Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

ewsyg 08:44, 14 paź 2015

Ivvvona napisał(a)
Ewo, zaglądam i pomału nadrabiam chociaż pismo obrazkowe. U mnie widoki dzisiaj podobne. Pozdrawiam

Pozdrawiam Iwonko i jest mi bardzo miło, że do mnie zaglądasz
ewsyg 08:46, 14 paź 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Ale zima u ciebieWszystkiego najlepszego

Bogusiu, już po zimie
Śnieg i deszcz bardzo potrzebne
ewsyg 08:46, 14 paź 2015

Tesska napisał(a)
Zima jest piekna ale niech nie przychodzi jeszcze na dobre

Popieram ten postulat
ewsyg 08:47, 14 paź 2015

kasiek napisał(a)
U Ciebie to cudnie poprószyło, taki snieg nie zrobi krzywdy.... Korale jarzębiny cudnie wyglądają

Mnie też się podobają
ewsyg 08:58, 14 paź 2015

Ruch na Ogrodowisku, sadzenie cebul i zamawianie nowych roślin. Ja nic nie zamówiłam to chociaż sobie róże powspominam. Może to komuś pomoże w podjęciu decyzji, które róże zamówić

Róża Olympic Palace, bardzo lubię jej bursztynowy kolo kwiatów
\

Baronesse

Mariatheresia

anka_ 09:32, 14 paź 2015

Ewo Olympic Palace cudowna.

Powiedz mi, nie masz z nią problemów? Wymarzanie, choroby? Bo bardzo różne, wręcz skrajne są opinie o niej. Ta twoja wygląda cuuudownie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
ewsyg 09:43, 14 paź 2015

Eden Rose

Aladdin Palace , niewysoka róża, śliczny kolor, porcelanowy róż

queen of England

ewsyg 09:57, 14 paź 2015

anka_ napisał(a)
Ewo Olympic Palace cudowna.

Powiedz mi, nie masz z nią problemów? Wymarzanie, choroby? Bo bardzo różne, wręcz skrajne są opinie o niej. Ta twoja wygląda cuuudownie.

To jedna z moich ulubionych róż. Jak to Palace rośnie niewysoka, tak do kolan, u mnie drugi rok, była tylko jedną, lekką zimę. Dobrze przezimowała, nie jest specjalnie podatna na choroby, jak to róże. Złapała trochę plamistości w dolnej partii liści, ale sama sobie z tym poradziła, niczym w tym roku nie pryskałam róż. Później zakwitła niż pozostałe, kwiaty nie rozwijają się do końca, pozostają takie pół otwarte. Mam jeszcze trzy inne z serii Palace i tez bardzo je lubię. Jeżeli będę jeszcze kupować róże to na pewno z tej serii

Mam jeszcze takie jej zdjęcia

ewsyg 10:29, 14 paź 2015

Róża Arthur Bell , niewysoka, w słońcu bardzo płowieje jej kolor. U mnie rośnie w półcieniu. Jeżeli ktoś lubi żółte róże to jest godna polecenia. Przesadzałam ja już tyle razy, że sama nie pamiętam ile, a ona jest bardzo dzielna. Kwitła całe lato

Cardinal Hume - świetna róża o ciekawym kolorze kwiatów. Kwiaty nieduże zebrane w bukieciki. Ma też ciekawy pokrój krzaka. Wypuszcza długie, szeroko rozstawione pędy z licznymi bukiecikami kwiatów. Ja moja tnę na jeżyka więc jest raczej niska. W tym roku kulkowałam jej jeden pęd i fajnie to wyszło. Miała trochę plamistości,ale sama sobie poradziła . Kwitła całe lato, jeden bukiecik przekwita, drugi zakwita. Zawiązuje owoce
Kolor trudny do uchwycenia

ewsyg 10:47, 14 paź 2015

róża Burgundy Ice, jak sama nazwa wskazuje cudny burgundowy kolor kwiatów, do tego ciemne pręciki, kolejna moja ulubiona. U mnie drugi rok, dobrze przezimowała, złapała plamistość i został z niej golas. Sama sobie dała radę i odbudowała się, zawiązała kolejne pąki kwiatowe. Powtarza kwitnienie kilka razy. Nie ma kolców !!!

Nie umiem przejść koło niej obojętnie