Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Kuba 08:59, 17 paź 2015

Madzenka napisał(a)

I zaczęło padać.... Jak skosimy trawnik?

po prostu nie skosimy
pozdrawiam Madżen
nawigatorka 09:07, 17 paź 2015

Czosnki hair mialam tez w tym roku.one sie podobno bardzo rozsiewaja.zobaczymy na wiosne.u nas jeszcze nie pada ale kto wie... padalo przez ostatnie cztery dni a ziemia mokra na 5 cm.pozdrawiam
wodzyn 09:18, 17 paź 2015

U mnie jak na razie słońce, więc zaraz ubieram moje Potworki i lecimy sadzić
Przeziębiona jestem strasznie, więc chęci nie za wielkie, ale wyjścia nie ma jak się chce czekać na wiosenne kwitnienie
Taaa... tylko ciekawe czy się doczekam, bo u mnie nornic miliony i nie umiem sobie z nimi poradzić... wczoraj nasypałam trucizny może to coś da, bo wsadzanie włosów pomagało na trzy dni...
Przy tej ilości dziur i korytarzy cała rodzina po zimie byłaby łysa (razem z psami).
Ale ja nie zaryzykuje i nie wsadzę to się nie przekonam czy przetrwały. Więc zmykam sadzić

Ps. A i mimo, że cebul nie liczyłam to chyba dziś policzę, żeby wiedzieć czy się nornice najadły czy jednak nie
Iwk4 09:19, 17 paź 2015

U mnie też od rana polało.
Przyjemnego sadzenia pomiędzy opadami
Ewik 10:22, 17 paź 2015

Madzenka napisał(a)

I mam pytanie do różo-maniaczek, czy Rosaplant wysyła Wam juz róże?

Jeszcze nie,ponoć pod koniec miesiąca.
Ewik 10:29, 17 paź 2015

wodzyn napisał(a)
U mnie jak na razie słońce, więc zaraz ubieram moje Potworki i lecimy sadzić
Przeziębiona jestem strasznie, więc chęci nie za wielkie, ale wyjścia nie ma jak się chce czekać na wiosenne kwitnienie
Taaa... tylko ciekawe czy się doczekam, bo u mnie nornic miliony i nie umiem sobie z nimi poradzić... wczoraj nasypałam trucizny może to coś da, bo wsadzanie włosów pomagało na trzy dni...
Przy tej ilości dziur i korytarzy cała rodzina po zimie byłaby łysa (razem z psami).
Ale ja nie zaryzykuje i nie wsadzę to się nie przekonam czy przetrwały. Więc zmykam sadzić

Ps. A i mimo, że cebul nie liczyłam to chyba dziś policzę, żeby wiedzieć czy się nornice najadły czy jednak nie

U nas narazie spokój, całe Lato na obrzeżach wtykalam włosy,czarny bez ,zwykły czosnek,zobaczymy jak się chłodzi.na polach obok uaktywniaja się krety.nornice niby narcyz i czosnkow nie ruszają, zobaczymy posadziłam kilka bez osłonek
wodzyn 12:47, 17 paź 2015

U mnie najgorsze jest to, że zjadają korzonki młodych roślinek a nie tylko cebule. U mnie wszystko młode, wiosną wypadł mi przez nie lilak a teraz koło posadzonych wiśni grasują
Asisko_2005 13:22, 17 paź 2015

u mnie leje od 4 rano.
Madzenka 14:19, 17 paź 2015

Siąpi z przewami, uwalana w błocie sadze tulipany..... Zamierzam dzisiaj posadzic wiekszość tulipanow i zostawic na przyszly tydzien tylko czosnki i krokusy.
Madzenka 14:20, 17 paź 2015

wodzyn napisał(a)
U mnie najgorsze jest to, że zjadają korzonki młodych roślinek a nie tylko cebule. U mnie wszystko młode, wiosną wypadł mi przez nie lilak a teraz koło posadzonych wiśni grasują

Posadziłam w miejscu grasowańia nornic ponad setkę narcyzów i troche tulipanow. Ciekawe czy wiosna bede je podziwiac przez okno kuchenne...