Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:51, 05 lut 2016

ren133 napisał(a)
Marzenko
Jeszcze tylko jedno pytanie jakie masz wysokie te donice na tarasie?

85 cm czyli te wyższe
Madzenka 21:52, 05 lut 2016

Ewik napisał(a)
Marzen a gdzie znajde wiecej fotek Twojej NN i jakie były typy jeszcze.Dzis cos tam szukałam i przypadkiem trafiłam na cos podobnego, aczkolwiek nie widziałam zbyt wielu fotek Twojej .Jaka duza rośnie i jaką ma wielkośc kwiatów ?

Ewik na piewszej stronie wątku
Rosni max 1 M, wyglada na okrywowa floribundę. Kwitnie kisciami nawet po 10 kwiatów, kwiat ma małe 4-5 cm
Madzenka 21:53, 05 lut 2016

polinka napisał(a)
Jak będziesz miała chwile czasu to chodz do mnie i doradz jak wiśnie ciąć na przedplociu

A widzisz rano miałam napisac
Madzenka 21:56, 05 lut 2016

Kuba napisał(a)
Chciałabym się upewnić- klony i brzozy już ciąć?
I odnośnie donic które pisałaś że obciążasz wodą- czy zamarznięta woda nie rozsadza ich od środka- niestety nie przypilnowałam moich betonowych i mam teraz pajęczynę

Ewo brzozy tak. Klonów nie mam ale tez należy je ciąć przed ruszeniem soków, czyli wg mnie teraz.
Przy tych temperaturach ktore maja zaraz panować brzozy sie lrzebudziło i beda płakać, tak samo z klonami

Przy zapowiedzi duzych mrozow wylewam wode z donic. A w betonowych na zime w ogóle nie zostawiam wody bo byłoby po nich. Ale moje betonwe stoja dosunięte do sciany domu i wiatry im nie groza

Madzenka 21:57, 05 lut 2016

Ewik napisał(a)

A może podesłać fotkę do naszych szkolkarzy z zapytaniem? Ona jest śliczna, gdyby znać nazwę to zapewne byłby to hicior sezonu

Widzisz nie pomyslalam....
Madzenka 21:58, 05 lut 2016

Dorotka napisał(a)
Marzenka to jeszcze o werbenę zapytam. Jaką masz odmianę lub jaką polecasz bo chyba i ja w tym roku wysieję. Tylko jaką? Bo chyba są odmiany tak?

To werbena patagońska. Napisz mi wiadomosc z tyt werbena to ci podesle nasiona. Własnie adresuje koperty, znaczki juz kupiłam, jest szansa ze wreszcie to zrobie
Madzenka 22:05, 05 lut 2016

oliwka napisał(a)
hej Marzenko,

podczytuję i podczytuję twój watek ale całkiem sie zgubiłam o co chodzi z ta "Janiną"- czy to jest ten supermarket wybudowany teraz chyba na każdym osiedlu ???

i drugie pytanie. Jesienią zasadziłam cebule do donic, które przez jakiś czas stały na balkonie. Potem ze względu na długo utrzymującą się minusową temperaturę wstawiłam je do domu. Powoli wszystko zaczęło wybijać i mam piekne tulipany. Nie wiem tylko dlaczego nie wyszły szafirki, krokusy nie kwitną . Czy one są aż tak delikatne ???

Mogły jednak przemarznąć lub posadziłaś za głeboko krokusy, a szafirki moga jeszcze wyjśc bo zwykle kiwtną w maju. Daj im nawozu (koniecznie) i postaw w bardzo jasnym świetle. Jesli bedzie ciepło to wystawiaj je w ciagu dnia na najbardziej nasłonecznione miejsce w ogrodzie.
Madzenka 22:09, 05 lut 2016

anulajda napisał(a)
Madżenko..
Jesteś pozytywną Terminatorką jak twoje piękne róże. Wielkie fanfary dla Ciebie

Gdy Cie widze zastanawiam sie skad ja kojarzę Twój nick? Czy byłas na innym forum???

Dziekuje za miłe słowa aczkowliek moja energia cos osłabła. Czekam na urlop na nartach to wtedy wroci mi energia i złapie za łopatę

Róze wydaje sie , że maja się dobrze!
Zielona 22:11, 05 lut 2016

Róża nn wraca jak bumerang. Ty po prostu zacznij ją produkować Imię jej będzie "marzenie Marzeny", a zyski ze sprzedaży sprawią, że będziesz leżeć i pachnieć...

...no... i jeszcze trochę pracować w ogrodzie ale to już czysta przyjemność...
Ewik 22:11, 05 lut 2016

Madzenka napisał(a)

Ewik na piewszej stronie wątku
Rosni max 1 M, wyglada na okrywowa floribundę. Kwitnie kisciami nawet po 10 kwiatów, kwiat ma małe 4-5 cm

To jedno widziałam własnie .

Szukałam info o kilku różach i miedzy innymi ciekawi mnie róża Sunblaze , ale zbyt wielu info o niej nie ma , ale zobacz fotkę na stronie Rosa P.
Szukając dalej trafiłam na Pink Sunblaze .
Niektórzy piszą ze Meilove to sunblaze
http://www.seurosa.nl/de/rosa-rose-meilove-sunblaze.html
a tutaj jeszcze Pink Meilove
http://www.rusroza.ru/shop/item/5/922/

Myślę to coś z tej bajki

Powiedz jakiej wielkości ma listki , taka drobnica ?