Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 12:32, 05 lut 2017

vita napisał(a)

Też minie skręca na takie widoki. Coraz bardziej podobają mi się nowoczesne ogrody Tylko pięć magnolii? Ja mam osiem Do wyzdrowienia blisko, trzymaj się

Więcej magnoli nie planuję
Nie wiem jak to policzyłam a le mam 4 magnolie... Chyba w gorączce byłam jak to pisałam
Ewik 12:58, 05 lut 2017

Łany krokusów piękne u Ciebie , niecierpliwie czekam na te widoki . Zdrówka życzę, słonka niestety nie podeślę , bo i u nas go brak .
katel 13:04, 05 lut 2017

Madzenka napisał(a)

Katel moje powojniki zmierają, bo u mnie glina i podmokły teren a nigdy nie przygotowuję roślionom specjalnego podloża. Rośliny u mnie twarde musza być nie miętkie. Po prostu to co sobie nie radzi ląduje w innych ogrodach
Tak tez jest z pwoojnikami . Skoro standardowe opryski nie pomagaja, to nie zamierzam sie nad nimi zbytnio pochylac

U mnie też glina, ale podmokłych terenów nie mam przynajmniej ,u mnie niektóre clematisy dobrze sobie radzą inne gorzej ale zawzięłam się i dlatego tak wypytuję bo ciekawa jestem które jak reagują. Jak pamiętasz jeszcze jakie odmiany Ci wypadły to daj znać .
Edit: Już widziałam u Agaty odpowiedź
Borbetka 19:42, 05 lut 2017

Cieszyć się będę, jak dzikie gęsi usłyszę. Ni widu i słychu póki co. Smog i faktycznie jak w horrorze za oknem. Tulipany kupiłam do wazonu, ale mnie nie pocieszyły. I znowu mi się sprawdziło, jak co roku, że styczeń i luty to najdłużej się ciągnie.
gosika67 21:37, 05 lut 2017

Witaj mam namiary od Mirelli, masz piękną wizytówkę.jestem od niedawna na Ogrodowisku. Chciałam zapytać o laurowiśnię.Czy udaje się w naszych warunkach, czy jest kapryśna, czy szybko rośnie? Widzę ,że masz gabiony, pięknie wyglądają ,też bym takie chciała, czy można to samemu zrobić czy kupować ? Pozdrawiam.
MirellaB 21:38, 05 lut 2017

Madżenko piękne krokusy miałaś. Czekam na wiosnę u Ciebie

Jak zdrowie? Czytałam, że antybiotyk zadziałał, ale też czytam, że ciężki tydzień Cię czeka
AniMa 10:00, 06 lut 2017

Hej MarzenkoKrokusy optymistycznie nastawiają
Powodzi nie było u Ciebie??? Jak zdrówko?
malgorzata_s... 18:46, 06 lut 2017

Oj czytam że choróbsko Cię dopadło? Mam nadzieję że już pokonane? Jak ja już tęsknie za krokusami. Tym razem u mnie w lutym raczej nie zakwitną.
Bogdzia 21:13, 06 lut 2017

Widoczek z krokusami piękny, jeszcze trochę i bedą.
Madzenka 23:25, 06 lut 2017

Melduję ze zdrówko wraca do normy. Mam nadzieje od jutra ponownie zaczac chodzic na joge, bo przez chorobę i brak ruchu czuje sie jak staruszka a tu trzeba kondycje do prac ogrodowych budować
Wiosny nie wypatruje, przyjęłam załozenie, ze nie nadejdzie wczesniej niz po moim powrocie z marcowych nart co najwyzej w doniczkach zafuduję sobie wiosne gdy mina mrozy