Marzenko, pokaż troszkę Twojego przedwiośnia. Tęsknię za Twoimi fotkami O dyskusjach się nie wypowiadam, bo jest dokładnie tak jak piszesz i jak pisze Ania mi Pozdrowienia ślę
Dobra, nawet jeśli już było o tym milion razy, poproszę o specjalną instrukcję dla blondynki : STIPY.
Czesać? Ścinać całe? Czy ścinać tylko końcówki jak turzycom? Kiedy można przesadzać? (bo że nie zostaną między kulami bukszpanowymi u mnie to już pewne). Napisz jeszcze raz plisss
Zdajemy sobie sprawę zwłaszcza jak na allegro polecane produktu schodzą jak świeże bułeczki
dlatego ostrożnie pisze, że coś tne albo przesadzam , bo u mnie łagodny klimat. Rozumiem początkujące ogrodniczki, ze pytają, po to tu jestem aby odpowiadać na pytania. Gdy ja zaczynałam nie miałam kogo pytac. O przepraszam wybacz tesciowa
A pampersy to dla mnie szlagier temetów tej zimy i uwielbiam poczucie humoru Małej Mi
Aguś przecież to Ty jesteś dla mnie wyrocznią w kwesti traw... Ja ciagle myle poszcególen odmiany hakone i carex ....
Stipe Danusia i Finka nakazały ciąc na ok 10 cm. Ja zapragnęłam rok temu czosnkow majowych w stipe więc nie przycięłam. Stipa była brzydka przez cały sezon i musiałam ją w trakcie sezonu stale ciągnąć za suche włosy
W tydzien temu przycięłam je na ok 20 cm bo było jeszcze zimno ale chyba jutro dotnę do tych 10 cm. Czy czesać? Jesli ma suche żdźbła to tak. U mnie w tym roku zielona u podstawy więc czesanie niepotrzebne.
Kiedy Przesadzać? Ja mam w planach sposo orzesadzic na rożanke i planuje to zrobic w marcu gdy mrozy im nie beda grozić. Ale stipe z donic wsadziłam do gruntu tydzień temu, aż cud ze przezyła zimę....
I pomysleć że miała byc jednoroczna.... Kupiłam ja 23 czerwca 2012 r u Finki na zjeżdzie Ogrodowiska i przeżyła już trzecią zimę!!! Klimat iście angielski mamy i nawet nie musze wysiewać, wystarczy ze latem siewki sobie porozsadzam...