Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 22:45, 19 lis 2016

mikina34 napisał(a)
Marzenko,
pytałam się Ciebie swego czasu o odkurzacz ogrodowy, napisałaś żeby wstawić linki, co niniejszym czynię Podpowiedz czy coś z tego by się nadawało:
1. htps://www.topmarket.pl/odkurzacz-ogrodowy-nac-vbe300-as-ws-ch-p66062.html
2. http://www.narzedziak.pl/einhell-odkurzacz-do-lisci-gc-el-2600-e-3433290.html
3. http://www.eukasa.pl/odkurzacze-do-lisci-black-decker-gw2810/#
4. https://elektrononline.pl/odkurzacz-dmuchawa-do-lisci-2800w-0792-skil-p11654
5. http://allegro.pl/odkurzacz-dmuchawa-do-lisci-lider-3000w-3w1-i6513309419.html
Sugerowałam się tym co mówiłaś, że ma mieć przynajmniej 2600W mocy
Z góry dziękuję

edit. coś chyba pochrzaniłam, bo linki są nieaktywne ...
ale po skopiowaniu do przeglądarki działają

Poogladałam bo wóciłam wczesnie z imprezy
1. Ma wszystkie opcje , które potrzebuje ale waży 5kg - to do obsługi przez kobietę bardzo wązny parametr
2. Jest lżejszy od nr 1 bo waży 4,2 kg (to ważne ) ale ma mniejsza moc
3. Wyglada że ma bardzo dobre paramtry ssące - co wazne przy mokrych liscach to isotne ale droży od pozostałych - zdecydowanie najlepsze paramtry techniczne
4. Najlżejszy a podobne paramtry ssąco -dmuchajace - dobry wiarygodny producent, wszytskie paramtry ok
5. Na koniec perełka - ma wszytskie najlepsze parametry, najlżejszy i najtańszy - wybrałabym własnie ten
Wszytskie sa dobre, ale wg mnie szkoda przepłacać.. ymym miała wybierac to pomiedzy 4 a 5. Ja kupiłabym 5 amój M na pewno 4

Magda70 22:54, 19 lis 2016

Ja od 15-tej też leniuchowalam...

i bosko mi z tym
JulkAd 11:42, 20 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Mimo swieta pozbierałam troche lisci, bo mnie drażniły codziennie rano od tygodnia.
Śniegu nie ma, ale pogoda wredna . Nic nie robie ani w domu, ani w ogrodzie, leniuchuję
A za chwile podelektuje sie obadem u tesciowej a potem desrem u mamy i siostry

Co do listy prac, planów, itp mam na tyle skończony ogord, ze nie muszę nic i nie zamierzam nic planowac. Jak najdzie mnie ochota to sobie cos pozmieniam, ale jak nie to będę miec lenia i wreszcie relaksować się w ogrodzie czego wszystkim życzę
Mnie meczy nawet palniwanie w innych watkach tak mam dosc planowania w pracy, ze w domu odreagowuje. Natura dązy do równowagi !

I mam sporo innych zajec pozaogrodowych, ktore aktualnie mi zabieraja duzo czasu. Nie martwcie sie o moja energie, baterie stale naladowane

Co do roz: kopczykuje uniwerslana ziemia w workach, bo mi sie kompost jeszcze nie naprodukowal. Kopczykowanie pisalam nie wczensiej niz porzadne mrozy zapowiedzą (-5-8 lub wiecej) ale trwale. Nie jednodniowe straszenie zima. Na razie jesli pogoda pozowli pozbieram liscie, poobrywam rowniez liscie różom i zrobie oprysk miedzianem. Straszną plage grzybów mialam w tym roku. Nigdy jesienia nie robilam oprysku miedzianem ale w tym roku zamierzam zahamowac rozwój patogenow. Oczywiscie jesli pogoda pozwoli

Tak poczytałam Twoje wywody ogrodowo-domowo-robocze i się ciut uspokoiłam . Znaczy się że nie tylko ja zabiegana jestem i nie tylko mnie zaczyna męczyć jakiekolwiek planowanie ... cały czas dumam nad tą zachwalaną przez Ciebie jogą i koniecznie muszę trochę czasu wyrwać z tygodniowej bieganiny na tych kilka chwil relaksu. Jak to tak ładuje baterie to koniecznie trza wypróbować.
Buziaki Marzenko, pozdrówka zostawiam.
Ps. I u mnie róże czekać na kopczyki będą zapewne do grudnia .....oby nie wcześniej
Moniq 17:10, 20 lis 2016

Marzenko czy znasz i mozesz polecic osrodek narciarski w Austrii na wypad na dluzszy weekend gdzie stosunkowo niedaleko. Nie znam Austrii a nie uda mi sie chyba wyrwac do ukochanej Italii. Sorki ze nie ogrodoeo, wybacz
Kasya 17:56, 20 lis 2016

no to pozdrawiam tylko
u was tez sloneczko dzisiaj ?
Bogdzia 18:16, 20 lis 2016

Rench napisał(a)
Twoje buksy są idealnie przycięte,moje tylko okryte śniegiem odważyłam się pokazać
Do papierowych ozdób jeszcze nie dojrzałam,mam ich po dziurki w nosie z dzieciństwa,

To tak jak ja.
Madzenka 22:56, 20 lis 2016

Moniq napisał(a)
Marzenko czy znasz i mozesz polecic osrodek narciarski w Austrii na wypad na dluzszy weekend gdzie stosunkowo niedaleko. Nie znam Austrii a nie uda mi sie chyba wyrwac do ukochanej Italii. Sorki ze nie ogrodoeo, wybacz

Polecam Zilllertal np Mayerhofen oraz Otztal np, Soelden lub okolice

To olbrzymie tereny narciarskie, relatywnie blisko granicy z Niemcami, maja aquaparki w okolicy, przegkad tras od wyczynowych (Harakiri ) a skończywszy na niebieskich na lodowcu.
Lubie Tyrol , nie wazne czy po austriackiej czy włoskiej stronie
Madzenka 23:02, 20 lis 2016

Kasya napisał(a)
no to pozdrawiam tylko
u was tez sloneczko dzisiaj ?

Było słoneczko ale całkowicie nieogrodowo dzisiaj spędzałam czas
Madzenka 23:04, 20 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

To tak jak ja.

Cieszy mnie to, bo obserwuje starszliwe ujednolicanie gustów na O nuda by wiało w swięta
Madzenka 23:06, 20 lis 2016

JulkAd napisał(a)

Tak poczytałam Twoje wywody ogrodowo-domowo-robocze i się ciut uspokoiłam . Znaczy się że nie tylko ja zabiegana jestem i nie tylko mnie zaczyna męczyć jakiekolwiek planowanie ... cały czas dumam nad tą zachwalaną przez Ciebie jogą i koniecznie muszę trochę czasu wyrwać z tygodniowej bieganiny na tych kilka chwil relaksu. Jak to tak ładuje baterie to koniecznie trza wypróbować.
Buziaki Marzenko, pozdrówka zostawiam.
Ps. I u mnie róże czekać na kopczyki będą zapewne do grudnia .....oby nie wcześniej

Nadal się lenie i planuje się obudzić ogrodowo w lutym
Jogę polecam ale trzeba trafić na dobrego nauczyciela

Byc moze w ogole w tym roku nie bedziemy kopczykować roz ? Accuweather pokazuje u mnie do połowy lutego min temperaturę -7