Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

ewsyg 20:04, 23 paź 2018

Witaj Ula Miło, że wpadłaś

Amandine Chanel

ewsyg 20:14, 23 paź 2018

Garden of Roses

Anda 20:14, 23 paź 2018

Smakowity ten Twój ogród

Jak sprawia się u Ciebie Amandine?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ewsyg 20:24, 23 paź 2018

ewsyg 20:53, 23 paź 2018

Witaj Ewo (Anda)

Jeżeli chodzi o Amandine to ja na nią nie narzekam. Szybko buduje silny krzak i lubi kwitnąć. Koniecznie musi rosnąć w słońcu. Ja moją przesadzałam już trzy razy. Pierwszy raz rosła w słońcu i dobrze się sprawowała. Potem przesadziłam ją do półcienia i tam nie chciała rosnąć ani kwitnąć. Teraz rośnie pod południe, więc słońca będzie miała pod dostatkiem. W tym roku korzeniła się. Liczę na jej popis w przyszłym roku.

ewsyg 20:58, 23 paź 2018

CDN
basia3012 22:16, 23 paź 2018

Ewuniu, dzięki bardzo za odwiedziny i za miłe słowa.
Pochodziłam po Twoim ogrodzie, zaczęłam od jego powstania. No nie było łatwo ale dla chcącego nie ma nic trudnego. Widać było, że znasz się i wiesz co zrobić aby było tak jak dzisiaj. Gratulacje.
Gdybym ja wiedziała 9 lat temu jak użyżnić ziemię to też posiałabym gorczycę. A tak to do dziś wykopuję dołek w piachu( miejscami to żółty jak w piaskownicy)i uzupełniam go żyzną ziemią. Niewiedza kosztuje.
Podziwiałam u Ciebie i przepiękne róże(!) i przecudne piwonie i powojniki i bodziszki, szałwie, ostróżki( cuda), jeżówki i długo, długo jeszcze by wyliczać. Nie wspomnę o owocach derenia kousa, borówkach , malinach i innych.
Bardzo piękne masz te alejki, ciekawa konstrukcja ogrodu. Nie widziałam jeszcze takich. Bardzo mi się to spodobało. Można spacerować i spacerować.

Ewuniu, gdy doczytałam, że sama układasz kostkę to podziwiać tylko zapał i pracowitość. Ale rozumiem to bo sama biorę się za różne prace, które trzeba wykonać. Nie wybrzydzam.
Ewuniu, jeszcze raz, masz przepiękny, kwitnący i na pewno pachnący ogród. Oczywisty powód do zadowolenia i dumy. Gratulacje.
Cieszę się, że zajrzałam do Ciebie i zobaczyłam takie cudeńka. Bardzo dziękuję.
pozdrawiam serdecznie.
basia3012 23:43, 23 paź 2018

Gratuluję 400 strony. Pozdrawiam.
MalgosiaW 07:51, 24 paź 2018

Witaj. Piękny ogród stworzyłaś i tak smakowity Pozwolisz, że poczytam troszkę więcej o twoich kwiatach. Właśnie u siebie planuję w następnym roku dosadzić ostróżek, szałwii, jeżówek i innych, których nazw jeszcze nie znam
ewsyg 11:05, 24 paź 2018

witaj Basiu (basia3012) w moich ogrodowych progach.

Ogromnie mi miło, że do mnie zawitałaś. Oczarowana byłam Twoim ogrodem, aranżacją i dopieszczeniem każdego detalu. Troszkę mi wstyd, że musisz oglądać taki bałagan. No cóż, to wciąż plac budowy. Skończone na gotowo mam może 1/5 terenu, który ma być ogrodem. Powiadasz że mam ciekawą konstrukcję ogrodu. Docelowo to ma być ogród, który nie będzie czytelny w całości. Lubię ogrody z przesłonami, murkami, pergolami, takimi nazwijmy to pokojami. Właśnie u mnie coś takiego chcę stworzyć. Na efekt końcowy trzeba będzie poczekać jeszcze parę lat. W większości ogród tworzę sama, dlatego tak długo to trwa. Dziękuję za życzenia.

Witaj Małgosiu (MalgosiaW)w moich progach . Czytaj do woli. Chętnie służę pomocą jeżeli będę tylko w czymś przydatna.

Dalszy ciąg lipca

Ukochane jeżówki