Kochani nie przyjmuję do wiadomosci informacji o powrocie zimy !

chociaz dzisiaj u mnie wieczorem śnieg lezy....
Mirellko - nie martw sie u mnei wiele dopiro wystawia zielone listki a botaniczne niby kwitna ale gdy wracam wieczorem i tak z powodu mroku i deszczu (dzisiaj sniegu) maja zamkniete głowki. To i tak nietypowe, ze taka ilosc wzeszła juz w okolicach 20.02
Irenko - ludziska choruja na grypę więć mam żniwa

ale roboty full
Niesty na gardenie nie dojade, nie podołam w przeciwnym razie nie dam rady pojechac na wielkie szu szu , na które cały czas czekałam. Najpiew wypadek mamy, potem moje zapalenie żył, wreszcie nadchodzi czas relaksu. Pakować będe sie w sobite. Wczoraj kolacja firmowa, w piątek mam impreze u przyjaciol, dzisiaj musze popracować przy kompie...
Siewki ciemiernikow nigra mam i sprawdza sie ich nie ruszanie, wtedy po kilku sezonach jest szansa ze zakwitna . Kiedys je wyplewiłam bo myślałam ze to chwasty.... Od dwoch lat rosna sobie siewki, kiedys zakwitna.

Korzenie ciemierników są bardzo wrażliwe. Przesadzanie może je uszkodzic. Dlatego przyjęłam taktykę, ze siewki posadze w inne miejsce gdy porzadnie urosną
U mnie najlpiej sprawdzaja sie marketowe i z centrów ogrodniczych ciemierniki nigra. Przetrzymują znakomicie i upały i zimy. kwitna obficie, własnie sie zbroja, mam nadzieje, że marzec będzie do nich należał