Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 19:35, 26 mar 2016

izaqueen napisał(a)
Dzieńdoberek, witam się w jednym z ulubieńszych ogrodów. Pięknie tu.

Dziekuję! Dzisiaj w promieniach słońca bardzo mnei cieszył.
Karabela 19:42, 26 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Wczoraj pokazałam Karabeli bajzel na tyłach domu po cięciu badyli ale dzisiaj posprzątałam.! Za to mam w jednej częsci ogrodu 10 worków bio!!, tam nie wchodze do początku kwietnia kiedy je odbiorą.
Całe szczęscie, ze sąsiad ma wysoki zywopłot,..

Taki bajzel jak ma Madzenka z tyłu chciałabym mieć u siebie z przodu Ona kokietuje!!! Z tyłu też ma ładnie
Dziękuję za Jamesa, zamieszkał już na stałe, przed domem na centralnym miejscu. A chłopcy dziękują za niestraszki.
ps do domu jechałam już bez przygód
Madzenka 06:48, 27 mar 2016

Karolina cieszy menu to niezmiernie
Madzenka 06:50, 27 mar 2016

Wszystkim zaglądającym życzę bardzo rodzinnych i pogodnych świat.
oliwka 09:30, 27 mar 2016

Wesołych Świąt Madzenko :0)
Dorotka 09:57, 27 mar 2016

Marzenka, o znowu ja

Tym razem prośba o podrzucenie pomysłu. Szukam krzewów ozdobnych, zależy mi aby był to typowy krzew w sylu kaliny tyle że szukam czegoś szlachetniejszego, może nawet zimozielonego gdy z jest to na srodek ogrosu. Chciałabym aby był co najmniej na metr wysokości i rozkrzewiał się a boki.
Chcę przedzieliś ogród pięcioma takimi krzewami na pół i nie mam pomysłu na nie.
Peruagatka 16:25, 27 mar 2016

I ja z prosba o jeszcze jedna podpowiedz praktyczna...
Potrzebuje sporo werbeny patagonskiej. Jak uzyskalas u siebie te lany? Kupilas sadzonki i potem z roku na rok sie wysiewaly? Czy posialas do gruntu?
Przyznam, ze nie jestem fanka wysiewania do malenkich doniczek, pikowania etc. - nie mam na to czasu. Czy moge ja wysiac teraz do gruntu? Wszelkie podpowiedzi chetnie jak miec w tym roku lan werbeny!
Madzenka 16:50, 27 mar 2016

Dorotka napisał(a)
Marzenka, o znowu ja

Tym razem prośba o podrzucenie pomysłu. Szukam krzewów ozdobnych, zależy mi aby był to typowy krzew w sylu kaliny tyle że szukam czegoś szlachetniejszego, może nawet zimozielonego gdy z jest to na srodek ogrosu. Chciałabym aby był co najmniej na metr wysokości i rozkrzewiał się a boki.
Chcę przedzieliś ogród pięcioma takimi krzewami na pół i nie mam pomysłu na nie.

Skoro podobne do kaliny to przychodzi mi do głowy hortensja Limelight. Z zimozelonych to rododendrony cuninhams white lub laurowisnie (słabo kwitną a gdy są cięte w ogóle )
Może magnolia gwiazdzista , która jest raczej dużym krzewem niż drzewem?
a dlaczego coś jak kalina?
Madzenka 16:58, 27 mar 2016

Peruagatka napisał(a)
I ja z prosba o jeszcze jedna podpowiedz praktyczna...
Potrzebuje sporo werbeny patagonskiej. Jak uzyskalas u siebie te lany? Kupilas sadzonki i potem z roku na rok sie wysiewaly? Czy posialas do gruntu?
Przyznam, ze nie jestem fanka wysiewania do malenkich doniczek, pikowania etc. - nie mam na to czasu. Czy moge ja wysiac teraz do gruntu? Wszelkie podpowiedzi chetnie jak miec w tym roku lan werbeny!

Takie lany są z dwuletnich sadzonek, które nie wymarzły zimą. Ale kupiłam ich rzeczywiście dużo. Pod jedna umbra chyba mialam po 6 sadzonek.
Jesli chcesz mieć z młodych sadzonek takie łany , to musisz uszczykiwać je wiosną, gdy wypuszczaja młode pędy , aby się mocno rozgalezialy
poszukaj w wątkuo werbeny jak to robić prawidłowo. Mała Mi też w stawiała fotki
Madzenka 19:02, 27 mar 2016

Wróciłam do odmu, pięknie , słonecznie. Górskie szczyty całe ośnieżone a w kotlinie wiosna na całego.
Roślinność w moim ogrodzie poczuła prawdziwą wiosnę. Widziałam pierwsze pąki tulipanów i kwitną pierwsze malutkie narcyzy, ale to obfotografuję jutro jelsi pogoda pozwoli
Dzisiaj jeszcze Was pomęczę wczorajszymi krokusami.

Nie mogę się zdecydować czy wolę Joanny (dzisiaj wyglądały pięknie) czy Pickwick