Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem

Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem

Margo 09:27, 17 lut 2016

wodzyn napisał(a)
Co do zakupów różanych dokupiłam Falstaffa, QoS, Aleksandra of Kent, Acsot i Mariatheresia, która mnie ostatnio u Rench zauroczyła.
Będę zatem wiosną tworzyć różankę, a przynajmniej jej szkielet

Normalnie jakbym czytała listę róż do mojej różanki . Tyle ze zamiast Falstaffa będę miała MW
wodzyn 09:54, 17 lut 2016

Gosia te róże, które tu wymieniłam to dopiero zakupione. Do tego zestawienia posiadam jeszcze 3 sztuki MW, The Anlwick Rose i Geofa Hamiltona. Falstaff podobno pasuje fajnie z MW a jest wyższy
Czy ty masz swój wątek?
Margo 23:13, 20 lut 2016

Moje róże też dopiero zamówione. Jeszcze muszę poplanowac jak to wszystko posadzić. I tak pewnie po pierwszym sezonie będą przeprowadzki ☺.

Na swój wątek brak czasu, i tak ledwie zaglądam do ulubionych i często śladu nie zostawiam.

Czytam że i Wy walczycie z grypą, zdrówka życzę. My wszyscy już po grypie, starszą córa jako ostatnia właśnie choruje.
wodzyn 10:36, 21 lut 2016

No tak, ten czas. Każdemu by się ciut więcej przydało.

A pochwalisz się jakie róże do siebie zakupiłaś?

Grypa nas dopadła straszna. Trzy dni z łóżka nie wstawałam, z wysoką gorączką walczyłam a teraz poległa już cała reszta rodziny. Z synkiem w nocy nie było zbyt dobrze, ale mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej.

Także ogrodowe tematy u mnie zeszły na dalszy plan. Niestety grypa wzięła nad nami, planami, feriami itp. górę

Margo 12:35, 21 lut 2016

Grypa u nas też tak samo wyglądała - jakiś wyjątkowo złośliwy wirus panuje. Najciężej najmłodsza 4 letnia córka przechodziła, temp. przez 3 dni pod 41 st podchodziła i zbić nie mogłam. Stres straszny .

Rożyczka u mnie początkująca, więc szału nie ma. Ale marzy mi się całą rabatę przy tarasie obsadzić różami. Żeby w letnie wieczory cudnie pachniało ☺. Zamówiłam Queen of Sweden, Mariatheresia, Baronesse, Pastellę, MW, Aphrodite, Ghita Renaissance, i JW Goethe.
Już się cieszę na ich kwitnienie
Madzenka 22:46, 22 lut 2016

Co roku mam zamówić Mariatheresia a zamowiłam Maid Marion i jeszcze waham sie nad Mary Rose

Zdrówka życzę
wodzyn 09:38, 23 lut 2016

Gosiu widzę, że też miałaś niezłe przeboje z grypą. Nienawidzę takich ciężkich do zbicia gorączek u dzieci. U nas było to samo z 5 latkiem, ale na szczęście tylko jedną dobę. Samo grypsko jednak najciężej przeszłam ja osobiście.

Co do róż to zachęcam do wklejania fotek u mnie jeśli będziesz miała ochotę się pochwalić ich kwitnieniem. Chętnie pooglądam.

wodzyn 09:52, 23 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Co roku mam zamówić Mariatheresia a zamowiłam Maid Marion i jeszcze waham sie nad Mary Rose

Zdrówka życzę

Piękne austinki zamówiłaś, ale przypuszczam, że to nie koniec Twoich zakupów różanych, więc my tu Cię nadal będziemy z Gosią i Rench kusić Mariatheresią i kto wie, może jesienią sobie klikniesz....

Dzięki.
zieloniutka 11:21, 23 lut 2016

Przeczytałam cały Twój wątek. Rozwiązałaś już sprawę żywopłotu?

Ponieważ sama jestem w trakcie sadzenia żywopłotu temat dosyć mnie interesuje.
Też będą brzózki i też nie widzę za nim żywopłotu z grabu. A taki już mam częściowo założony i będę go dzieliła .

Zastanawia mnie dlaczego dzielisz na tej węższej części żywopłot z serbów i choinki? To przez te kable? czy to nie w tym miejscu?

To miejsce gdzie masz tak wąsko i zastanawiałaś się czy tam dać żywopłot z grabu to jaka to strona świata? Rozwiązałaś już ten problem?

Pozdrawiam
wodzyn 11:40, 23 lut 2016

Witaj Zieloniutka
Co do żywopłotu zdecydowałam się jednak na mieszany
W tej węższej części będzie jednak świerk serbski i tuje szmaragd. Właśnie ze względu na kable prawa część działki może być obsadzona tylko niskimi drzewami.

To miejsce gdzie jest tak wąsko to południowy-zachód i jednak bardzo mi tam ten żywopłot z grabów pasuje, bo może nie być zbyt wysoki a na dodatek w zimie jest taki ażurowy, a ja z tej strony mam na razie fajny widok na las i sarny

A ty będziesz miała wątek, czy raczej nie planujesz zakładać?