Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

nawigatorka 07:33, 18 gru 2015

Madzenka napisał(a)

Ewo i Nawigatorko jakoś nie rozumiem tej fascynacji sosnami.Ani pokroj ani igły mi sie nie podobają a bonzaja na swięta sobie nie zafunduje. Wianek Danusi jest piekny ale jako drzewko bożonardozeniowe nie podobaja mi sie. Sosny zawsze mi sie kojarzą z poczochrańcmia, nieregularnymi, gubiących masowo igły w ogrodzie.
Mam nadzieje, ze za 2-3 lata będa sprzedawac zagęszczane cieciem świerki serbskie albo sama sobie takie posadze aby miec na świeta Na razie sa u nas takie tylko maluteńkie

Nie wiem sa fascynacja u innych.Ja sosne wymyslilam sobie w ubieglym roku-nigdy takiej w roli chinki nie widzialam wczesniej. A nawet jak pisalam w ogrodzie mi sie nie podoba.i to byl bardzo trafny wybor-piekny zapach,ani jedna igla nie opadla i wygladal jak z bajki-niewielka ale szeroka,gesta... zreszta pokazywalam zeszloroczna.ja nie rozumiem jak na jodle mozna wydac gruba kase
Kasya 07:50, 18 gru 2015

A ja wole sosny bo są bardziej naturalne i maja piękne długie igły
Żeby była bardziej regularna trzeba uszczykiwac i wtedy może być piękną puchatą choinką
A swierki jakoś mnie za serce nie łapią, małe kojarzą się bardziej z choinką niż z drzewkiem

Dzięki różnym gustom nasze ogrody są inne

Natomiast w tym roku z choinką przegielam, aż sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądać
polinka 08:07, 18 gru 2015

Madzenka napisał(a)

Ewo i Nawigatorko jakoś nie rozumiem tej fascynacji sosnami.Ani pokroj ani igły mi sie nie podobają a bonzaja na swięta sobie nie zafunduje. Wianek Danusi jest piekny ale jako drzewko bożonardozeniowe nie podobaja mi sie. Sosny zawsze mi sie kojarzą z poczochrańcmia, nieregularnymi, gubiących masowo igły w ogrodzie.
Mam nadzieje, ze za 2-3 lata będa sprzedawac zagęszczane cieciem świerki serbskie albo sama sobie takie posadze aby miec na świeta Na razie sa u nas takie tylko maluteńkie

A ja w tym roku sosnę będę miała pierwszy raz. Lubię eksperymentować Po zeszłorocznym doświadczeniu z gałązkami sosnowymi, które w eleganckim stanie dotrwały do lutego jestem przekonana, że drzewko również zachwyci mnie swoim zapachem. Inna sprawa to upolowanie sosny
nawigatorka 08:18, 18 gru 2015

polinka napisał(a)

A ja w tym roku sosnę będę miała pierwszy raz. Lubię eksperymentować Po zeszłorocznym doświadczeniu z gałązkami sosnowymi, które w eleganckim stanie dotrwały do lutego jestem przekonana, że drzewko również zachwyci mnie swoim zapachem. Inna sprawa to upolowanie sosny

A zdobylas juz Paulino?
leon60 08:19, 18 gru 2015

Miałam sosnę kilka razy i to były moje najładniejsze drzewka świąteczne
polinka 08:24, 18 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

A zdobylas juz Paulino?

Mam nadzieję, że w niedzielę upolujemy
nawigatorka 08:38, 18 gru 2015

leon60 napisał(a)
Miałam sosnę kilka razy i to były moje najładniejsze drzewka świąteczne

PopieramA co w tym roku?
leon60 08:43, 18 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

PopieramA co w tym roku?

sosna ma się rozumieć
Kasiek 21:43, 18 gru 2015

Od jutra u mnie 16 stopni a w przyszlym tygodniu ma byc 20...Schowam ozdoby choinkowe i wyciagne basen.
Madzenka 23:51, 18 gru 2015

Asiu czy 89 zł za jodłę w donicy versus 60 za ciętego świerka to gruba kasa? A będzie stała miesiąc i sie nie osypywała. Niesty nie miałabym czasu szukać sosny a u nast takowych nie sprzedają. Gdzie Ty te sosny kupujesz?

Kasiek u nas dzisiaj lało i było +11

Leon, Polinka, Kasaya , Lwk zobaczę może dzięki temu nowemu trendowi przekonam sie do sosny?

Filemon - świerk pieknie pachnie ale cholernie kuje... I się sypie...