pawel200_20
22:12, 27 cze 2013
Wiem, że Pani opisywała. Wszystko czytałem o zakładaniu trawnika, ale zawsze pojawiają się wątpliwości
Posypałem na zwałowaną ziemię nasiona i posypałem na małym obszarze ziemią z worka....i okazało się że wszystkie nasionna z tą ziemią z worka lepią się do walca i do butów a to ubite podłoże zostaje...
"krew mnie zalała". Zrezygnowałem z ziemi z worka i całość przebgrabiłem ale tylko powierzchniowo bo ziemia twarda jak skała, i chciałem uwałować. Na początku ok ale po chwili znowu się walec oblepiał więc ubiłem wszystko rękami i nogami choć to nie to samo co walcem, przede wszystkim nierówno... Co teraz zrobić? Może posypać to wszystko jeszcze tą ziemią z worka bez ubijania ale boję się, że przy wałowaniu dzień przed pierwszym koszeniem wszysko mi wejdzie na walec, cała darń wraz z workową ziemią i będzie po trawniku.......Przypomnę że ziemię którą rozsypywałem pod trawnik bardziej przypominała brudny piach a uwałowana po wyschnięciu pękała. Pani Danusia stwierdziła że dlatego że jest tłusta, no ale już była rozsypana więc została. Poniżej zdjęcie tej ziemi.....
Płakać mi się chce i tyle...
Jakieś rady???

Posypałem na zwałowaną ziemię nasiona i posypałem na małym obszarze ziemią z worka....i okazało się że wszystkie nasionna z tą ziemią z worka lepią się do walca i do butów a to ubite podłoże zostaje...

Płakać mi się chce i tyle...

Jakieś rady???