Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Asisko_2005 00:05, 01 maj 2016

jak czlowiek zdołowany to nie powinien tu wchodzić bo sie dobije do końca.
oliwka 06:39, 01 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Czas berberysów bagatelle

Nie przypominam sobie abym sadizła takie pink tulipany. Miłay być peach bloosom...

warto było wstac wczesnie spokój, kawusia i twój ogród
Te tulipany są oszałamiające, nawet jesli ich nie sadziłaś jak piszesz !!!! Naprawdę można je oglądać i oglądać.

Ostatnio pokazaywałam twój wątek koleżance, która stwierdziła, że to niemożliwe, zeby mieć taki zadbany ogród i pracowac zawodowo 10 minut ją przekonywałam, że to nie firma robi u Ciebie

Dopier teraz przyuważyłam, ze masz berberysa (o ile to on) w kulki przyciętego bardzo ładnie to wygląda.
I jeszcze przy bramie masz taki panel "bluszczowy", wcześniej na to nie zwróciłam uwagi,spodobał mi sie ten pomysł. A masz jakies zdjecie en face ???
07:06, 01 maj 2016
ogród wypucowany! jak zawsze... patrze na tulipanowe purpury .....i już czekam na róże

PS. elewacja to taki szary nie szary ...a jednak szary drewniany dla mnie lepiej wygląda ...ten poprzedni kolor był jednak za wyrazisty ...bo bryła sama w sobie jest wyrazista.
Kuba 07:50, 01 maj 2016

Asisko_2005 napisał(a)
jak czlowiek zdołowany to nie powinien tu wchodzić bo sie dobije do końca.

nieeee raczej pomyśl że Ty też tak możesz mieć że ten ogród istnieje nie tylko na zdjęciach, tworzy go Osoba z krwi i kości (tak mi się wydaje) tylko tej energii Madżenka ma podejrzanie dużo

jak zwykle piękne zdjęcia Mażenko
malkul 07:54, 01 maj 2016

przepiekne purpury jednak moje serce skradły dziś kule bukszpanowe! pięknie w tej masie, pięknei przycięte, pieknie z czosnkami, pieknei z białym tulipem, ogólnei cudne odczucia mam patrząc na to kulkowisko!
Madzenka 09:45, 01 maj 2016

inag napisał(a)

U mnie to samo. Na wysokość mają jeszcze rosnąć baaaaaaardzo ale w szerz już stop.
I liście się nie szarpią u Ciebie przy takim cięciu?

Szarpią sie też, ale za chwilę zarosną młodymi liśćmi. Moj zywopłot to potwór, nie sądizlam ze urosnie taki wielki. Myslalam, ze będzie podmarzła co roku
Nie moge sobie poradzić z szerokością i odpowienim uformowaniem. Nie będę go w tym roku żałować i będe go radykalnie ciąc. Ciekawe, ze teraz w ogóle nie wymarza, mimo ze laurowisnie sa wrazliwe. Ale ja mam juz duze krzaki i rosna na zacienionej od zimowego słońca rabacie. Czas laurowisni będzie w czasie kwitnienia hortensji Incrediball
M chce pociagnąć zyopłot z laurowisni wzdłuz calosci płotu na tyłach. Ale mi juz zlikwidowali plantacje bukszpanów i laurowisni...takich duzych okazów laurowisni hodowanej w Polsce i w takich cenach juz nie znajdę. Pół płotu mam teraz z zebrinusami
Madzenka 09:54, 01 maj 2016

Marta napisał(a)
Jest pięknie! Bukszpany równiutko przycięte, lubię u Ciebie te gromadki kul.. część moich też było dzisiaj u fryzjera i śliwie wiśniowej przy okazji się dostało

Mam nadaieje ciachnąć wiśnie za tydzien. Niech sie zageszczają
Madzenka 09:59, 01 maj 2016

