Blyxa - bambusy najpierw zaatakowały przędziorki a teraz jakiś grzyb, niemal łyse są, musz poczkać aż odżyją, na razie nie ma co fotografować
Siaka - nie ruszaj kwadratów

Siaka co roku kwitnąca stipę ciągnę za włosy bo nie lubię jak kwitnie.w. M roku wyszła mi z ziemi... Nigdy taka słaba nie była. Miała zdecydowanie za mokro, to wina zraszaczy trawnika, ktore są ustawione rónież na tę rabatę. Za czesto podlewana wykładała sie i wylazła z gruntu przy lekkim pociągnięciu.
Agania - jezowki wreszcie w tym roku daja czadu. Mam nadzieje je podzilić po przekwitnięciu i rozmnożyć
Juzia juz miesiąc temu zrobiłam przy kuchni z kulek kwadraty. Reszty kul nie ruszam.
Basikullum - raczej jedwab
Basia Kosimkowo- nie tylko Giva ma takie długie pędy, sa tez inne podobne odmiany. Z doświdczen forum bowiem wynika, ze Viva nie kwitnie drugi raz. Moze dlatego, ze viva kiwtnie u mnei pózniej niz inne odmiany lawendy, po cieciu nie zdązy juz drugi raz zakwitnąc , bo dni sa abys krotkie i ma za mało słonca
Kindzia VIva jest tak wielka, ze nie lubi żadnego towarzystwa. u Malkul jest zachwycajaca, bo nie ma konkurencji. Kindzia relacji nie ma i tak manto od M dostałam za zamieszczanie tyłu zdjec z wakacji

ja mu zabraniam aktywnosci wakacyjnej na fb a sama...
Reniu nie widziałm mini Eden rose na zywo, byc moze. Najbliżej jej do Baillando i Pastelli, oglądałam wczoraj na zywo w Rosarium
Anda - jezowki sa w tym roku rzeczywiscie duze, ale nie dorównują hortensjom, to złudzenie.
Monteverde - Aniu viva jest zwykle dostepna w sześciopakach w Obi. W Castoramie kupowałam odmiane , ktora podobnie wyglada zima jak Viva ale ma mniejsze kwiaty i zwarty pokroj w czasie kwitnienia. Za rok jej znow poszukam, bo mi wygnila na rózance. Vivę z premedytacja posadziłam na przedpłociu bo miała stworzyć żywopłot aby psy nie właziły mi na tę rabatę
Basikulkum - za plota juz niewiele widac ogrodu, własciwie tylko dom i wisnie. Niech sąsiedzi maga sie chcoiaż nacieszyć grabami i lawenda, dla nich tez posadziłam niwe trawy . Za chwile po ścieciu lawnedy bede tu królować trawy