Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Kawa 12:47, 18 sty 2017

dzisiaj poszłam ogladnąc moje 2 kepki ciemierników
nie ma nic poza kilkoma zmrożonymi-zaschniętymi liścmi?
mikina34 13:57, 18 sty 2017

Madzenka napisał(a)

Mikinia mam zła informacje ciemierniki teraz kupowane sa podpędzone i jak kwiatek sie obsypuje tzn, ze przekwita. Kolejne kwitnienie dopiero wiosna za rok. Teraz wystraczy podlewac i trzymac w chłodnym jasnym pomieszczeniu. Wiosna sru do gleby, tylko nie zapomnij o podlewaniu bo sporo czasu potrzebuja aby sie ukorzenic i samodzielnie pobierać wode

Marzenko,
dziękuję za info, będę podlewać, mam nadzieję, że po zasadzeniu ukorzenią się i w następnym roku coś z nich będzie
ren133 14:21, 18 sty 2017

Madzenka napisał(a)

Kupiłam tylko ciemeirniki, bo planuję wiosna łączki ciemiernikowe

A tak wyglądał koszyk mój i Karoliny

Fiu fiu ... mega dorodne te ciemierniki
Do donic na zewnątrz planujesz?
nicol21 21:11, 18 sty 2017

Piękie u Ciebie już teraz, a co dopiero jak stado ciemierników sięwprowadzi!!!

Znów podziwiałam cisy na patyku - swoje kupowałaś stacjonarnie czy internetowo? Czy warto zainwestować w takie nieopierzone kule, czy może jak kupować to tylko ładne?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Sebek 21:23, 18 sty 2017

Ojjj nich no tylko przyjdzie odwilz - to donice za chwile się zapełnią
Madzenka 22:52, 18 sty 2017

Rench planuje ciemierniki do donicy jednej długiej na zewnatrz. Tylko patrze, ze zima nie planuje odpuścić jeszcze miesiąc.... Chyba zatem beda w oranżerii stac...
Madzenka 22:52, 18 sty 2017

nicole moj cis na patyku kupiony była jako nierówny poczochraniec w lokalnym ogrodniczym. Od pełnych dwoch seonów probuje z niego zrobić kulke i juz mi sie prawie udało. Drugi na patyku to bukszpan całkowicie mojej hodowli
Madzenka 22:56, 18 sty 2017

AniMa napisał(a)

Takie malutkie zakupki
Pole ciemiernikowe piszesz....Już nie mogę się doczekać widoczków...
Swoje ciemierniki podhartowałam i wystawiłam jednak na zewnątrz, kwiatki trochę oklapły.... myślisz, że dadzą radę????

Moje przykryłam uwaga... Kubłem plastikowym.... Nie chciało mi sie targać wielkiej donicy do domu.... Jak nie przeżyją mam na wymianę
Madzenka 23:01, 18 sty 2017

Nett napisał(a)
Marzenko, ja też jestem na etapie planowania róż i szukam róży w ciemnym bordowym odcieniu, o dużych kwiatach, na stanowisko z południową wystawą. Mam kilka róż w pastelowych kolorach (Lacre, Souvienir of Baden Baden, Chandos Beauty, Chopin) i zastanawiam się co by się z nimi najlepiej sprawdziło: Munstead Wood, Ascot, JW Goethe czy jeszcze cos innego bys poleciła?
Na tej samej rabacie będą też niestety Nostalgie, więc szukam też czegoś co połączyłoby te kolory.

Ha trudne połączenie - lawendowa Novalis, kremowe białe. Chyba bym do tego nie dawała malinowych kolorów Munstead czy niemal czerownawej Ascot. Zdecydowałabym sie na Gotehe lub William Szekspir ma ciut chłodniejszy odcień. A moze zupełni inna tonacja - ostry róź Princess Anne, Claire Marhall, szalony odcien Heatcliff?
Madzenka 23:02, 18 sty 2017

Nett napisał(a)
A i jeszcze pytanie laika o ciemierniki- jeśli kupujecie je już teraz, to kiedy sadzicie je do ziemi?

Nie teraz trzymamy w chłodnym miejscu aż mina mrozy. Potem do donicy a gdy grunt rozmarzenie do ziemi