Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 17:21, 23 cze 2015

Ensata napisał(a)
Marzen, ja nie Ola, ale..lilie wodne sa żarłoczne, zeby dobrze rosły potrzebna jest im mieszanka, 1/3 ziemi- czarnoziem, 1/3 gliny i piasku, do tego obornik i przykrycie kamykami od góry, na koniec koreczki, osmocote do wodnych. Nie patrz na Olę, ona ma takie stężenie azotanów, ktorego Ty nie uzyskasz w zyciu Lilie na początku kładzie się w najpłytszej części, dopiero w kolejnych latach przesuwamy na docelowe miejsce

Zatem ide ja przesadzić razem ze skrzypem . Dam jej papu, zakwitła mi rok temu jednym kwiatkiem, zima trzymam ja w ogrodzie zimowym

Sypnąc jej azotu? I tak moja żabę rozszarpał kot sasiadow wiec w oczekiwaniu na wędrówkę nowych moge ją zasilić
Juzia 17:21, 23 cze 2015

Madżen daj jakieś namiary, gdzie mogę kupić róże.
Zamówiłam w piątek a dzisiaj Pani napisała, że Tradescant mają małe i wyślą mi dopiero w lipcu, ale nie wiadomo kiedy...
Rezygnować? Czekać?

Madzenka 17:23, 23 cze 2015

Ensata napisał(a)
Marzena, już wiem, doczytałam, że stipia pokłada się na zbyt urodzajnej glebie, ew może za bardzo nawieziona? Nawiezienie, to moj pomysł,

Stała pieknie pionowo ale tak lało, ze mi gałezie drzew łamało i rzeka płynęła droga. Stipa aktualnie kwitnie i ma cięzka głowę... Co sie podniesie to leje.... Dzisiaj znow lało gdy naprawialiśmy nawadnianie... Na dodatek wiało w czasie ulew jak w Kielckim (sorry Iza
Ide poszukać sie w ogrodzie. Wpadne przed północą jak to na czarownice przystało
Kasik 17:29, 23 cze 2015

Marzenko pisałaś, że masz Darcey Bussell powiedz mi czy ona może byc posadzona na słonecznym miejscu. Kasia mi mówiła, że te ciemne róże lubią się odbarwiać.

No i kiedyś pisałam, że Rose de Resht mnie nie zachwyciła - odszczekuję

Jak widać na róże trzeba troszkę poczekać by o nich obiektywnie coś powiedzieć.
Kasya 17:30, 23 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Wszystko zalezy od warunkow głebowo deszczowych. U mńie taka mega dojrzala jesienna malina Souvenir głeboki ciemny purpurowy jak najlepsze wytrawne wino

a u mnie souvenir, ten ktory wlasnie przyjechał ma odcien fioletu, znaczy sie taka gleboka chlodna purpura...
Zeta 17:52, 23 cze 2015

Madżen masz może white mediland ????? Różę ...kupiłam 6 między kulki z cisa myślisz że się sprawdzą ....danicę mam za cisami i w tym roku jest już cała w pąkach ....no nie przez Ciebie to róże kupuje.....ja co tych róż nie lubię
Ensata 17:52, 23 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Zatem ide ja przesadzić razem ze skrzypem . Dam jej papu, zakwitła mi rok temu jednym kwiatkiem, zima trzymam ja w ogrodzie zimowym

Sypnąc jej azotu? I tak moja żabę rozszarpał kot sasiadow wiec w oczekiwaniu na wędrówkę nowych moge ją zasilić
samego azotu bym nie sypała, jak dasz koreczek z nawozem oscmocote, albo i 3 koreczki, plus obornik, lub kompost i glinę, to będzie miała duzo papu. Jaką masz tę lilię?
Agania 17:55, 23 cze 2015

Wpadłam podziwiać róże, masz tego dobra....rabaty wyglądają jak zawsze odlotowo
Lamaze 18:12, 23 cze 2015

Madzenko, wyobraź sobie, jadę sobie na wycieczkę rowerową a tu majaczy mi w oddali jakiś znajomy dom, zaraz przedogródek boooski i co widzę? Twój ogród! Co prawda nie widać go zbyt wiele, ale i tak zachwyca.

Rabata różana jest po prostu PRZECUDOWNA. I Twoje stipy - marzenie. Czekam na więcej zdjęć!
18:28, 23 cze 2015
Juzia napisał(a)
Madżen daj jakieś namiary, gdzie mogę kupić róże.
Zamówiłam w piątek a dzisiaj Pani napisała, że Tradescant mają małe i wyślą mi dopiero w lipcu, ale nie wiadomo kiedy...
Rezygnować? Czekać?

kilka stron wczesniej była lista pkt w inernecie ..poszukaj... ale musze cie zmartwić oferta internetowa kiepska teraz jest ...mozna powiedzieć ze same ochłapy zostały

lipiec nie dalego czekaj.

bo nastepna okazja to po 20 paxdziernika pewnie gołe bedziesz sadzić!

no i w pkt stacjonarnych najlepsze egzemplarze kupisz dorodne duże ...z netu przychodza krzaki ledwo do półłydki siegające z małailościa pąków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies