Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 11:16, 25 lip 2019

Wróciłam i próbuję się jakoś ogarnąć

Ewcia, no sama jestem ciekawa kto silniejszy -GB czy płyta? U mnie GB tylko w doniczkach chwilowo.

Mirelka - mój gren baronn też lekko czerwienieje, ja długo myślałam, ze to red i tylko ciężko mu się przebarwić. Green jest o wiele wyższy od red, więc jak masz blisko siebie, to też widać różnicę w wysokości.
szemusia 11:20, 25 lip 2019

Trochę wakacyjnych wspomnień.
Pozdrowienia z ogrodów Kapiasa

szemusia 11:26, 25 lip 2019

i trawy , trawy, trawy...

Pozdrawiam z lasu dorenbosowego

szemusia 11:38, 25 lip 2019

Ale nie ma to jak w domu

Kilka fotek z własnego ogródka.
Wyprostowane rabatki w całej okazałości

wiem, wiem - płot do zasłonięcia Na tło w postaci żywopłotu nie mam tam już miejsca, ale rosnie bluszcz, a przed miskanty, tylko je troche zaniedbałam w podlewaniu i takie liche... W zeszłym roku ladnie mi zasłaniały widok na ten beton.

Między rozchodnikami rosną rozplenice, ale wiosną je przesunęłam o 5 cm do murku i focha strzeliły... Powinny już pożerać rozchodniki, al nawet ich nie widać.

szemusia 11:47, 25 lip 2019

Anabelki przy kaciku grilowym pożerają ławkę

Stipy też robią co mogą

i red baron, z którym ma problem - dlaczego jest taki wyblaknięty??? Ta część z przodu została dosadzona tej wiosny (i jest ładna, zielona i wybarwiona intensywnie), ta dalsza rośnie już drugi rok. W ubiegłym roku był cały intensywnie zielony i wybarwiny, a teraz taki nijaki. Brak pokarmu? Podlalam dwukrotnie pokrzywą, dostał też nawozu dla zielonych i nic..

szemusia 11:51, 25 lip 2019

I pytanie mam - robię nową rabatkę. Oczywiście na moich piaskach muszę wymienić ziemię - mam kompost, maczkę bazaltową i wczoraj eM dowiózł mi przyczepkę końsiej qpy Tylko, że qpa jest świeża, prosto od koników i co z nią teraz? Chyba nie bardzo nadaje się w ziemię, skoro od razu będę sadzić? Kompostować ją? Jak długo???
Dominika11 09:15, 26 lip 2019

Witaj Beatko
grody pokazowe - bajeczne jany wypad

a twój ogród i rabaty - piękne wszystko wspaniale wyglada trawa u Ciebie - soczysta nie widać suszy
szemusia 09:18, 26 lip 2019

Dominika, ja podlewam tylko te dwa małe kawalki trawnika, i tu faktycznie wygląda. Reszta totalnie wyschła... Ratuję tylko rabaty.
Dominika11 09:19, 26 lip 2019

polecam nawodnienie - w zeszłym roku załozylismy sami tylko kropelkowe na rabaty i to już była wielka ulga od podlewania - moze też pomyśl o tym
szemusia 09:22, 26 lip 2019

Właśnie u Ciebie doczytałam o nawadnianiu. Myślę, że eM poradzilby sobie z założeniem. Trochę mnie koszty wody stopują, Ty tez ciagniesz z wodociągu? Masz orientację ile wody eksploatujesz?