Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 22:59, 02 cze 2016

Juzia i dobrze idę ogladac Twoje róze
nawigatorka 23:00, 02 cze 2016

Ja działam.a wlasciwie brutalnie odcinam w ziemi rozlogi i przesadzam.
uziemiona 23:05, 02 cze 2016

Super widać na tej fotce z M Wood. Boski busz, a Varella rzeczywiście gigantka. Róże obłędne!!!
Tak mi się podoba połączenie róż i iglaków, że chyba coś takiego popełnię, a nie chciałam na razie dokupować róż. Sosny dzis kupiłam, też poczochrane, ale pan powiedział, że mogę sobie przyciąć.
Nożyce też mnie świerzbią, że hej.
Madżenko masz takie cudne ADHD, podziel się.
frezja 23:13, 02 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
Ja działam.a wlasciwie brutalnie odcinam w ziemi rozlogi i przesadzam.

Czy moją Hameln, która wypuściła sporo trawek tez powinnam podzielić ? czy dać jej spokój ? druga ma mniej źdźbeł a co z nią ?
tulucy 23:14, 02 cze 2016

Madzenka napisał(a)

A obok zapaczkowana na maksa Golden Celebration - dodam tylko , ze jest mojego wzrostu czyli 170 cm!!!

Madżenko, a jak długo GC dorastała do tego słusznego wzrostu? Potrzebuje jakiegoś wsparcia? Czy sama się trzyma?
Iwk4 00:47, 03 cze 2016

MW jest cudna. Fajnie, że też ją mam
Zana 06:38, 03 cze 2016

Przyszłam przy porannej kawie nadrobić duuuże zaległości. Ale warto, jak zwykle u Ciebie. Maraton różany już się rozpoczął. Ja chyba przez Ciebie różyczce też uległam i MW dwa krzaki wiosną kupiłam. Jeden z nich miał w sobotę 8 pąków, co mnie mocno zaskoczyło. I Minervy mam dwa krzaki, ten kolor mnie zachwycił. No i sadzę 8 sztuk Lavender Ice. Dalsze plany różankowe są.
Jeżówki u Ciebie faktycznie jakieś przyspieszone są, przecież to dopiero początek czerwca jest, a one to kwiaty lipca raczej. Chyba się Twoim ADHD zaraziły.
Muszę na pokazy różane na bieżąco do Ciebie zaglądać, chociaż czasowo kiepsko. Nie wiedziałam, że prowadzenie wątku tak czasochłonne jest. Ale fajne.
siakowa 07:39, 03 cze 2016

Madzenka napisał(a)

Nie dzieliłam bo miałam chyba tylko 1 szt, mam niemla same variegata . Wiem jednak, ze wiele osób sobie swietnie z nia radzi oddzieljąc rozlogi.
ja robie to jak tylko odnoga podrośnie. ciągle, brutalnie jak nawigatorka odcinam korzenie łączące i po bólu marzenka pooglądałam róże i czuje się usatysfakcjonowana
frezja 08:32, 03 cze 2016

Madzenka napisał(a)
I sama ksiezniczka Munstead Wood - moja ulubienica - trzylatka. po bokach rosną jej młodsze siostry sadzone rok temu

Obok również nie daje za wygraną żarówiasta Princess Anne

Prawdziwa księżniczka. Znalazłam w szkółce za 49 zł...drogo ?
makkasia 11:27, 03 cze 2016

Madzenka napisał(a)
W oczekiwaniu na białe róże... Claire Austin - jestem ciekawa czy będzie biała czy zółtawa

Clarie Austin u mnie biała ale niestety bardzo wiotka i kwiaty zwieszały główki w dół, Musiałam ją podpierać. Jestem ciekawa czy w tym sezonie będzie sztywniejsza.
Świetne to połączwnie róz z sosnami, juz o tym pisałam ale co tam
Życzę pięknego weekendu z różami. Ja wracam do róż dopiero w niedzielę
macham