Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

AgnieszkaW 08:58, 20 lut 2015

Marzenko, pokaż troszkę Twojego przedwiośnia. Tęsknię za Twoimi fotkami O dyskusjach się nie wypowiadam, bo jest dokładnie tak jak piszesz i jak pisze Ania mi Pozdrowienia ślę
Wieloszka 09:02, 20 lut 2015

Dobra, nawet jeśli już było o tym milion razy, poproszę o specjalną instrukcję dla blondynki : STIPY.
Czesać? Ścinać całe? Czy ścinać tylko końcówki jak turzycom? Kiedy można przesadzać? (bo że nie zostaną między kulami bukszpanowymi u mnie to już pewne). Napisz jeszcze raz plisss
bdan 09:13, 20 lut 2015

Tez na instrukcję dot. stip czekam. Pozdrowienia zostawiam
Madzenka 18:15, 20 lut 2015

polinka napisał(a)
Dziękować przyszłam, że zawsze mi pomożesz Bałam się okrutnie tego cięcia...

Swoje graby na przedpłociu masz na 1,5m. podkrzesane?

Mam podkrzesane dokładnie na wysokosci gabionów czyli 1,5 M
Madzenka 18:15, 20 lut 2015

siakowa napisał(a)
sie niesmiało zapytam: a w weekend będą zdjęcia?

Będą, będą
Madzenka 18:19, 20 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

Marzenko, Aniu, chyba sobie nie zdajecie sprawy z tego, jak obie (i jeszcze parę osób) na tym forum jesteście wyroczniami.
Jest tu kilku specjalistów od czegoś, do Ani biegnę w sprawie bylin, tutaj po terminy, kiedy co należy w ogrodzie wykonać. I jakie trawy posadzić w ogrodzie
Gdyby wszyscy czekali na Danusię - szefową, to kobieta z naszymi pytaniami nie dałaby rady Ma przecież jeszcze swoją pracę i całą naszą gromadkę. Dlatego to, co piszecie jest takie istotne. A że pampersy były zabawne ? No cóż. U każdego wywoływały uśmiech na twarzy, a nasi mężowie pukali się w czoło, jak wszystkie śmiałyśmy się do monitora

Zdajemy sobie sprawę zwłaszcza jak na allegro polecane produktu schodzą jak świeże bułeczki
dlatego ostrożnie pisze, że coś tne albo przesadzam , bo u mnie łagodny klimat. Rozumiem początkujące ogrodniczki, ze pytają, po to tu jestem aby odpowiadać na pytania. Gdy ja zaczynałam nie miałam kogo pytac. O przepraszam wybacz tesciowa

A pampersy to dla mnie szlagier temetów tej zimy i uwielbiam poczucie humoru Małej Mi
Madzenka 18:21, 20 lut 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, pokaż troszkę Twojego przedwiośnia. Tęsknię za Twoimi fotkami O dyskusjach się nie wypowiadam, bo jest dokładnie tak jak piszesz i jak pisze Ania mi Pozdrowienia ślę

Aguś teraz jest taki czas że fotki tylko w weekend. Chcciaż dzisiaj cud wróciłam do domu o 17:30 i nawet obejrzałam moje krokusy
Madzenka 18:26, 20 lut 2015

Wieloszka napisał(a)
Dobra, nawet jeśli już było o tym milion razy, poproszę o specjalną instrukcję dla blondynki : STIPY.
Czesać? Ścinać całe? Czy ścinać tylko końcówki jak turzycom? Kiedy można przesadzać? (bo że nie zostaną między kulami bukszpanowymi u mnie to już pewne). Napisz jeszcze raz plisss

Aguś przecież to Ty jesteś dla mnie wyrocznią w kwesti traw... Ja ciagle myle poszcególen odmiany hakone i carex ....
Stipe Danusia i Finka nakazały ciąc na ok 10 cm. Ja zapragnęłam rok temu czosnkow majowych w stipe więc nie przycięłam. Stipa była brzydka przez cały sezon i musiałam ją w trakcie sezonu stale ciągnąć za suche włosy

W tydzien temu przycięłam je na ok 20 cm bo było jeszcze zimno ale chyba jutro dotnę do tych 10 cm. Czy czesać? Jesli ma suche żdźbła to tak. U mnie w tym roku zielona u podstawy więc czesanie niepotrzebne.
Kiedy Przesadzać? Ja mam w planach sposo orzesadzic na rożanke i planuje to zrobic w marcu gdy mrozy im nie beda grozić. Ale stipe z donic wsadziłam do gruntu tydzień temu, aż cud ze przezyła zimę....
Madzenka 18:27, 20 lut 2015

bdan napisał(a)
Tez na instrukcję dot. stip czekam. Pozdrowienia zostawiam

I pomysleć że miała byc jednoroczna.... Kupiłam ja 23 czerwca 2012 r u Finki na zjeżdzie Ogrodowiska i przeżyła już trzecią zimę!!! Klimat iście angielski mamy i nawet nie musze wysiewać, wystarczy ze latem siewki sobie porozsadzam...
Madzenka 18:33, 20 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Pamper az tyle nie potrafil zassac....ja to potrafie

Aniu trzymam kciuki za sałatę dasz rade. Cmokam kochana