Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Wieloszka 11:01, 19 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Jeszcze tylko meldunek złożę:
1. rękoma M wykopane 2 wielkie miskanty silberfeder... potofry z nich po 4 latach urosły...nie mozna ich było wykopać ani podnieść. uff udało się. Teraz beda w plecach stożka wielkoluda zasłąniać znak drogowy....
2. Aby je wkopać musiałam wykopać dwie staer żółte róże...Byc mozę za późno i padną, płakac nie będę. Poszły na rabatę przykuchenną do Golden Celebration, zółtych trytom i liliowców. ZObaczymy czy odbiją
3. Ścięłam czosnkom uschniete końćówki bo patrzeć się na to nie mogłam.
4. Ściąłam carex morrowi variegata uschniete lisci. A własciwie to je ogoliłam bo mnie denerowłay bo rzerośły jakąś cienką długa trawą. Jak nie beda ładne dostaną eksmisję, więc niech się tarawie nie dają!
5. Odchwasciłam dwie rabaty, wiecej mi się nie chciało
6. Wycięłam liście krokusom w żwirku, pal sześc najwyżej nie zakwitną. I tak planuje nowych dosadzic. te ich liscie zatrzymywąły wszystkie liście opadajace z grabów, nerwa codziennie na to miałam
7. Opalikowałam ponownie graby przy ścieżce... bo paliki wyjęłam miesiąc temu.. wichury wszystkie powyginały...
8. Podłam to wszytsko co od dwóch tygodni przesadzam... i niech wreszcie popada bo nie cierpię latać ze szlaufem !

Kto wymyślił ten jasny żwirek? Ja????? chyba w jakimś amoku lub pomrocznosci byłam.

Imponująca lista zadań - wykonalna tylko dla osób z ADHD
Co Ci nie pasi w tym jasnym żwirku??? Pięknie wygląda!
Jechałam ostatnio przez Zacisze z rozdziawioną paszczą obserwując ogrooomne magnolie. Twoje równie zachwycające, no i oprócz nich coś się jeszcze mieści w ogrodzie
Zwiedziona pięknymi turzycami Montana u Ciebie - posadziłam w zeszłym roku, malusie niestety. Po ścięciu ledwo parę listków wypuszczają Kiedy będę mieć takie kępy jak Twoje? Długo czekałaś, czy sadziłaś większe?
Madzenka 11:10, 19 kwi 2015

Zielona napisał(a)

Nie wiem, jak to robisz. Ja po kilku intensywnych ogrodowiskowych dniach muszę zrobić przerwę odwykową. Chyba zacznę od jutra

PS Eco polecam, choć jeszcze nie czytałam. Ale... to obowiązkowa współczesna lektura. Ciekawe, czy nas zaskoczy.

Eco znam tylko z Imienia Rozy więc warto przeczytac coś odmiennego w jego wykonaniu
wodzyn 11:24, 19 kwi 2015

Madżen już jestem w magnoliach zakochana, na liście mam tą gwieździstą i teraz zastanawiam się na jakąś biało-różową np. galaxy, suzan, soulangeana albo satisfaction. A którą ze swoich różów ty lubisz najbardziej?
U nas też dość słonecznie, ale jak wyszłam na chwilkę to zmarzłam strasznie, bo u nas taki przeszywający wiatr wieje.
ana_art 12:19, 19 kwi 2015

krokusom którym upierdutałaś liście nic nie będzie, zakwitną w przyszłym roku bez problemu. Sprawdzone
Zeta 16:12, 19 kwi 2015

Raaaaany jak u Ciebie pięknie..
Pewnie już napisałam to z milion
Razy ale z roku na rok wszystko piękniejsze się wydaje.....szykuj pokój gościnny!
Pola 16:16, 19 kwi 2015

Marzenko, imponującą liste wykonanych prac przedstawiłaś....u mnie jeszcze nie skończone wiosenne porządki...ale fotki z nowych nasadzeń dałam
Agania 16:36, 19 kwi 2015

Porządziłaś, masz piękne magnolie, różowa zachwyca, co to za piękność
gusiarz 17:11, 19 kwi 2015

Uwielbiam różnorodność twojego ogrodu!!! Poczochranie w połączeniu z gładkością.... zieleń w połączeniu z kolorem... ech... nic tylko wzdychać
ana_art 17:53, 19 kwi 2015

będziesz się śmiała ale obawiam się że mam takie same tulipany, tak im delikatnie kolor widać
popcorn 18:15, 19 kwi 2015

wow jaka lista zadań/wykonanych prac!!