Oj, jak ja bym chciała żeby tak mój miał juz ze dwa metry... Kocham laurowiśnie odkąd mój tata przywiózł kilkanaście lat temu sadzonki od jakiegoś ogrodnika z Niemiec.
A na jakiej docelowej szerokości chciałabyś go trzymać? Ostatnio w jednym ze swoich CO widziałam wielkie okazy laurowiśni ale cena zwalala z nóg za donice. Kompletnie się to nie opłacało. Jak Ci zależy na przedłużeniu tego żywopłoty to może jednak posadź mniejsze. One bardzo szybko rosną jednak..
Bo chodzi doładowana na tych reklamowany h w TV bateriach na D...coś tam, zwykli ludzie tak nie mają, coś ty Ewcia, to niemożliwe...
Pięknie Mandżen, uporządkowane, świetnie wypełnione i bujne rabaty. O kulkach nie wspomnę, bo w kompleksy wpadam.
Piszę się na nadwyżki stopy jakby co
Wczoraj dostałam kilka sztuk od Bogdzi ( dzięki wielkie)ale to mało. Moje wszystkie umarły, a pomyśleć że jeszcze 2 lara temu sama rozdawałam....może im u mnie cos nie służy.
Do strat zimowy h dołączą u mnie jeszcze chyba 2 rozplenice Hameln i 2 prosa rózgowate...bo ani ani się nie ruszyły. Czekam jeszcze i obym się myliła...
Ach i budleja chyba też się nie pozbiera...póki co czekam
Zdjęć piwojii pewnie jeszcze długo nie bedzie, ale ja już chciałam zapytać w jakim sąsiedztwie je posadziłaś? Właśnie zgłębiam temat i ciągle mam opory przed jej posadzeniem, a bardzo mi się podoba. Wyczytałam, że najlepiej sadzic je jesienią, a nie wiosną, to mnie trochę zaskoczyła ta wiadomość, ale może spróbowałabym w tym roku. Pąki piwonii wyglądają super.