Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Makao_J 17:16, 13 lis 2016

Ależ piękne masz te rośliny. Teraz widać jak fajnie kształty współgrają ze sobą.
Karabela 17:20, 13 lis 2016

Jak ja uwielbiam Twój ogród i Twoją energię. ... od razu mnie zarazasz i wybudzasz z ogrodowego letargu przyszły z opóźnieniem róże golaski i muszę je wsadzić a tu taki ziab i w dodatku zapomniałam gdzie miały iść ))

Cyklameny sobie kupię ale ostry róż. To ostatnio mój kolor! Kupiłam sobie taki ciepły golfik <3
Sebek 17:36, 13 lis 2016

Ale zmienny jest ogród o tej porze - od zgaszonego mrozem do promieniejacego w słońcu Na bukszpany klne w tym roku, ale teraz u tak je uwielbiam
oliwka 18:55, 13 lis 2016

Madzen ja widzę, że jeszcze u ciebie lawenda w ogrodzie. Specjalnie jej nie ścinałaś ???
I mam pytanie, moja róża w donicy nadal ma liście. Chciałam jej koronę już przykryć workiem jutowym, ale nie wiem czy nie powinnam ja trochę ogołocić z tych liści. A może poczekać aż same opadną ...
18:57, 13 lis 2016
Madzenka napisał(a)

[img size=600x450]

patrze sie na to juz chwile

PS. kanzana tez kupiłam za nisko szczepionego ...ale dopiero w to lato te porażke zrozumiałam ale juz musi tak zostac chyba ze natura sama wyeliminuje

polinka 19:31, 13 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Oszroniony ogór
i kulki...

Idealne masz te kulki! Śliczne i tak jak piszesz-dopiero jesienią i zimą są doceniane.
Moniq 19:45, 13 lis 2016

Madzenka napisał(a)

Po powrocie do domu szybciorem w 2 godzinki:
- zadołowałam 3 małe kulki bukszpaniwe do ziemi z donic, bo by zimą wymarzały. Do donic poszły kostrzewy, niech sobie wymarzają
- M zebrał opadłe liscie kosiarka a ja probowałam wyzbierać chociaz częśc opadłych lisci z rabat. Raczej to niewykonalne, będe jeszcze zbierać przez dwa tygodnie....
- przestawiliśmy donice z tarasu do ogrodu zimowego (bukszpany, laury wawrzynolistne, oliwkę) nie bedę ryzykowac czy przypadkiem temepratura w nocy nie spadnie do - 5 zamiast zapowiadanych -3

Za tydzien planuje zrobić oprysk miedzianem. Pewnie reszta lisci opadnie w ciagu tygodnia i rośliny, ktore mocno cierpiały na choroby grzybowe dostana dawke ochrony: brzozy, magnolie, róze, kilka bukszpanów

Z nowosci - upolowalam dzisiaj w markecie 3 białe Hippeastrum (potocznie zwane amarylisami ) reszta była czerwona ! Nakupiłam jeszcze białych stroczyków, białych cietych roz do wazonu i białych cyklamenów. To nieuchronny sygnał, ze czekam na śnieg

No i poczyniłam zakupy lampkowe jeszcze chwileczka, jeszcze momencik i będzie grizłoldowo!

Ja tez kupiłam białego "amarylisa" licząc ze rozkwitnie na święta. Niestety zonk, kwitnie już teraz
Ale jest piękny.
Bogdzia 20:27, 13 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Oszroniony ogór
i kulki...

Cukrem pudrem przez sitko posypałas????Efekt super.
lojalna_ 21:24, 13 lis 2016

Marzenko takim spokojem z ogrodu tchnie

I tak elegancko bukszpanowo-♡buzka
olga80 22:18, 13 lis 2016

Madzenka napisał(a)

Piękne widoki ogrodowe Świetnie wyglądają kulki upudrowane szronem Patrząc na twój ogród stwierdzam,że więcej zimozielonych muszę nasadzić.