Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

inka74 10:33, 22 lis 2016

matko a wy już o okien myciu... na sama myśl słabo mi się robi. Mam chyba z 24 sztuki z tego większość podwójnych, 2 dni mi mycie zajmuje. Jedna z tych prac, której nie cierpię. Druga prasowanie...

Marzenka - jakiego ty masz robocika do okien????? Twoja szklana ściana rzeczywiście wymagająca pod tym względem.
tulucy 20:24, 22 lis 2016

Też bym poprosiła o robociku, bom zaintrygowana mocno. U mnie m robi za robociku okiennego najczęściej.
Mam 4 szerokie na 3 metry ponad, wysokość normalną, reszta 7 normalne w miarę, potrójne i podwójne, do tego dachowe 2... Piwnicy nie liczę więc zmieszczę się w średniej
Madzenka 06:29, 23 lis 2016

Dziewczyny mam urządzenie o nazwie Hobot, sprawdza sie do mycia wielkich powierzchni okiennych i trudno dostepnych . Nie liczcie, ze umyje lepiej od was a zwłaszcza, ze dobrze umyje małe okna. Liczyłam kiedyś, mam 300 m2 powierzchni szklanych w ogrodzie zimowym . Przy takiej ilosci szkła inaczej sie podchodzi do mycia okien. Nie uzywam go do mycia okan kuchennego czy w sypialni. Uzywam go rzede wszystkim do mycia powierzchni o wymiarach 3 M x 3 M a zwłaszcza przeszkleń na pietrze. Ja mam lrzeciez cała fasadę przodu domu ze szkła.
Madzenka 06:34, 23 lis 2016

kasja83 napisał(a)

No Marzenka Twoje okna to naprawdę chylę czołaJa z moimi malućkimi chowam się!

Pisałaś o odkurzaczach bezprzewodowych-jakiego masz??Ja mam electroluxa i mam zastrzeżenia do ciągu.

Tez mam Elektolux i mam takie same odczucia co do ciagu. Wieksza wada jest jednak tylko akumulator , ktory wystracza na 20 min pracy. Odkurzę dol domu i na gore trzeba ładować. Dlatego mysle o Philips ale z mopem elektrycznym, bo jak wymieniac to na cos konkretnego. Zaleta bezprzewodowych jest brak kabla i mozliwosc łatwego sprzątania np schodów.

Ogladałam film na youtube pani Gadżet z testów tego urzadzenia i wygląda to obiecująco.
Madzenka 06:40, 23 lis 2016

AniMa napisał(a)
Już za okna się bierzecie??? U nas w ciągu tygodnia tak potrafią zakurzyc od drogi, ze mycia nie widać...parapety nie czarne tylko jasno szare...Na mojej liście perfekcyjnej PD mycie okien zostawiłam na grudzień

Ja wracam z nart w niedziele 17.... Ostatnia sobota pracująca dla mnie to 3.12
Jesli wtedy bedzie padac okna beda brudne na swięta....... A kurzy sie u mnie tak samo, jak umyje 3 to i tak sie zakurzą żaluzje. Oby po 3 ciagle padało
07:16, 23 lis 2016
Madzenka napisał(a)

Ja wracam z nart w niedziele 17.... Ostatnia sobota pracująca dla mnie to 3.12
Jesli wtedy bedzie padac okna beda brudne na swięta....... A kurzy sie u mnie tak samo, jak umyje 3 to i tak sie zakurzą żaluzje. Oby po 3 ciagle padało

jaki kierunek nartowy obrałaś

nawigatorka 07:42, 23 lis 2016

Tylko ten odkurzacz jest w wersji z nakładka i z tymi okrągłymi waleczkami myjacymi.który lepszy?
I jeszcze tak sobie myślę że najpierw jedzie część odurzające za nia mop ale jeśli wjechać na coś rozsypanego na podlodze na wstecznym to wszystko wlepi się w mopa prawda?
AniMa 08:31, 23 lis 2016

To jednak będą narty w grudniu? Ja przed świętami nie planuje sie połamaćJeżdżę dopiero 1 sezon i na początku to będzie przypominanie... Łamać się będę na feriach zimowych
3.12 pracujesz??? a giełda???
kasja83 09:10, 23 lis 2016

Madzenka napisał(a)

Tez mam Elektolux i mam takie same odczucia co do ciagu. Wieksza wada jest jednak tylko akumulator , ktory wystracza na 20 min pracy. Odkurzę dol domu i na gore trzeba ładować. Dlatego mysle o Philips ale z mopem elektrycznym, bo jak wymieniac to na cos konkretnego. Zaleta bezprzewodowych jest brak kabla i mozliwosc łatwego sprzątania np schodów.

Ogladałam film na youtube pani Gadżet z testów tego urzadzenia i wygląda to obiecująco.

No właśnie...ten akumulator to samo-zrobię dół i na piętro trzeba ładować. Ja generalnie oceniłabym go na taki interwencyjny odkurzacz-coś się rozsypało-szybko odkurzysz.Na takie generalne porządki-za krótki w uszach niestety.
lojalna_ 09:23, 23 lis 2016

Poczytam bo jestem na etapie przygotowań do zakupu odkurzacza bezkablowego ))) zalezy mi na takie interwencji ogarniającej hihi /))))