Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

ewsyg 10:07, 12 mar 2015

Rench napisał(a)
A mi już czacha dymi,gdzie ja te wszystkie zamówione chciejstwa posadzę
Kurka, wirtualnie człowiek taki zachłanny,a kiedy dzisiaj połaziłam po moich skromnych włościach,stwierdziłam że czas na wstrzymanie dać sobie

Renia, żebyś Ty widziała ile roslim mam w doniczkach, są podołowane i czekają na swoja miejscówkę. Kiedyś braknie mi metrarza i to już mnie niepokoi
Ewik 11:42, 12 mar 2015

Ja mam jeszcze sporo miejsca,ale u nas ogród młody.Obornik granulowany sprawdza się super,polecam.
paniprzyroda 19:38, 12 mar 2015

Róż już nie kupuję, chociaż zamierzam ukorzenić kilka Renia kusi stronkami, ale się nie ugięłam. Liliowce zakupiłam w ub. roku siewki, troszkę miałam i też na razie mnie nie korci. Ale nie oparłam się bodziszkom, już siedzą w doniczkach. Kilka posadziłam w ub. roku i widzę, że coś z nich będzie. To są dobre wypełniacze, szczególnie na lekką ziemię.
pozdrawiam
kasiek 19:37, 13 mar 2015

Rany jaka doniczkarnia - ale będzie sie działo jak będziesz to wszystko wsadzać!
Ja zakupiłam róże pnącą w supermarkecie, była ledwo za 4 zł- zobaczymy, jest taka na fotce jaka chciałam - o małych kwiatach i różowym kolorze
ewsyg 14:54, 14 mar 2015

Ewik napisał(a)
Ja mam jeszcze sporo miejsca,ale u nas ogród młody.Obornik granulowany sprawdza się super,polecam.

Ja na szczęście też mam jeszcze sporo miejsca.
Obornik granulowany stosuję od paru lat. Wczoraj padało to dzisiaj rozsypałam granulowany na piaskowni. Dzisiaj cały dzień pada to super namoknie. Pasuje mi ta pogoda bo drzewka i krzewy owocowe już startują.
ewsyg 14:56, 14 mar 2015

paniprzyroda napisał(a)
Róż już nie kupuję, chociaż zamierzam ukorzenić kilka Renia kusi stronkami, ale się nie ugięłam. Liliowce zakupiłam w ub. roku siewki, troszkę miałam i też na razie mnie nie korci. Ale nie oparłam się bodziszkom, już siedzą w doniczkach. Kilka posadziłam w ub. roku i widzę, że coś z nich będzie. To są dobre wypełniacze, szczególnie na lekką ziemię.
pozdrawiam

Bodziszki tez bardzo lubię i marzy mi się takie morze bodziszkowe pod jabłonkami, ale to jest temat do przemyślenia.
ewsyg 14:57, 14 mar 2015

kasiek napisał(a)
Rany jaka doniczkarnia - ale będzie sie działo jak będziesz to wszystko wsadzać!
Ja zakupiłam róże pnącą w supermarkecie, była ledwo za 4 zł- zobaczymy, jest taka na fotce jaka chciałam - o małych kwiatach i różowym kolorze

Czekam na Twoją różyczkę.
Ja najbardziej cieszę się z tego, że mi sasanki wzeszły.
Rench 15:38, 14 mar 2015

ewsyg napisał(a)

Renia, żebyś Ty widziała ile roslim mam w doniczkach, są podołowane i czekają na swoja miejscówkę. Kiedyś braknie mi metrarza i to już mnie niepokoi

Ale dlaczego tak dlugo je trzymasz w doniczkach,co tak cię wstrzymuje,żebyś sadziła wprost do gruntu?
Ja bym je wszystkie uśmierciła przez zime chyba
ewsyg 16:23, 14 mar 2015

Rench napisał(a)

Ale dlaczego tak dlugo je trzymasz w doniczkach,co tak cię wstrzymuje,żebyś sadziła wprost do gruntu?
Ja bym je wszystkie uśmierciła przez zime chyba

Nie mam gruntu przygotowanego. Muszę wszystko przekopać ręcznie bo mam mnóstwo podagrycznika, dzikich jeżyn, maliny i skrzypu.
Roślinki pochodzą z:
1. chciejstwa,
2. pragmatyzmu ( potrzebują jedną lub dwie, a nie opłaca się takiej ilości zamawiać to kupuję więcej)
3. Niszczą się na piaskowni to je w doniczkę i mam ją tutaj pod kontrolą.

Nad chciejstwem próbuję panować. Zaraz zacznie się sezon różany u mnie w centrum ogrodniczym. Zobacz sama, czy w takiej scenerii można panować nad chciejstwem

Tak ćwiczyłam chciejstwo, że nie kupiłam sobie tej róży, a bardzo mi się podoba i bardzo żałuję.

jona 18:26, 14 mar 2015

Też sobie nie radzę z chciejstwami. Pocieszam się tym, że w życiu trzeba mieć jakieś słabości