Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:25, 02 cze 2016

Pada, solidnie pada, pierwszy raz od niedzieli a ogród nękała susza po upalnych dniach.

Zanim odpowiem na Wasze pozdrowienia i pytania klika zdjęć z dzisiaj (pochmurno) i wczoraj (słońce)
Krzysztofy i dojrzewające jeżówki. Czy mi się wydaje czy jakoś wcześnie w tym roku bedą kwitnąć?

Padły pytania odnośnie stipy. W ubiegłym roku latem wykopałam z tego miejsca wszystkie duze stipy (poszły na różankę ) a zostawiłam tylko młode siewki. W tym roku mam odmłodzę stipy i tak zamierzam robić. Stipa u mnie zawitała w ogrodzie w 2012 roku i tak sobie od czterech lat z powodzeniem egzystuje, nic nie robiąc z zim
Wiem jedno,z ę starych krzków nie zdzierże, bede ją corocznie odmłądzać
Madzenka 21:26, 02 cze 2016

W oczekiwaniu na białe róże... Claire Austin - jestem ciekawa czy będzie biała czy zółtawa

A obok zapaczkowana na maksa Golden Celebration - dodam tylko , ze jest mojego wzrostu czyli 170 cm!!!
Madzenka 21:32, 02 cze 2016

W oczekiwaniu na start róż przy tarasie kuchennym....busz, nieuporządkowany. Nie wiem czy wytrwam do końca sezonu, czy będą eksmisje....

I busz trochę bardziej znośny na zasadniczej różance przy garazu... W oczekiwaniu na czosnki głowkowate

Zaróweczka na dole - niska róza to OLD PORT dla LINDSAY

A u góry wysoki Othello, który przez pierwsze dwa sezony był chimeryczny ale pod koniec ubiegło lata pokazał jaki z niego piękniś. W tym roku zapowiada się na amanta sezonu . W przeciwińestwie do Prince , który to kurdupel ledwie odrósł od ziemi a jest to juz jego drugi sezon!

Madzenka 21:36, 02 cze 2016

Chyba Frezja prosiła o zdjęcie rabaty z Munstead Wood z dalszej perspektywy. Wybacz za jakość, ale przy popsutym obiektywie trudno odpowiednie zdjecia zrobic. Tylko Ci bo mnie M za ten obiektyw z piaskiem zgrzytającym przy przekręcaniu zabije...

Stipy jakieś tutaj niedorozwinięte i miskanty jeszcze małe. W oczekiwaniu na pokaz buków i bordowej pluskwicy jakoś to słabo na zdjęciach wygląda

ps. miniaturowe sosny po wykonaniu fotek ogoliłam z przyrostów. Już je raz skubałam ale one rosną teraz jak goopie
Madzenka 21:41, 02 cze 2016

I sama ksiezniczka Munstead Wood - moja ulubienica - trzylatka. po bokach rosną jej młodsze siostry sadzone rok temu

Obok również nie daje za wygraną żarówiasta Princess Anne
Madzenka 21:44, 02 cze 2016

Tu nawet nie pamietam co wyłazi - chyba Ghita a w tyle Young Lycidas, która każdy kwiat ma inny ! I stipa

YL

Zakwitła tez młoda piwonia, ale lezy bezczelnie na sąsiednich nasadzeniach

I tradescant - jakas mikara drugi sezon a wszyscy się obawiają jej rozmiaru

Madzenka 21:48, 02 cze 2016

I zakwitała po raz pierwszy dwuletnia Queen of Sweden - ładny kształat kwtaa, podobny do The ALnwick Rose, któa jets moja najulubieńszą róża w kolorze majtkowym. ALe na Alnwick przyjdzie nam jeszcze z tydzień poczekać. Ciekawe czy Geof H, Alan T, Brother C się zreflektuja i przyćmią urode pań

I odkryłam na tyłach róż jeden marny kwiatek białej piowni... NO cóż trzeba bez przesadzania poczekać rok...

Louis Odeir nie podoaje się, Minerva już zwiedła pierwsyzmi kwiatami a Louis twarto się trzyma

W oczekiwnaiu na ubiegłoroczną debiutanke Lavender Ice. A posadozna obok Lavender Flower Circus nie wiem czy w tym pierwszym sezonie sie rozhula?

Obok Souvenir Docetur du J, który każdego dnia ma inny kolor. Im dłzuje tym mniej jest bordowy lecz staje się fioletoy
Madzenka 21:51, 02 cze 2016

Coś do Kardynałak nie mam serca.... Byle jakie badyle, musiałam go podeprzeć brzydkimi tyczkami, kwiaty wykreca tyłem do mnie. Eh niech dojrzeje bo pójdzie do tesciowej
Pawlus 21:56, 02 cze 2016

Ty te nazwy tak z pamięci? Jeśli tak to podziwiam, tyle róż i wiesz która jak się nazywa. Piękne są, wszystkie bez wyjątku.
monitka 21:58, 02 cze 2016

Madżenko u mnie Claire Austin jest żółtawa i chyba dopiero w trzecim sezonie pokaże się w pełnej krasie bo do tej pory dosyć mizerna była.

Uwielbiam Twój busz!