Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

kasja83 21:51, 05 lip 2016

Madzenka napisał(a)

Tak mamy licencjata
Teraz czas myśleć o zasłużonym odpoczynku

A no to gratki dla młodej!Teraz to faktycznie wakacje czas zacząć
Urszulla 02:35, 06 lip 2016

Dołączam do gratulacji i oglądam piękną róż obsypaną kwieciem.
Madzenka 06:50, 06 lip 2016

Dziękujemy za gratulacje, faktycznie pewien etap za nami. Teraz studia juz z gorki

Jak pogoda u was? u nas , oberwanie chmury ale to dobrze bo ogród podlany solidnie a deszcz bo bez wiatrów a poprzednie połamały mi jezówki
Solidnie podlało. Od przedwczoraj spadło 50 l deszczu na m2
Róze niemal wszystkie ściete, teraz czekamy na kolejne kwitnienie. Trawy po deszczach tez wreszcie ruszaja.
Niestey w tym roku nie będa kwitły hortensje ogrodowe, nawet te ktorych pedy nie orzemarzły musialy stracic paki przy wiosennych przymrozkach bo nie maja kwiaty. Zobaczymy, ktore sa z tych kwitnących na tegorocznych pedach, ale jak na arzie okazuje sie że chyba żadne...albo jeszcze trzeba poczekać?
makkasia 07:26, 06 lip 2016

Dołączam do gratulacji Będzie maiła fajne wakacje, takie bezbalastowe
Madżenko jak Ty mierzysz te ilości wody, które spadły z nieba ?
Zana 07:40, 06 lip 2016

W pewnym sensie dla pocieszenia moje ogrodówki też w tym roku eufemistyczne rzecz ujmując bardzo ubogo. Przemarzły całe pędy, odbiły od korzeni. Miały kwitnąć na tegorocznych pędach, ale jak na razie doczekałam się jednego kwiatucha, a innych ani widu, ani słychu.
Syla 07:59, 06 lip 2016

Różany zawrót głowy. Piękne są . Skończyłaś ciąć topiarowe ja zaczynam dopiero. Mam nadzieję ,że wyrobię w tydzień . Codziennie po kilka sztuk . Teraz w sezonie w pełni zdecydowanie trudniejszy zabieg. Inne rośliny mocno przeszkadzają i już nie idzie tak szybko. Wczoraj wręcz odkurzałam ogród , dziś po nocnym nieprzewidzianym deszczu sypnęło kwieciem lipy - dobrze , że poduchy pozabierałam ... No i tak dzień za dniem mija na roboczo .....

Gratuluję córci i mamie również !

Bogdzia 18:16, 06 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Dziękujemy za gratulacje, faktycznie pewien etap za nami. Teraz studia juz z gorki

Jak pogoda u was? u nas , oberwanie chmury ale to dobrze bo ogród podlany solidnie a deszcz bo bez wiatrów a poprzednie połamały mi jezówki
Solidnie podlało. Od przedwczoraj spadło 50 l deszczu na m2
Róze niemal wszystkie ściete, teraz czekamy na kolejne kwitnienie. Trawy po deszczach tez wreszcie ruszaja.
Niestey w tym roku nie będa kwitły hortensje ogrodowe, nawet te ktorych pedy nie orzemarzły musialy stracic paki przy wiosennych przymrozkach bo nie maja kwiaty. Zobaczymy, ktore sa z tych kwitnących na tegorocznych pedach, ale jak na arzie okazuje sie że chyba żadne...albo jeszcze trzeba poczekać?

U mnie niby tez pada ale krótko . Od przedwczoraj spadło 14l na m2, to u Ciebie dużo więcej. Gratki dla Licencjatki .
oliwka 18:16, 06 lip 2016

gratulacje dla corki Marzenko a ogród jak zwykle wymuskany
nawigatorka 18:48, 06 lip 2016

Pewnie juz nie odpowiesz ale sprobuje.czy cielas swoje seslerie w srodku sezonu? moje sadleriany maja troche zoltych lisci i chcialam je podciac ale musze sie upewnic czy ich nie usmierce
JulkAd 22:03, 06 lip 2016

Madzenka napisał(a)

Kindzia pisałam o BRZOZACH (przestrzegam przed ostrym cieciem brzoz) . róze tne niemiłosierne, zwłaszcza te ktore są mocne i wypuszczają długie pędy

A jak mają wiotkie młode łodyżki to jak tniesz?, też mocno?