Kuba napisał(a)

nieeee raczej pomyśl że Ty też tak możesz mieć że ten ogród istnieje nie tylko na zdjęciach, tworzy go Osoba z krwi i kości (tak mi się wydaje) tylko tej energii Madżenka ma podejrzanie dużo

jak zwykle piękne zdjęcia Mażenko

Dokładnie tak jak piszesz Ewo. A co do energi juz po wczorajszych szaleństwach osłabła kręgosłup boli, teraz sie regeneruje i ładuje akumulatorki, bo po weekendzie musze bajzlownik uporządkować i lrzezrzucił kompostownik (znaczy sie zgwałcić M aby to zrobił)
Zana i Asisko forum inspiruje nas do zmian na lepsze. Na poczatku miałam doła jak sie patrzyłam na ogród Danusi a teraz koncentruje sie na tym aby stwierdzić co moge przenieśc do mojego ogrodu, czym sie moge zainspirować. I nie ukrywam, ze ogród z roku na rok coraz bardziej mi sie podoba. Obserwuje, ze wszystkie ogrody z upływem czasu pięknieją na forum. Dlatego dziekuję Danusi za to , ze stworzyła taka społeczność, dzieki ktorej nam się chce. Nasza misja jest: stworzyc najpiekniejsze ogrody w Europie
Wiolka5_7 10:01, 01 maj 2016

Witaj Marzenko!
Masz śliczny ogród i elewacja tez wyszła super.Właśnie mogłabyś mi powiedzieć co to za rodzaj farby do drewna?bo potrzebuję również przemalować tylko że altanę z takiego koloru jak był u ciebie na szary.Chciałabym wiedzieć czy drewno trzeba było szlifować czy farba jednak pokryła tamten kolor?Z góry dziękuję
Madzenka 10:05, 01 maj 2016

oliwka napisał(a)

warto było wstac wczesnie spokój, kawusia i twój ogród
Te tulipany są oszałamiające, nawet jesli ich nie sadziłaś jak piszesz !!!! Naprawdę można je oglądać i oglądać.

Ostatnio pokazaywałam twój wątek koleżance, która stwierdziła, że to niemożliwe, zeby mieć taki zadbany ogród i pracowac zawodowo 10 minut ją przekonywałam, że to nie firma robi u Ciebie

Dopier teraz przyuważyłam, ze masz berberysa (o ile to on) w kulki przyciętego bardzo ładnie to wygląda.
I jeszcze przy bramie masz taki panel "bluszczowy", wcześniej na to nie zwróciłam uwagi,spodobał mi sie ten pomysł. A masz jakies zdjecie en face ???

Te tulipany to miały być Peach Bloosom, wiem bo zapisłam co na ktorej rabacie sadziłam! Po ubiegłorocznej wpadce z pomarańczowymi kolorami na purpurowo-bladoróżowej rabacie zapisałam gdzie, co i od kogo sadziłam.
BENEX ma czerwona kartkę , bo te ubiegłoroczne pomarańcze były tez od niego. Czekam na kwitnienie pozostałych i wystawie moja subiektywna ocenę miejsc zakupu.

Tak to berberys Bagatell. Rosnie dośc regularnie w kulki w pierwszych latach, ale moj ma juz 5 sezon i trzeba mu toszkę pomóc być bardziej regularnym
Ten ekran bluszczowy jest na gabionie i jego celem jest zaslonic boki siatki na śmietnik. Przodu niestey nie pokazę, powinnam coś zrobić z tą wnęka na kubeł ale mi sie nie chce... Zamierzam puscic ten bluszcz jeszcze na drzwi od śmietnika

Niestey moje ogrodzenie to fuszerka dziesieciolecia. Ekipa sie zmyła gdy złe zamontowała bramę, ktorej nie mozna było otworzyć...zapomnieli o spadku terenu na podjezdzie... Ale wymiana ogrodzenie nie ejst priorytetem. Musze tylko M zmobilizować do odświeżenie koloru