Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 16:41, 29 mar 2015

Kuba napisał(a)
Marzenko podpytam tylko-w jakim zestawieniu planujesz trytomę? Widoki masz zachwycające tylko szkoda że tak mało czasu żeby się nimi cieszyć. ..

Nie mam wobec niej planow zatem posadze trzy sztuki za duża kulą bukszpanową , będzie widać tylko ich kwiaty a nie liscie. Na tej rabacie sa też liliowce żółte i miniaturki stella d'oro oraz żołta roza. Ale coś mi sie wydaje ,za rok ta rabata bedzie bialo-zielona
Madzenka 16:43, 29 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wszystko wczoraj obejrzałam, popodziwiałam i powzdychałam. Nie miałam siły już pisać Cudne i wyjątkowe te twoje donice Nie kosiłaś?? U nas już jeden odważny kosił a raczej chyba sprzątał kosiarką zaraz pomyślałam o tobie

Nie kosilismy, bo nagle ochłodzenie z przymrozkami w nocy wstrzymało przyrost trawy. Moze za tydzien skosimy przed swietami, bo dzieki deszczom wreszcie sie zieleni.
Madzenka 16:46, 29 mar 2015

polinka napisał(a)
Graby zielone??

Nie , za zimno, dobrze że mokro i sie fastigaty zdenerwowały i czekają. A graby w żywopłocie moze za dwa-trzy tygodnie dopiero wystartują, jeszcze całkiem śpią.

W centrum Wrocławia pissardi zaczynaja delikatnie pokazywać kolor, drzewka różowieją. Jakieś wisienki owocowe juz kwitły na biało. Wszystkie tawyły i berberysy pokazują kolor świeżutkich lisci. Mam nadzieje, ze na święta bedzie po co zawitać do Ogrodu Botanicznego. Licze na magnolie w centrum

Edit: Obejrzalam przed chwila graby fastigaty. Listki zaczynaja pekać ale to co myslalam, że sa listkami to wyszły i rozkwitły owocostany. Czyli graby kwiną teraz.
Madzenka 16:48, 29 mar 2015

Dorotka napisał(a)
Dziewczyny, jaka trawkę dac na wykończenie rabaty?? Taką średniej wielkosci???

Średnia wielkośc to 40 czy 70 cm?
Ja mam wyłacznie niskie na brzegach - takie do 40 cm
Na brzegach rabat mam carex morrowi, carex montana, carex bronze form, carex frosted curls, seslerie jesienna, carex praire fire. Możesz posadzic hakone, rozplenice little boy/bunny
Madzenka 16:50, 29 mar 2015

Dzisiaj zimno, deszczowo, zatem dzień nieogrodowy lecz rodzinny Całe szczęscie bo już wczoraj ogrodu miałam dość.
Przez cały tydzien nie zamierzam nic w ogrodize robić poza uporządkowaniem donic z kwiatami na świeta.
Sebek 16:54, 29 mar 2015

Madzenka napisał(a)
I kwiatkami przed domem. Dzisiaj było wielkie mycie przed wejściem dlatego fotki w szerszym kadrze dopiero jutro

No i co ja mam napisać - powzdycham tylko sobie cichutko Genialnie to wygląda
nawigatorka 17:00, 29 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Średnia wielkośc to 40 czy 70 cm?
Ja mam wyłacznie niskie na brzegach - takie do 40 cm
Na brzegach rabat mam carex morrowi, carex montana, carex bronze form, carex frosted curls, seslerie jesienna, carex praire fire. Możesz posadzic hakone, rozplenice little boy/bunny

Madzenka nie kojarzylam ze Ty nasz seslerię jesienna-doradzalas mi,że ona nada się do szałwi compacta deep blue-a myślisz ze ta sesleria nie jest na to za wysoka bo mi się podoba ale boję się że zasłonić szałwię.
Madzenka 17:19, 29 mar 2015

Na razie mam seslerie dopiero od jesieni ale jakies wielkie nie sa, poza tym w sezonie dobre znoszą ogolenie na łyso (Magnolia Malkul doradzała). Wg mnie z szaławią będą piekne.
Madzenka 17:20, 29 mar 2015

Sebek w donicach bedzie przed świetami rewolucja

nawigatorka 17:57, 29 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Na razie mam seslerie dopiero od jesieni ale jakies wielkie nie sa, poza tym w sezonie dobre znoszą ogolenie na łyso (Magnolia Malkul doradzała). Wg mnie z szaławią będą piekne.

A zdradzisz gdzie kupiłaś bo moje źródełko ( Pan trawka) juz jej nie prowadzi. I może podpowiesz gdzie jej u Ciebie szukać.