Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

MirellaB 12:23, 28 lut 2016

Madżenko odnośnie oprysków to co pisałaś to wszystko zanotowałam, ale coś się pogubiłam.
Czy możesz mnie sprowadzić na dobrą drogę tzn.Topsin mogę zastosować zamiast miedzianu?

Miłej niedzieli
Moniq 12:34, 28 lut 2016

Madzenka napisał(a)

Hi hi smażonych nie mam co chciałaś napisac bo mysle od dłuższej chwili i nie mogę wpaść na koncept

Na zdjeciu sa sesleria jesienna (po lewej) i heufleriana (po prawej). Obie tak szybko startują

Ha, ha chyba cholera mnie weźmie jak ten iPad przekręca chodziło mi o amazony; pozdrawiam
gusiarz 15:30, 28 lut 2016

Czytam, że na Gardenii nie byłaś i ładowałaś akumulatorki w ogrodzie. Ja nie mam forsycji a derenie jadalne. Kwitną w podobnym czasie co forsycje... pąki są baaardzo nabrzmiałe
Basilikum 16:26, 28 lut 2016

moje derenie juz kwitna
Kindzia 17:33, 28 lut 2016

Madzenka napisał(a)

Konkurencyjny termin w stosunku do Bogdzi?

Nie wiedziałyśmy o terminie Bogdzi na Zygmusiowej Uroczystości...

P.S. Aż mi się przykro zrobiło...

Cały tydzień, łącznie z dwoma weekendami, można na święto do Pisarzowic pojechać. Jeżeli Wam pasuje 21.maja, to wtedy zróbcie zjazd. I po kłopocie.
nicol21 20:52, 28 lut 2016

Madżen marudzisz!! Pięknie jest i kwiaty w donicach są super!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 21:01, 28 lut 2016

nawigatorka napisał(a)
Ale mojebjiz wyszly tylko kwiatkow jeszcze brak.ja jesli juz to za pkytko niebzabgleboko sadze

Asiu daj im czas, za chwile wyjda. Z tymi do góry nogami to wcale nie jest śmieszne, zawsze gdy sadze krokusy zastanawiam sie gdzie góra..... Na szczęscie nieraz kilka sztuk zaczyna szybko kiełkować to ratuje mi sytuację.
Jesli będziesz miała krokusy drugi-trzeci sezon bez przesadzania to tez szybciej rusza. Nowe cebulki zwykle minimalnie pózniej kwitną
Co do wielkokwiatowych to róznica od botanicznych jest olbrzymia. Kazdy rozróżni jak zobaczy je w realu.
Madzenka 21:01, 28 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Madżenko odnośnie oprysków to co pisałaś to wszystko zanotowałam, ale coś się pogubiłam.
Czy możesz mnie sprowadzić na dobrą drogę tzn.Topsin mogę zastosować zamiast miedzianu?

Miłej niedzieli

Nie teraz nie stsosujemy Topsin, ten środek uzywa sie interwencyjnie a nie profilaktycznie jak miedzian.,
Na miedzian tez za zimno, średnia dobowa temperatura powinna wynosić 5 stopni a tearaz raczej oscyluje w okolicach zera.
Madzenka 21:05, 28 lut 2016

Juzia napisał(a)

O to ja chyba takie mam pod brzozami.
W tamtym roku dłuuugo na nie czekałam i też myślałam, że za głęboko posadziłam.
W tym jeszcze nic nie widać.

A one mają jakieś mocno większe kwiaty? Czy jak je odróżnić? Te wielkokwiatowe?
Bo mi się wydaje, że wielkościowo takie same były jak reszta.

Pomiedzy nimi jest bardzo duza róznica, nei sposob je pomylić
Madzenka 21:07, 28 lut 2016

Kasik napisał(a)
Widzę, że już donice poszły w ruch. Tęsknota za kwiatami i wiosną przeogromna. Jeszcze chwilka a już zacznie się szaleństwo w ogrodzie. Będziemy sponiewierane ale i szczęśliwe.
Fajnie jest jak ogród już nie potrzebuje wielkich zmian i można tylko kosmetycznie go porządkować. U mnie jeszcze taki czas nie nastał- wciąż plany, ale już nie na wariata.

Moj ogród ciagle potrzebuje zmian.... I ciagle mu jakies rewolucje serwuje. Ale masz racje to juz przyjemność tak zmieniać. Bez poczucia koniecznosci lecz dla własnej przyjemnosci.