Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

makkasia 07:37, 27 lut 2016

Zielona napisał(a)
Marzenko, w ubiegłym roku sadziłaś wiosną czosnki główkowate. Czy mimo tego wiosennego sadzenia zakwitły Tobie? Znalazłam ostatnio w garażu opakowania, o których jesienią zapomniałam i zastanawiam się, czy coś z nich będzie. Cebulki są zdrowe, bez pleśni etc.

Posadź na pewno zakwitną.
makkasia 07:39, 27 lut 2016

Madżenko udanego szu, szu, szu
i wracaj z wiosną pod rękę
Kacha123 08:46, 27 lut 2016

Udanego wypoczynku! A my tu będziemy zaklinać wiosnę
Madzenka 09:37, 27 lut 2016

Zielona napisał(a)
Marzenko, w ubiegłym roku sadziłaś wiosną czosnki główkowate. Czy mimo tego wiosennego sadzenia zakwitły Tobie? Znalazłam ostatnio w garażu opakowania, o których jesienią zapomniałam i zastanawiam się, czy coś z nich będzie. Cebulki są zdrowe, bez pleśni etc.

Sadziłam ale nie wim czy zakwitły bo dosadzalam w miejsce starych sadzonek. Z tego co czytałam czosnki główkowate podobnie jak lilie mozna sadzić zarowno jesienia jak i wiosna i zakwitną. Kwitną bowiem latem wiec nawet posadzone wiosna dadza rade wykiełkować.
Madzenka 09:40, 27 lut 2016

eee_taam napisał(a)
Marzenko jakie ciemne róże u wg. ciebie (twojego postrzegania kolorówpasują do Ascot ?

Z Acot mam Gospel, Purple Eden, JW Goethe i cos jeszcze przesadziłam co mi kolorem pasowało ale teraz nie pamietam ktorą austinkę chyba Darcey Bussel i Heatliff, jest tam tez Astrid Grafin von H ale jej grozi eksmisja za słabe kwitnienie.
Bij zabij nie pamietam dokładnie. Do tego kompletu mam baldawce, zwłaszcza obficie kwitnącą NN, ktora robi za tło w nogach, bo jest relatywnie nizsza
Red Leonardo tez tam rosnie ale ciut za czerwony

Ale Ascot jest na pierwszym planie królową.
Madzenka 09:42, 27 lut 2016

ana_art napisał(a)
w ubiegłym roku były u mnie identyczne jak teraz czyli wyglądały jak hakone po zimie, ściełam do zera i pięknie odbiły.

To dobra informacja, czyli moich nie ususzyłam tylko tak maja. A czytałam ze sa zimozielone.....
Teraz u mnie przymrozki , mam nadzieje ze po cięciu im nie zaszkaodzą
Madzenka 09:44, 27 lut 2016

Mam nadzieje, ze w marcu zawita wiosna, będziemy obserować jej zwiastuny. U mnie przymrozek w nocy, było -3, a teraz świeci piekne słonce. Mam nadzieje, ze krokusy rozwiną paki i je wreszcie zobacze. Na szczęscie białe krokusy na grafitowym zwirku nawet o zmroku sa widoczne, wiec wiem ze są
09:47, 27 lut 2016
Madzenka napisał(a)

Z Acot mam Gospel, Purple Eden, JW Goethe i cos jeszcze przesadziłam co mi kolorem pasowało ale teraz nie pamietam ktorą austinkę chyba Darcey Bussel i Heatliff, jest tam tez Astrid Grafin von H ale jej grozi eksmisja za słabe kwitnienie.
Bij zabij nie pamietam dokładnie. Do tego kompletu mam baldawce, zwłaszcza obficie kwitnącą NN, ktora robi za tło w nogach, bo jest relatywnie nizsza
Red Leonardo tez tam rosnie ale ciut za czerwony

Ale Ascot jest na pierwszym planie królową.

to nie takie pilne

ale Goethe i Darcy to już coś tam wiem powiem ci ze sadzenie róż w jednej grupie ...to wyzwanie jest ...nie wiem kiedy będe zamawiać ...oby w kwietniu się udało bo w marcu pan do tarasu ma przyjść a zamówię dopiero jak już sobie pójda ..nie mam zdrowia sie z nimi użerać i pilnować róż
09:48, 27 lut 2016
aaa i oglądałam zdjęcia zeszłoroczne ...tylko tydzień wcześniej w tym roku wyszły cebule ....jednak zdjęcia to pomoc duża w ocenie sytuacji
bleebla 09:59, 27 lut 2016

tulipany na pewno zakwitną. Ja co roku zostawiam sobie jedną paczkę i sadzę na przedwiośniu do doniczki w domu i pięknie kwitną. Skoro w takich warunkach dadzą radę, to posadzone wiosną w ogrodzie również.