Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 22:30, 12 cze 2015

nawigatorka napisał(a)

Tak robiłam kiedyś.teraz leje do pełna.

Czyli i obie przetestowaliśmy i dzila, roslin nie wypala
nawigatorka 22:46, 12 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Leczyli obie przetestowaliśmy i dzila, roslin nie wypala

noemi 23:00, 12 cze 2015

nawigatorka napisał(a)

Tak robiłam kiedyś.teraz leje do pełna.

Mówicie o florovicie? bo nie mogę odnaleźć …

MAD 23:09, 12 cze 2015

Nieustannie się zachwycam. Całością i każdą rośliną z osobna. Cuda, cudeńka. Ale masz tych róż...
Madzenka napisał(a)

(...) I moje marzenie Royal Jubilee

O! A ja Royal Jubilee dostałam w prezencie przy zakupach w c.o. Czyli, że fajny prezent dostałam?

Kilka dni temu złamałam wężem ogrodowym gałązkę Falstaff z 6 pąkami. Myślałam, że na tym wężu się powieszę. Wsadziłam do wazonu ale pąki jeszcze były za małe żeby się otworzyć. Jak tak patrzę na Twoje zdjęcia to mam jednak ochotę wrócić po ten wąż...

Buźka!
ana_art 23:21, 12 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Marta gdy obiecuje to będzie

Co myslisz o połączeniu z brązowymi trawami? Czy wąchać do stipy?
w brązowych może być fajnie ja mam z gold i ze stipą
Krys 23:30, 12 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Mysle, ze jesli napisze na forum to Danusi mnie nie wyciepie
Pierwsze zakupy różane poczyniłam w Rosarium - P. Chodun tłumaczyła mi dyletantowi rózanemu co ładne i co warto kupić - moja Alnwick Rose i James Galway oraz Aspirin Rose pochodzą właśnie z Rosarium
Potem za sprawą różomaniaczek z innego forum odkryłam Rozarium Shoparena czyli sklep p. Ewy - wiele pieknych okazów przybyło u mnie za sprawą tego miejsca w czerwcu i lipcu 2014. Potem nadszedł czas na Floribunda - oj tu poszalałam jesnią z pururami ale uzupłeniłam zakupy w dwóch pierwszych ros(z)ariach W miedzyczasie za sprawą Grupy Wrocławskiej odkryłam, że maga dorodne i oryginalne (sprowadzane prosto od D.Austina) austinki mozna nabyć we Wrocławiu u p. Beaty

Kilka sztuk mam też z Obi

Ponieważ prowadze ewidencję miejsc zakupu, dat i cen to w sezonie zrobie dokłądne podsumowanie jakości zakupów i przegląd kwiatów.
Na chwilę oebcną wszyściutkie zakupy niezaleznie od miejsca zakupu radza sobie dobrze. Ale stwierdzam, że wole róże w doniczkach niz golasy...

Madzenko jestes skarbnica wiedzy,zoorganizowana i systematyczna podziwiam i czesto czytam
Ensata 23:41, 12 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Jarzmianki nawet poł nie posiadam, nie poddałam sie tej modzie Chelsea po prostu mi sie nie podobaja.....
Siostro, a ja usilnie staram się, staram dojrzec w niej urok i nic, mysle, zle posadzona, za duzo słonca, a ona po prostu jest..przynajmniej u mnie, taka zwyczajna
Mathildis 01:03, 13 cze 2015

Madzenka napisał(a)
Goło i wesoło tutaj
Trzeci dzień bólu głowy, poddałam się i lek na receptę na migrenę wzięłam... I poszłam robić fotki do ogrodu.
Odpowiem na pytania dopiero wieczorem teraz tylko wkleję zdjecia, potem moze je opiszę...

Aż mnie zamurowało... ja swojej stipy za chiny ludowe nie pokażę teraz... ze wstydu bym się chyba spaliła

Piękne róże Marzenko, wszędzie podziwiam, ale szczepionkę przeciw różyczce sobie zrobiłam i sadzić na razie nie zamierzam
Sebek 07:18, 13 cze 2015

Jest cudnie, ale ciekawe gdzie upchniesz te kosmosy
Kuba 07:32, 13 cze 2015

Marzenko mogłabym Cię prosić o radę?
czy Munstead Wood dobrze by wyglądały posadzone po obu stronach ławki?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5379-czasem-slonce-czasem-deszcz?page=120

wiem jak wygląda kwiat ale nie wiem jaki ma pokrój krzew jako całość
i w niektórych opisach znalazłam że kwiat jest fioletowy- ale z Twoich zdjęć wynika żę purpura- jak jest naprawdę?
będę wdzięczna za radę