Zaglądałam co jakiś czas ale z telefonu więc nic nie pisałam... po drugie nic nie chciałam pisać, by nie komentować na szybko.
Na pampersy nie mój pomysł tylko jakiegoś angola.. .. pampersy u mnie są wiec stwierdziłam jako eksperyment dla jaj sprawdzę czy działa. Sałata rośnie, nawet 4 dni bez podlewania przeżyła... padło na sałatę bo mam swoje uzbierane nasionka z których nie sądziłam, że cokolwiek wyrośnie. Pieluchy niepotrzebne (eM kupił złe pampersy ) wiec sprawdziłam, czy hydrożel faktycznie pomaga utrzymać wilgotność w doniczkach. Tak dla jaj........ dla eksperymentu...z ciekawości.....
A tu się robi jakiś poważny doktorat z czegoś co jest "niepoważne". Jeden pampers daje tyle wpisów na forum, że już chyba wogle z niczym takim nie wyskoczę.. Nie tylko u Ciebie Madzen..
Mam wrażenie, że niektórzy odbierają mnie jak idiotkę, a inni traktują śmiertelnie poważnie.
Nie wyobrażam sobie kupować wielką pakę pampersów by odzyskać hydrożel.. lepiej kupić gotowy żel.
Nie ma sensu używać hydrożelu w ogrodzie, bo działa rok dwa i co potem??? Przekopać trawnik by znów żel wymieszać? Przekopać rabaty? Bez sensu.
Żel ma uzasadnienie tylko do wysiewu nasion (mam zawsze problem z nietrzymaniem odpowiedniej wilgotności) i do donic.
Histeria z powodu jednego pampersa jest niepotrzebną paniką, bo problem dioksyn nie leży w tym jednym eksperymentalnym pampersie. Jak już, to w pampersach które zużywają dzieci. Kiedyś dziecko maks do roku lało w majty, a teraz leją ile chcą.
Dioksyny???? Więcej dioksyn będzie z powodu palenia w kominku (a kominek każda sobie funduje w domciu bo to takie fajne, no nie??? ) Spalanie węgla, drewna produkuje więcej dioksyn niż ten pampers.
Zespół wstrząsu toksycznego nie powstaje od tamponów, tampony tylko u niektórych kobiet nasilają tę chorobę lub uaktywniają. Toksyny odpowiedzialne za tę chorobę powstają od bakterii, które każdy z nas ma. Nie każdy organizm z tym umie walczyć, a jak sobie się zakumuluje te toksyny to się poważnie choruje.
Do wszystkiego należy podchodzić z rozsądkiem.
Sorki Madżen że u Ciebie.. ale musiałam.
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.