Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

polinka 10:26, 19 kwi 2015

Madżen wiem, że kupowałaś u Stefana Silvery Możesz pokazać sadzonkę?

Zastanawiam się kiedy mogę wykopać cebulowe? Hiacynty powoli przekwitają...Jeśli wykopię tak za miesiąc będzie ok.?

Doczytałam u usychających liściach Dobrze, że to nie buksy tylko czosnki

Madzenka 10:32, 19 kwi 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Piękne magnolie,ale śliwy też cudnej urody
Madżen jakie masz buki u siebie?...albo miałaś,bo wiesz że u ciebie się wszystko zmienia jak w kalejdoskopie
Buziaki niedzielne

PS u mnie słońce od rana,a miało padać,od trzech dni zapowiadają deszcze i nic,wczoraj było zimno i coś tam sobie lekko pokropiło,ale deszczem to tego nie można nazwać

Ja mam 8 zwykłych czerwonych purpurea, bezodmianowe, mozna nazwać pospolite. Beda z nich słupy plaskie robiące bordowe tło rożom. Mam jednego szczepione tricolor, z ktore planuję zrobić kulista korone, ale na razie choruje i nie chce rosnac...
Madzenka 10:35, 19 kwi 2015

polinka napisał(a)
Madżen wiem, że kupowałaś u Stefana Silvery Możesz pokazać sadzonkę?

Zastanawiam się kiedy mogę wykopać cebulowe? Hiacynty powoli przekwitają...Jeśli wykopię tak za miesiąc będzie ok.?

Doczytałam u usychających liściach Dobrze, że to nie buksy tylko czosnki

Polinko malutenkie te silvery kupowałam, nie ma na razie fotki, zrobie potem.

Cebulowe dopiero jak przekwitną im liscie, w przeciwnym razie cebule będą za słabe. Mysle, ze za meisiąc juz będzie po lisciach hiacyntow. Ja wczoraj kilka przesadziłam w inne miejsce, bo mi wylazły w najmniej spodziewanych miejscach - to efekt. Dlatego sadze je w trawach aby mnie ńie denerowały ich Usychające liście. Ale jak widać trudno im sie przedrzeć orze busz moich traw.
Madzenka 10:38, 19 kwi 2015

Kacha123 napisał(a)
Marzenko, zaspałaś dzisiaj? Dzień dobry!

Zaraz zaspałaś najpierw buszowałam na allegro (efekt buszowania zobaczycie za 1-2 tygodnie albo w całe jesli przesyłka nie spelni oczekiwan) a potem grandziłam na innych watkach zaległosci mam co nie miara, nie sposób was ogranąć a ja zawsze wszystko i wszystkich lubie miec pod kontrola
Madzenka 10:42, 19 kwi 2015

Kochani kupujcie magnolie, wszystkim poelcam te piekne krzewy, wolno rosnące drzewa. Wiosna nic tak nei cieszy jak magnolie.
Tulipanow też mam mniej w tym roku, sporo nie wyszło. Byc moze jest to efekt zbyt mokrego początku zimy, prezcież u nas nie mal przez cały czas lało. Pogrzebię w ziemi za dwa -trzy tygodnie aby sprawdzic co sie z cebulami stało. Ale jeszcze nie lamentuje, bo mam dużo późnych tulipanów, ktore kwitną dopiero w maju, na nie jest jeszcze czas.

Nawet gdyby mi sporo zdechło to z tulipanami ńie zamierzam brac rozwodu. Tulipany i magnolie musowo w ogrodzie kazdej wiosny.

A dostawcę czerwonych zidentyfikuję, bo wiem ze miały byc w tm miejscu białe i bladoróżowe purisima, sprawdze w archiwum i dam znac, czy to mój bład (mogłam nie doczytać odmiany) czy dostawcy!
Zielona 10:44, 19 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

nie sposób was ogranąć a ja zawsze wszystko i wszystkich lubie miec pod kontrola

Nie wiem, jak to robisz. Ja po kilku intensywnych ogrodowiskowych dniach muszę zrobić przerwę odwykową. Chyba zacznę od jutra

PS Eco polecam, choć jeszcze nie czytałam. Ale... to obowiązkowa współczesna lektura. Ciekawe, czy nas zaskoczy.
Madzenka 10:45, 19 kwi 2015

Teraz zmykam, poświęcam czas rodzince. Melduje, ze przepiekne słonce swieci, jest wprawdzie w cieniu chłodno (+9) ale na słoncu bosko +22

Mam czujniki temperatury na ścianie zachodniej i we wscodnim częsci ogrodu wszystko musze mieć pod kontrolą chyba musze sobie terapie zafundować

Macham i zyczę miłego dnia
polinka 10:45, 19 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

Polinko malutenkie te silvery kupowałam, nie ma na razie fotki, zrobie potem.

Cebulowe dopiero jak przekwitną im liscie, w przeciwnym razie cebule będą za słabe. Mysle, ze za meisiąc juz będzie po lisciach hiacyntow. Ja wczoraj kilka przesadziłam w inne miejsce, bo mi wylazły w najmniej spodziewanych miejscach - to efekt. Dlatego sadze je w trawach aby mnie ńie denerowały ich Usychające liście. Ale jak widać trudno im sie przedrzeć orze busz moich traw.

Zmartwiłaś mnie, że są malutkie ale zajrzę do Ciebie wieczorem na zdjęcia

Za miesiąc to taki u mnie maksymalny czas na wysadzenie cebulowych, dużo ich nie mam to w razie czego wielkich strat nie będzie

Jak masz czas to wpadnij do mnie na głosowanie.

Przyjemnej i słonecznej niedzieli
joa 10:51, 19 kwi 2015

Przepięknie kwitną te wiosenne kwiatuszki, ale trzeba przyznać, że ogród wygląda pięknie o każdej porze roku - prawdziwy majstersztyk! Gratuluję!
Z prawdziwą przyjemnością oglądałam ogród od początków jego tworzenia i z chęcią będę go nadal podglądać. Pozdrawiam
ZielonaAnia75 10:57, 19 kwi 2015

Marzenko, po ogrodzie widać, że lubisz mieć wszystko pod kontrolą Magnolie boskie. Hiacynty rzeczywiście do wysadzenia z tego miejsca.