Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

ewakatowice 08:56, 16 lut 2015

hmmm, ogródek podlewam z wodociągów ale ja mam mały to jakoś ogarniam bez strat dla budżetu

Buziaki zostawiam
leon60 09:04, 16 lut 2015

Ja podlewam z drenażówki i to takiej dość płytkiej na 3 betony... nigdy mi wody nie brakło
kitek81 09:08, 16 lut 2015

Tzn w ramach sprostowania, ja jako takiej studni też nie mam, tylko szerszą rurę wgłąb ziemi na jakieś 8m i wody mam full na to hydrofor i zraszacze chodzą jak ta lala
Toszka 11:06, 16 lut 2015

Wody na ogród trzeba liczyć w "hektolitrach". Taka ze studni (i "studni") najzdrowsza dla roślin i bezpłatna
Ja mam ze studni, a i tak deszczówkę zbieram w kilku beczkach.
horcia 12:10, 16 lut 2015

Mysza ale ty pędzisz niczym pędolino Jednak ogród zakładany od początku to duże ułatwienie. Ja ciągle borykam się ze starym nasadzeniem i nie mogę rusztć z miejsca.Chcąc wsadzić jedno musze wysadzić drugie a nie wiem gdzie i koło się zamyka .Masz dużo fajnych pomocników, może ktoś wpadnie również do mnie i wyciągnie pomocną dłoń? Gosiu Ciebie też zapraszam i proszę o opinię!
Mysza 12:39, 16 lut 2015

kitek81 napisał(a)
Ja podlewam ogród i warzywnik wodą ze studni głębinowej i wszystko jest ok! Koszt wody, gdybym podlewała wodą z wodociągów pewnie byłby kosmiczny i tyle bym wody nie lała, a akurat trzeba było, bo roślinki świeżo wsadzane i trawnik zakładany! Więc jak dla mnie to zdecydowanie studnia!

Kasiu tych kosmicznych kosztów troszkę się boję.
Pan od nawadniania radzi z wodociągów brać wodę. Niby koszt pompy za 2,500 to że mogłabym czerpać 10lat z wodociągów.Mi się wydaje, że koszt większy.

Gdzieś czytałam o zamulonej wodzie i dlatego mamy obawy.
A może założyć pompę w kręgach, tak aby nie zaciekła przy deszczach.Do tej pory świetnie sobie pompa radziła.
A alternatywnie założyć rurę do ewentualnego podłączenia z wodociągu.Gdyby coś było nie tak to nie byłoby problemu z ponownym rozkopywaniem działki
Mysza 12:40, 16 lut 2015

ewakatowice napisał(a)
hmmm, ogródek podlewam z wodociągów ale ja mam mały to jakoś ogarniam bez strat dla budżetu

Buziaki zostawiam

Tak bym chciała bez dużych strat w budżecie, ha ha.
Buźka
Mysza 12:42, 16 lut 2015

leon60 napisał(a)
Ja podlewam z drenażówki i to takiej dość płytkiej na 3 betony... nigdy mi wody nie brakło

Drenaż też mamy wyprowadzony na koniec ogrodu w kręgach
Musimy podpytać pana czy ewentualnie możemy jakoś z tej wody korzystać
Mysza 12:44, 16 lut 2015

Toszka napisał(a)
Wody na ogród trzeba liczyć w "hektolitrach". Taka ze studni (i "studni") najzdrowsza dla roślin i bezpłatna
Ja mam ze studni, a i tak deszczówkę zbieram w kilku beczkach.

Toszkuś najważniejsze aby woda nie zaszkodziła roślinkom
Jak piszesz najzdrowszaMasz rację
Mysza 12:47, 16 lut 2015

horcia napisał(a)
Mysza ale ty pędzisz niczym pędolino Jednak ogród zakładany od początku to duże ułatwienie. Ja ciągle borykam się ze starym nasadzeniem i nie mogę rusztć z miejsca.Chcąc wsadzić jedno musze wysadzić drugie a nie wiem gdzie i koło się zamyka .Masz dużo fajnych pomocników, może ktoś wpadnie również do mnie i wyciągnie pomocną dłoń? Gosiu Ciebie też zapraszam i proszę o opinię!

Horciu Ty widziałaś ile mnie czeka przesadzania?
Mąż tylko słucha i na razie nie protestuje
Zobaczymy co będzie mówił jak zaczniemy działać....
Dasz radę kochana.
Zaraz biegnę zobaczyć co tam u Ciebie