Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Kacha123 21:33, 29 cze 2015

O matulu! To ile tej darni wydarliście?
AgataBC 21:38, 29 cze 2015

Mysza napisał(a)

Agciu strasznie się cieszę z tych moich różyczek
A nawozisz ją jakoś??Na zimę kopczykujesz czy okrywasz??
Romantyczny ogród powiadasz??Oj chciałabym

W pierwszym sezonie po posadzeniu róż się nie nawozi, żeby się ładnie ukorzeniły-bardziej na tym zależy niż na kwiatach-ma to też wpływ na zimowanie. Wiosną kolejnego sezonu możesz już nawozić. Ja nawożę tylko nawozami naturalnymi, w tym roku dałam trochę sztucznych i popaliłam róże- są bardzo wrażliwe na przenawożenie. Za to kochają nawozy organiczne/naturalne. Są pod tym względem żarłoczne. Z końcem sierpnia kończymy nawożenie i pozwalamy przygotowywać się do zimy. Usypuje różom kopczyki, choć w poprzednim sezonie robiłam to dopiero w styczniu-taka zima była. Trudno powiedzieć jakby History zimowała bez kopca więc może lepiej nie ryzykować. Byleby nie robić tego za wcześnie bo się rozhartuje, albo się nornice zlecą. Lepiej gdy już są stałe mrozy poniżej 6-10 stopni i niżej.
jazzy 21:45, 29 cze 2015

O kurka! Cały kontener darni? Szacun wielki
Jeszcze chciałam zapytać o te "lizaki" ile lat one już rosną u Ciebie? Bo zakładam, że jak je sadziłaś to nie były jeszcze takie okazałe
Bo mam u siebie dwa małe tujowe lizaki i fajnie jakby niedługo osiągnęły takie rozmiary jak u Ciebie
Mysza 21:47, 29 cze 2015

Dosadzone żurawki
Szkoda, że zdjęcia nie oddają ich pięknego kolorku.

Warmia 22:11, 29 cze 2015

Gosiu pięknie to wszystko wygląda Podziwiam i podziwiam....
Mysza 22:19, 29 cze 2015

Kacha123 napisał(a)
O matulu! To ile tej darni wydarliście?

Kasia, ręce mnie już dzisiaj boląDużo było.
Mysza 22:21, 29 cze 2015

Agcia napisał(a)

W pierwszym sezonie po posadzeniu róż się nie nawozi, żeby się ładnie ukorzeniły-bardziej na tym zależy niż na kwiatach-ma to też wpływ na zimowanie. Wiosną kolejnego sezonu możesz już nawozić. Ja nawożę tylko nawozami naturalnymi, w tym roku dałam trochę sztucznych i popaliłam róże- są bardzo wrażliwe na przenawożenie. Za to kochają nawozy organiczne/naturalne. Są pod tym względem żarłoczne. Z końcem sierpnia kończymy nawożenie i pozwalamy przygotowywać się do zimy. Usypuje różom kopczyki, choć w poprzednim sezonie robiłam to dopiero w styczniu-taka zima była. Trudno powiedzieć jakby History zimowała bez kopca więc może lepiej nie ryzykować. Byleby nie robić tego za wcześnie bo się rozhartuje, albo się nornice zlecą. Lepiej gdy już są stałe mrozy poniżej 6-10 stopni i niżej.

Agciuniu dzięki za informacje
Pewnie jak będzie zima to się jeszcze dopytam o te kopczyki
Buziaczki.
Anusia 22:23, 29 cze 2015

No pięknie Wam wyszło, naprawdę.
Mysza 22:24, 29 cze 2015

jazzy napisał(a)
O kurka! Cały kontener darni? Szacun wielki
Jeszcze chciałam zapytać o te "lizaki" ile lat one już rosną u Ciebie? Bo zakładam, że jak je sadziłaś to nie były jeszcze takie okazałe
Bo mam u siebie dwa małe tujowe lizaki i fajnie jakby niedługo osiągnęły takie rozmiary jak u Ciebie

Martuś ja te kulki sadziłam niedawno.Mam nadzieję, że się ukorzenią do zimy.
Zastanawiam się jeszcze nad trzema przy tarasie, ale tam właśnie mniejsze chyba kupię.Pani w szkółce mówiła, że one szybko rosną

A darni było, oj było
Mysza 22:26, 29 cze 2015

Warmia napisał(a)
Gosiu pięknie to wszystko wygląda Podziwiam i podziwiam....

Martuś dziękuję
Ja chyba będę mogła wybrać się do Rogalina dopiero za 3 tygodnie.Jeśli innym też termin będzie odpowiadał to byłoby mi miło