Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem

Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem

wodzyn 06:45, 15 mar 2016

Gosia ani nie mów. Ja mam w ogrodzie prawie nic nie zrobione. Przez pogodę mam od początku lutego plac rozkopany przez brukarzy, do tego ta wstręt grypa, która się nam przytrafiła i mam tyły okropne.
Źywoplot grabowy powinien już rosnąć a nawet nie ma jak terenu wyrównać i skopac, bo mokro.

Poza tym u mnie bialuteńko dziś.....
wodzyn 10:24, 15 kwi 2016

Po okresie ciągłych chorób moich i dzieci w ogrodzie mam straszne tyły, ale od dwóch tygodni juz troszkę ruszyło.
Nadrabianie szkolnych zaległości i praca w ogrodzie po pracy zawodowej ograniczają bardzo moje możliwości forumowe.
W czasie mojej nieobecnosci forumowej powstała różanka, ale muszę doradzić trawy. To moja pierwsza taka różana rabatka, więc w lato zobacze9jak będzie wyglądać a co nie spisuje to do przesadzenia.
Teraz przekopujemy teren wokół kostki brukowej, żeby posadzić tam żywopłot grabowy, bo dotarły do mnie graby.
Wszystko idzie jak krew z nosa, bo albo popołudniami pada albo jeździmy po dentystach, alergologach itp.

Za to powoli, ale do przodu a to cieszy
wodzyn 10:27, 15 kwi 2016

Moja Genie zakwitła czterema kwiatkami w zeszłym roku sadzona, więc jeszcze nie stosowałam nawozów.
Kindzia 11:24, 15 kwi 2016

Pierwsza moja magnolia jak była sadzona też było wygwizdowie, ale przez pierwsze 2 lata ją okrywałam na zimę i teraz już jest dość duża. Przetrwała. Te pozostałe dwie świeżutkie moje magnolie też będę przez najbliższe zimy okrywać, to mam nadzieję...Satisfaction posadzona w przewiuwie...
lindsay80 11:37, 15 kwi 2016

Marta, wiosna już się rozkręca na maxa, okres chorób powinien w końcu minąć.

Zazdroszczę Ci tej Gieni, kiedyś sobie kupię
wodzyn 12:36, 15 kwi 2016

Genie ma kwiaty piękne z bliska i lubię ja. Ciekawa jestem ja się będzie prezentować jak urośnie i obsypie się kwieciem.
Na razie najbardziej jednak urzekające są dla mnie magnolie z jasnym kwiatem.
wodzyn 12:38, 15 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
Marta, wiosna już się rozkręca na maxa, okres chorób powinien w końcu minąć.

Zazdroszczę Ci tej Gieni, kiedyś sobie kupię

Oby, bo Mała znów z katarem a z Małym po południu znów wizyta u lekarza
wodzyn 12:44, 15 kwi 2016

Kwitnące ciemierniki i pączek Genie.
anbu 13:51, 15 kwi 2016

Hej Marto, faktycznie długo Cie nie było Teraz powinno być już lepiej, bo coraz cieplejsze dni
Magnolia super ładna.
wodzyn 18:44, 15 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Pierwsza moja magnolia jak była sadzona też było wygwizdowie, ale przez pierwsze 2 lata ją okrywałam na zimę i teraz już jest dość duża. Przetrwała. Te pozostałe dwie świeżutkie moje magnolie też będę przez najbliższe zimy okrywać, to mam nadzieję...Satisfaction posadzona w przewiuwie...

Kasiu a ja gapa ani nie okryłam mojej magnolii ani tym bardziej nie zabezpieczylam korą korzeni. Na szczęście przetrwała zimę a w kolejnych latach już nie popełnie tego błędu.

Kasiu ta magnolia satisfaction to ma jasny róż podobny bardziej do aleksandriny czy ciemniejszy? Widziałam ją w zeszłym roku w ogrodniczym i wydawała mi się jasna ale po zdjeciach w necie już nic nie wiem, a nie ma jak to zapytać u posiadacza