Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Karabela 23:04, 01 maj 2016

Pięknie pięknie pięknie !!! buziaki górskie
inag 23:55, 01 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Szarpią sie też, ale za chwilę zarosną młodymi liśćmi. Moj zywopłot to potwór, nie sądizlam ze urosnie taki wielki. Myslalam, ze będzie podmarzła co roku
Nie moge sobie poradzić z szerokością i odpowienim uformowaniem. Nie będę go w tym roku żałować i będe go radykalnie ciąc. Ciekawe, ze teraz w ogóle nie wymarza, mimo ze laurowisnie sa wrazliwe. Ale ja mam juz duze krzaki i rosna na zacienionej od zimowego słońca rabacie. Czas laurowisni będzie w czasie kwitnienia hortensji Incrediball
M chce pociagnąć zyopłot z laurowisni wzdłuz calosci płotu na tyłach. Ale mi juz zlikwidowali plantacje bukszpanów i laurowisni...takich duzych okazów laurowisni hodowanej w Polsce i w takich cenach juz nie znajdę. Pół płotu mam teraz z zebrinusami

Oj, jak ja bym chciała żeby tak mój miał juz ze dwa metry... Kocham laurowiśnie odkąd mój tata przywiózł kilkanaście lat temu sadzonki od jakiegoś ogrodnika z Niemiec.
A na jakiej docelowej szerokości chciałabyś go trzymać? Ostatnio w jednym ze swoich CO widziałam wielkie okazy laurowiśni ale cena zwalala z nóg za donice. Kompletnie się to nie opłacało. Jak Ci zależy na przedłużeniu tego żywopłoty to może jednak posadź mniejsze. One bardzo szybko rosną jednak..
inag 00:06, 02 maj 2016

Co do zdjęć to będę nudna ale jest idealnie - nawet z oszukanymi kolorem tulipanami
Margarete 00:56, 02 maj 2016

Kuba napisał(a)

nieeee raczej pomyśl że Ty też tak możesz mieć że ten ogród istnieje nie tylko na zdjęciach, tworzy go Osoba z krwi i kości (tak mi się wydaje) tylko tej energii Madżenka ma podejrzanie dużo

jak zwykle piękne zdjęcia Mażenko

Bo chodzi doładowana na tych reklamowany h w TV bateriach na D...coś tam, zwykli ludzie tak nie mają, coś ty Ewcia, to niemożliwe...

Pięknie Mandżen, uporządkowane, świetnie wypełnione i bujne rabaty. O kulkach nie wspomnę, bo w kompleksy wpadam.

Piszę się na nadwyżki stopy jakby co
Wczoraj dostałam kilka sztuk od Bogdzi ( dzięki wielkie)ale to mało. Moje wszystkie umarły, a pomyśleć że jeszcze 2 lara temu sama rozdawałam....może im u mnie cos nie służy.
Do strat zimowy h dołączą u mnie jeszcze chyba 2 rozplenice Hameln i 2 prosa rózgowate...bo ani ani się nie ruszyły. Czekam jeszcze i obym się myliła...
Ach i budleja chyba też się nie pozbiera...póki co czekam
Margarete 01:08, 02 maj 2016

P. S. Tulipany masz rzeczywiście cudne....wszystkie, nawet te żółte
_Martini_ 08:13, 02 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Oj na piwonie czekam, rok temu do sadziłam ich duuuuuzo. Czosnków główkowatych tez mi było mało ale kamasję wyrwałam, bu uuu.

Zdjęć piwojii pewnie jeszcze długo nie bedzie, ale ja już chciałam zapytać w jakim sąsiedztwie je posadziłaś? Właśnie zgłębiam temat i ciągle mam opory przed jej posadzeniem, a bardzo mi się podoba. Wyczytałam, że najlepiej sadzic je jesienią, a nie wiosną, to mnie trochę zaskoczyła ta wiadomość, ale może spróbowałabym w tym roku. Pąki piwonii wyglądają super.
BKosimkArt 08:20, 02 maj 2016

Madzenka napisał(a)
I bukszpany dzisiaj na miłe popołudnie

ps. Przy okazji widać jak okazałą lawendę mam pod wiśniami...

Widok wspaniały... a lawendy i u mnie średnio urodziwe... ale na pewno odwdzięczą się poźniej
MAD 09:12, 02 maj 2016

Nacieszyłam oczy tulianowymi obrazami. Nawet ta malina fajnie wygląda.
To mówisz, że codziennie nowa porcja obrazów będzie? Super!
Kindzia 09:19, 02 maj 2016

Moje China Town drugoroczne Marzenko, nawet się nakociło parę Spisały się.
lindsay80 11:46, 02 maj 2016

te pełne tulipany są przepiękne - trochę podobne do kwiatow piwonii, oczarowały mnie i towarzystwo brązowych traw do nich idealne.