Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród » Edycja postu

Prawie - jak ogród

Dorota123 11:11, 30 sie 2017

Piękne te Twoje rabaty, miałam którąś wyróżnić ale nie potrafię wszystkie mi się podobają.
Iwk4 11:46, 31 sie 2017

Baron cudnie pokazał kolor.
Beatko, pieknie u Ciebie Stipy szkoda. Gdyby zima byłą łaskawa, nowe sadzonki by pieknie się za rok prezentowały. A tak znowu bedę siać. Ty tez Beatko?
beata_m 12:15, 31 sie 2017

ależ hortensje tłuściutkie! Pięknie się prezentują a red baron przy kostrzewie wygląda znakomicie macham cieplutko
kasja83 08:03, 26 wrz 2017

Mało Cię coś!!!Ale to ogrzeję się przy Twoich sierpniowych fotkach
szemusia 21:40, 26 wrz 2017

Hej
Żyję, żyję

Ale mam w związku z budową przydomowej oczyszczalni rozorane pół podwórka...
Ale za to pojawiło się nowe miejsce na rabatę
Próbuję narysowac jakiś plan działki, żeby zobrazować całość, ale ciężko mi idzie w tym paincie... do kredek też cierpliwości nie mam... Jakieś antytalencie artystyczne ze mnie kurcze jest...
szemusia 21:56, 26 wrz 2017

Mam miejsce, w którym wcześniej było szambo, teraz zbiorniki zostały wykopane i przedłużyła mi się "część wizytowa". Chcę tam stworzyć zakątek brzozowy.
Tak to mniej więcej wygląda na planie:

Moja działka jest bardzo nieustawna - przejazd mam przez całe podwórko, aż do końca I niestety tak musi zostać.
Brzozy na planie zaznaczyłam znakiem zapytania - są dokładnie na przeciwko wjazdu. Wcześniej tę część zamykał jałowiec hortsmann, teraz został przesadzony. Teraz ostał się tam dereń i hortensje. Wszystko mogę przesadzić...

Tak to wygląda na zdjęciu.

Przejazd za kostką będzie wyłożony kratownica - zakupiona, nabiera "mocy"...
szemusia 22:41, 26 wrz 2017

To jest ten fragment:

Wzdłuż wjazdu mam posadzone cyprysiki, ale sięgają on tylko do części działki - wcześniej właśnie na tym poziomie kończyła się "część wizytowa". Teraz mogę się przesunąć do przerywanej linii.
I moje dylematy:
- co dosadzić wzdłuż ogrodzenia jako tło brzóz? Myslałam o wysokich miskantach, ale moze lepiej coś zimozielonego?
- wiem, ze brzozy to "pijaczki", a więc co dać im w nogi???
Obecnie w moim ogrodzie są w 80% trawy i hortensje i właśnie te dwa gatunki chciałabym dać im do towarzystwa, ale czy hortensje dadzą radę, skoro nie będzie tu nawadniania???
I jak te hortki z tymi brzozami połączyć?
Dziewczyny mają z powodzeniem w brzozach trawy, więc liczę, że i u mnie dadzą radę

A...
Właśnie dotaro do mnie, ze zniknęły linie siatki i nie ma wymiarów...
Jutro się poprawie
szemusia 22:48, 26 wrz 2017

Na dobranoc moje ukochane kotki

i inne trawki...

anna_t 23:02, 26 wrz 2017

Beatka hortki to tez pijuski, niewiem czy to z brzozami dobrana para bez nawodnienia. u siebie też mam jeden wariant z tym połaczeniem ale nawodnienie planuję zrobić.
według mnie jedną z ładniejszych brzozwych ma Marta Zielona. czyli kulki, stipy, werbena...
jest tez ogrod z brzozami i smiałkami tylko nazwy wątku nie pamiętam i tez wyglada to suuuuper
generalnie chodzi mi o to że według mnie szkoda zakrywac pieknych bialych pieni wysokimi nasadzeniami

buziolki

marba 23:37, 26 wrz 2017

Fajny kolor tych rozchodników. Jaka to odmiana?