Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 19:12, 03 sty 2016

Melduje że mnie oszukano!!!!
Żadna z prognoz: twojapogoda, norweska, accuweather , onet nikt nie wieszczył, że będzie w nocy -15 a w dzien w najcieplejszym momencie w centrum miasta było -10. Skandaliczny skandal, składam oficjalny protest i domagam sie ocieplenia.

Jest starsznie zimno aż starch sie bać temperatury w nocy. Laura wawrzynolistnego -stożka w donicy - opatuliłam kilka dni temu agro i matą z trawy ale czy przezyje? Mogłam go wstawić do domu...

Ps. Ja nic nie okrywam w ogrodzie a tym bardziej trzmielin . Okopczykowałam tylko róże. Gdy rośliny były młode to je chroniłam (w pierwszym sezonie) agrowlokniną i matami z trawy ale i tak to niewiele dało. Aktualnie nawet nie okrywam hortensji ogrodowych, jeśli zmarzną zamienie je na bukietowe. Nie chce mi sie latać i w zimnie robić osłony, a gdy jest ciepło nie należy tego robić aby rosliny nie zaatakowały choroby grzybowe. Zgodnie z dewizą Danusi jeśli coś wymarźnie będzie miejsce na nowe chciejstwa.

Nawigatorka kanału nie planuje. Skończyłam tez jakiekolwiek planowanie bo życie wciąż płata figle. Planowanie mam na codzień w robocie prywatnie bede tylko odpoczywać. Nic na siłę , ogród to bedzie relax. Ale bedę podziwiać Wasze rewolucje anno domini 2016
Sebek 19:15, 03 sty 2016

Mamy to samo podejście Mus się dowiedzieć od Danusi co będzie hitem w 2016 Profilaktycznie
oliwka 19:36, 03 sty 2016

Madzenka napisał(a)
I jeszcze ze dwa dni mrozu i będziemy czekać na wiosnę

Ciekawe czy trawki mają szanse przeżyć w donicach?

Czy Wy juz też tak czekacie na to aby sadzić bratki i stokrotki w donicach???

hej Madżenko, dopiero zima się zaczęła a ty już chcesz wiosny ??? Ten pierwszy piękny śnieg u ciebie jest cudny. Z drugiej strony cieszę, że już we wtorek zapowiadają ocieplenie, bo w zimie ciężko poruszać się po mieście.

Tylko żal tej pięknej puchowej przykrywki na roślinkach.
I jak tu zaradzić wszystkiemu ...

PS. A, tak po cichu się przyznam, że też tęsknię już za wiosną i stokrotkami
Gardenarium 19:36, 03 sty 2016

Ale co hitem, jakim hitem - roślinnym? czy jakim? Dzika łąka - wieszczę

Instagram Ogrodowiska
Luki 20:04, 03 sty 2016

Z drugiej strony patrząc po takich bezśnieżnych 15 stopniowych mrozach będziemy mądrzejsi o nowe doświadczenia. Sporo nowych roślin się posadziło, traw, róż itd. a tak na prawdę nie wiadomo było jak sobie poradzą zimą. Takie, które nie przetrwają będzie można skreślić z listy wartych do posadzenia bo w sumie takie mrozy przed tymi ciepłymi zimami to była normalka.
Szkoda, że nie można samemu wskazać co ma wymarznąć bo miałbym kilka typów u siebie a tak normalnie to szkoda się pozbyć.

Przeprowadzam się na pole za domem, będę miał najbardziej trendy ogród w 2016 roku
Sebek 20:52, 03 sty 2016

Gardenarium napisał(a)
Ale co hitem, jakim hitem - roślinnym? czy jakim? Dzika łąka - wieszczę

Roślinnym Może będziesz mieć jakiś hit - w zeszłym roku chyba był nim carex elata
Urszulla 21:05, 03 sty 2016

śniegu na roślinach zazdroszczę
Nula 21:43, 03 sty 2016

Ślicznie wygląda w bieli Twój ogród Marzenko
Margarete 00:38, 04 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Sebek - podobno u nas spadło 4 cm , najwięcej w całej Polsce...
Nawigatorka - uwielbiam takie zimowe planowanie i oczekiwanie na wiosne w napieciu
Lindsay - uwielbiam to białe cos

Kurczę wy to macie szczęście nie dość że Wrocław to enklawa ciepła gdy u nad zimniej to jeszcze śnieg macie w taki noworoczno-świąteczny czas...u nas zero śniegu i tylko dwucyfrowe mrozisko za oknem...
Zazdroszczę...jak byłam we Wrocławiu na święta to śniegu ani odrobiny nie było....a szkoda...

Buziam noworocznie życząc w 2016 roku zdrowia i czasu na realizacje ogrodowych i nieogrodowych pasji!
waldek727 05:21, 04 sty 2016

Gardenarium napisał(a)
Ale co hitem, jakim hitem - roślinnym? czy jakim?
Dzika łąka - wieszczę.

Ogrodowa Rewolucjonistka.