadziłam narcyzy, resztę: kosaćce, czosnki i krokusy dopiero w październiku.
Jana 10:24, 13 wrz 2015

ewsyg napisał(a)

To tak z grubsza
zaszalałaś miałaś już może te szafirki a jeśli jesteś z nich zadowolona? Piekne tulipany
ewsyg 12:12, 13 wrz 2015

Tesska napisał(a)
prepraszam ,że tu wklejam ale mam raphsody in blue kolor fiolet jest , zdjęcie oddaje rzeczywisty kolor

Nie przepraszaj, lubię zdjęcia kwiatów , zwłaszcza takich pięknych
ewsyg 12:13, 13 wrz 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Moje zakupy skromniejsze. Na razie posadziłam narcyzy, resztę: kosaćce, czosnki i krokusy dopiero w październiku.

Ja jeszcze nic nie posadziłam. W tym tygodniu może uda mi się też narcyzy
ewsyg 12:15, 13 wrz 2015

Jana napisał(a)
zaszalałaś miałaś już może te szafirki a jeśli jesteś z nich zadowolona? Piekne tulipany

Nie maiłam jeszcze tych o pełnych kwitach, podejrzewam, że po deszczu mogą się pokładać. Zobaczymy wiosna. Lubie szafirki, niekłopotliwe, ja ich nie wykopuję. Szybko się dzielą.
Dorota123 13:45, 13 wrz 2015

Ewo to ja już zbaraniałam, od której z Was mi został ten liliowiec. Jednego coś mi podgryzło, kiepsko rósł, ale go uratowałam. Przez lato nabierał masy, ale nie zakwitł. Myślę, że w przyszłym toku oba będą mnie cieszyć.